Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Körslaget...

Kategori: Musik

Att sjunga är något som jag älskar, överallt var man är eller går så finns alltid en trudelutt liggandes på tungan. Ikväll började ett nytt program i TV, ett program som jag har sett fram emot en hel del. Det är förvisso en tävling men det fanns ingen förnedring eller några hårda omdömmen av de tävlande, så denna musiktävling ser jag som helt okey. Det hela gick ut på att några Svenska artister hade valt en 20- manna kör som körde en sång.

Körsång är en stor folkrörelse i vårt land, det är många som utövar sång på fritiden och i kör. Det som känns lockande i detta är att det finns en glädje och gemenskap när man ser människor sjunga. Dom ger så mycket av sej själv och det finns en glädje som smittar. Jag har själv länge funderat på att börja att sjunga i kör men mina arbetstider är oregelbundna så det passar inte riktigt. Men det finns i min planering inför framtiden att vara med i en sådan sjungande gemenskap. Jag tänker i alla fall följa programmet, och längtar faktiskt till nästa lördag.

Nu går jag ifrån ämnet, så jag hoppar ifrån sång till sömn. Men innan min själ glider in i den dvalan så måste jag ställa fram alla klockor så att det blir sommartid. Jag har jobb i morgonbitti så det är ganska viktigt att man vaknar. Varje år när klockorna ställs om ser man vilsna arbetskamrater som inte kommer i tid för dom har missat det. Man vill ju inte bli en av dessa glömska individer. Jag ser fram emot måndagen då är jag ledig, det är sommartid och förhoppningsvis lyser solen där i min ledighet.

Nu går jag å lägger mej, ingen behöver att sjunga mej till söms, för den kommer alldeles av sej själv...

                                                                                   

Kommentarer

  • leif lindström säger:

    Jag blir och tänka på vår orgeltrampande fröken när du skriver om sång. Alla barna fick ta fram boken
    "Nu ska vi sjunga". Sen sjöng vi Alice Tegnér-sånger hellre än bra. Stackars fröken!

    2008-04-01 | 15:07:38
  • Mia säger:

    Ja just ja Lindström du är ju född på 1800 talet och då använde ni ju den boken och pumporgel på morgonsamlingen. Säkert fick du stå i ett hörn med struten på också.
    "Om pappa ville ge jag en femöring åt mamma då skulle ja bli så glad så glad"...

    2008-04-01 | 20:55:27
  • leif lindström säger:

    1800-talet?
    I 1:a klass 1965 på Ängsgatan (nuvarande hagavägen) började min skolgång. Tramporgeln och Alice Tegnér följde med ända till 6:e klass om jag inte minns fel. Jag har spelat triangel också, så det så.

    2008-04-01 | 22:03:08
  • Mia säger:

    Ja då kan du få kompa mej med triangeln på Vänsterhörnet den 28/4.
    Dan Andersson, Nils Ferlin och Afzelius med triangel, det kan man kalla nya grepp. Inte ett öga lär bli torrt efter en uppvisning i en sådan klass.
    Kultursidorna hos Runnberg hägrar...
    Vi kan repa in "living next door to Alice Tegner..."

    2008-04-02 | 06:55:59
  • Jari säger:

    Vilka minnen detta väcker, tramporgel, triangel. Kommer ni i håg svensk boken om LI & LO. Jag minns min fröken i 1a klass, Barbro Svensson. Villken härlig människa det var. Fick ni sjunga sången, "tack för i dag" när ni gick hem?

    2008-04-02 | 07:02:59
    Bloggadress: http://fiskefeber.blogg.se/
  • Mia säger:

    Ja, Tack för idag sjöng jag också, M.S har också sjungit den. Allt detta gjorde att vi blev som vi blev...Slut för idag och tack för i dag, sen kompar vi med triangeln o orgel...Idag avslutar man väl skoldagen med en käftsmäll och Fuck ya´..

    2008-04-02 | 13:41:32

Kommentera inlägget här: