Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Jäkla väder...

Kategori: Allmänt

      Ja, vad ska man säja, mer än att nästan halva sommaren har gått och jag upplever alla väder utom värme och sol samtidigt. Det har blåst, det har stormat, haglat och regnat på alla ledder. Uppifrån, underifrån och från sidan Det har haglat, det har regnat och solen lyst samtidigt. Det har åskat och blixtrat.  Det känns som om det ostadiga pågått hur länge som helst.
 
Här på ön har fyra förtält blåst sönder, tre paviljonger och plastmöbler har farit omkring i området. Den mesta tiden har gått åt att kolla så inte allt försvinner. Vi har klarat oss bra, än så länge, vågar inte säga annat.
 
Varför blåser det hela tiden, ja varför?
Det här med fotograferingen har helt gått i stöpet, inga kamerapromenader och knappt några motionslångpromenader. Ingenting blev som jag hade tänkt. Jag glanar på väder.se, SMHI. se, yr.no och framöver ser det lika trist ut. Det var bättre förr, ett väder och John Pohlman gav oss alltid solsken och sommarvärme :)
 
Jag har varit här ute länge nu, det är skönt, avkopplande att få vara med i vårfåglarnas serenader dygnet runt. Snart åker jag hem några dagar för att ta hand om min student och få fira honom att han är färdig med skolan.
Dagarna härute går snabbt, rätt som det är så är det kväll.
 
Båten har inte kommit i sjön ännu, vattnet är alldeles för högt, stormen har satt käppar i hjulet och jag riktigt längtar efter dom där sköna stilla sommarkvällarna då vi sitter på sjön och fiskar, då vi spinner på våra drömmar och vi filosoferar och tänker på framtiden. Dom kvällarna saknar jag.
 
Just nu arbetar jag inte, utan pustar ut och tar sats, funderar över vad jag ska fokusera på i framtiden. Jag behöver ha det så här. Fast alla frågor jag får om jobb, var jag jobbar, och varför jobbar du inte. Det strukturerade samhället att "göra rätt för sig". Jag är absolut inte arbetsskygg, men med min utbildning vill jag ha ett jobb där jag får en lön och att jag uppskattas för det jag gör och kan. Jag är inte blyg med att tala om att jag är duktig inom mitt gebit och vill kunna förmedla den kunskap jag sitter på. För alla som undrar så klarar jag mig utan inkomst just nu. Vi har så det går runt.  Ingen behöver bekymra sig.
 
Snart så kanske värmen och sommaren kommer...
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: