Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Crousing och kantarellsafari...

Kategori: Humor

För ett par år sedan så var vi, jag och micke vid Skommartjärn och plockade kantareller. Vi fick en hel del och som vanligt hade vi inte våra finaste kläder utan hade rustat oss för alla väder och såg ut som äkta skogstokar.
När vi hade plockat korgarna fulla så gav vi oss hemöver. Vi kom in vid det rondelltäta området vid Kupolen och körde framåt mot centralbron. När vi skulle över mot Folkets Hus stod det en tokfan mitt i vägen med neonfärgad reflexväst och vinkade oss åt ett håll vi inte skull, nämligen höger. Självklart såg vi att vi hade hamnat i den årliga crousingen med gamla bilar. Där fick vi i sakta mak följa Amerikanare och veteranbilar genom stan som kantades av mycket folk.
Där satt vi fritidsklädda med svampkorgar i baksätet och gled fram i en Ford Mondeo "Atlantic Blue".
Om det inte var för att jag körde så hade jag slängt mej handlöst på golvet och gömt mej. Men Micke han tyckte att det var skojigt att få åka som ensam idiotbil i denna skara. Jag själv tyckte att det var fruktansvärt pinsamt.

Nog har man gjort en del tokiga saker i sina dar, tur är väl att man glömt de flesta. En gång så stannade jag för rött, stod och väntade in grönt. Samtidigt så blickade jag upp mot ett hyreshus där hade de ett stort digitalur med klocka alternativ termometer. När klockan slog om till temperatur då körde jag. I den korsningen blev det kaotiskt och ett och annat finger sträcktes mot mej. Jag hade kört mot rött.

Ja man ska väl inte avslöja allt , på en gång...



"Peka fingersvamp"

Kommentarer


Kommentera inlägget här: