Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Stenskott, stolpskott...

Kategori: Humor

Idag pratar vi inte så mycket om stenskott, vi bara får dom. "Debatten" handlar mest om stolpskott, blomskott, Cirkus Scott eller om det är skottår. Sällan undrar jag om stenskotten i samhället ökar eller minskar. Nästan aldrig för att var så ärlig som jag i själva verket är.  Rent statistiskt har dom ökat med flera hundra procent för Forden i vår familj.
Att man är ett stolpskott är nog inte så mycket att orda om, men stenskotten är som en osynlig varböld som visar sej varje gång man sätter sej i bilen.
Förr då jag körde runt i billiga skrotbilar då fick jag aldrig ett enda stenskott, inte för att jag försökte men det liksom bet sej inte fast på de skrotbilar som vi ägde. Sedan köpte vi en någolunda ny bil och den fullständigt pepprades med stenskott och andra olyckor. Den nya bilen lyckades förvandlas till ett lapptäcke på bara några år.
Första semestern åkte vi mot Bohuslän och kom neråt i värmland, det var vägbygge och hastighetsskyltarna skrek 30 km/ timme. Även fast jag körde med snigelfart så knastrade, och flög asfaltssten som en hagelskur runt bilen. Då kom en röd jävla Volvo och drog förbi i minst 90 km/ timmen och vi överösteses av ett kulregn mitt i Värmland. Jag lovar att när jag stannade bilen då var jag stentokig, en dam som var ute och rastade sin hund låg i diket med en skyddande kropp över sin hund hon reste sej och var ganska förbannad. Hon sa något om att det var livsfarligt att vistas på vägen i det skick den befann sej i. Jag tittade på bilen, suck ett stenskott och motorhuven hade plåtskador.
Den andra gången då körde jag mellan Falun och Borlänge, troligen fanns det en sten på den nya motorvägen och den styrde kosan rätt mot rutan, smack sa det. Det tredje skottet har jag bara sett och det finns bara, jag har inte ens märkt det när det föddes. Så min analys av det hela är att man vänjer sej och blir immun.

För att inte tala om de krockskador som uppstått under bilens korta levende. Första gången backade en ut från en parkering och in i bilen, andra gången backade en dam ut från en gård, ut på gatan och rätt in i våran bil. Dörren blev kass. Tredje gången backade en postbil in i en dörr och en stor reva uppstod så det blev som ett brevinkast i dörren.
Den sista gången då står jag som den skyldige då jag skulle backa ut från parkeringen vid Kommunhuset efter ett sammanträde. Då backade jag in i Moderaten Janssons  Berlingo och delade kofångaren på mitten, så kvar har jag en halv kofångare. Janssons bil klarade sej ganska bra. Våran ser lika ut idag. En ny kofångare kostar 2000:- och då är den olackad. Tråkigt med bilar är det. Kan dom inte bara få vara fina och hela.

Jag har i alla fall köpt en rattmuff och en dag ska väl bilen bli lagad. Men den där jävla röda Volvon i Värmland, den glömmer jag aldrig. Tänker inte ens skriva och gissa varifrån och vilken länsbeteckning han haft om de gamla bilplåtarna fortfarande funnits. Då hade jag nog gormat: "Jävla ..........jävel.."

Ha en bra Helg bland stenskott och snöflingor, själv går jag till jobbet. Drar nog på mej lite läppstift och visar mitt gladaste leende. Jag lämnar stugvärmen och tar mitt lapptäcke till bil och far iväg i halkan.

   "Crack"

Kommentarer


Kommentera inlägget här: