Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Carpe Diem - Fånga dagen...

Kategori: Helgdagar

Det känns inte alls som om att det finns några hinder att fånga den här dagen. Jag vaknar upp och har en ledig Lördag och konstaterar att himlen är blå och solen lyser i sin fullaste kraft. Allt motstånd till röjning och aktivitet känns som den lämnat min kropp och motivationsväxeln har gått i rätt spår. Det var inte igår jag var ledig och  fick uppleva att vädret artade sig till en strålande dag. Det var flera månader sedan. Gubben är inte ute och pimlar på Siljans isen, honom har jag förhandlat med om att hans kropp och muskelkraft behövs här hemma för en röjning av altan och gård. Det är inte något kvinnogöra, för hälften av soporna är hans.

Idag ska vi röja ute på våran altan, den har en förmåga att bli ett magasin, ett förråd, ett 18 kvadratmeters soprum under höst och vinter. Det står glasflaskor, tomburkar, kartonger och fiskeattribut där ute så dörren knappt går upp. Den stannar på hälften. Det är skönt att kunna sitta och avnjuta en fika på den inglasade altanen då vårsolen börjar att värma. Man kommer i ute/ inne läge som inte går att förklara. Men under sommarmånaderna så förvandlas denna ljuva altan till den kuvös som får ett stearinljus att krokna på nolltid. Termometern slår i topp och kvicksilvret får sej en chock.

Jag har räknat ut att det blir minst två resor till tippen idag. Och antagligen knökat med folk på Fågelmyren. Det är som att hamna uti en nostalgitripp när man gör den resan. Man träffar så många gamla bekanta och människor man aldrig ser annars. Det vore en ide´att öppna ett helgfik där uppe på höjden. Kanske döpa det till "TippTopp´s Återvinning". Gubben vid Rämen gav mej en Tipp Topp kommentar till ett av sina inlägg. I det inlägget där hans biltidningar var överflödiga efter många år. Men han är Smålänning. Jag har också bott i Småland, Markaryd, men där var dom inte snåla bara ekonomiska sa dom...

Hur som helst läser jag i dagens Borlänge Tidning att sossarna inte alls har friat till en ledarmot i Vänsterpartiet för att få majoritet. Nu säjer K. Persson att Lindström far med osanningar igen. Jag kan säja ärligt och fullt fast att jag är otroligt stolt att jag aldrig har lagt min röst på Socialdemokraterna, varken i det ena eller andra valet. Att en så stor del av sossarna i Borlänge är så falska och urbota okunniga hade jag aldrig ens kunnat drömma om under den tid jag inte hade insyn och jobbade politiskt. Hur dom måste ha rumsterat och tagit idiotiska beslut när dom satt själv vid makten i kommunen vill jag helst inte veta, säkert ingen annan Borlänge bo heller. Dessa demokrater har tappat sin människosyn, sin förmåga att leda en kommun utan att spela ett fulspel. Att jobba politisk måste väl ändå menas med att man jobbar för det som gynnar borlängebon inte att vara maktgalen och dum.

Idag ska jag vara glad och inte reta upp mej på de som "dummar" sej i maktens boning, för de veta icke vad de göra. Jag ska be en bön för dessa vilsna själar. Jag kan falla på knä uppe på soptippen och be att Gud tar emot dom och förlåter dom för deras synder.

Idag blir en härlig dag...


                                                                         

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Fånga dagen!
    Ett av mina absoluta favorituttryck. Lycka till med städningen. Imponerad av hur du lyckas hålla kvar din gubbe på landbacken när sjöarna kryllar av huggvilliga bestar. Men du kanske är lite på hugget själv :)))

    2008-04-05 | 10:22:03
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mia säger:

    Gubben: Hugget jag? Nä jag vill ha ordning och reda i lådor o skåp, sen blir ja så trött så trött. Ofta har jag ont ihuvudet också, har varit sjuksskriven för det, men inte ens F- kassan trodde på mej*s*

    2008-04-06 | 10:19:34

Kommentera inlägget här: