Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Break the bank...

Kategori: Ilska / frustration

Vi ynkliga småsparare, vi som växte upp under spargrisens era. Vi barn som välkomnades som sparare i en bank på 50 och 60 talet, med erbjudanden om att hämta spargrisar i olika former och färger. Bankerna lockade oss och vår generation till framtida kunder. Banken som hade en stor ek som symbol, den sträckte ut sitt grenverk i en välkomnande gest och ingav trygghet och en kraft.. Sedan dess har den banken bytt namn och logotype flera gånger. Idag är banken något annat, inte småspararnas bank, utan av oss vill de bara ta ut avgifter på allt. Swedbank idag tog du musten ur mej totalt. Du sårade mej inte på något vis, men du visade upp ditt grisiga och giriga tryne, och hånflinade. Nu ska jag göra slag i slag i saken och byta till JAK banken, inte tal om annat. Era höga direktörers bonusar och fallskärmar ska jag inte betala med småsinta och giriga avgifter och med mina sparade mynt.Jag som tusentals andra sparar eller lägger ur alla mynt som ibland skramlar omkring i fickor och i plånboken. Jag har några "helrör" med kronor, 5-kronor och tior. I dessa rör går ca 900kr. Jag har två, så någon gång blir dessa rör fulla. I Juni räknade jag ihop det och det var en 1700 riksdaler, och jag lade dom i en påse, åkte till Swedbank och skulle köra det i växlingsmaskinen. En lapp satt tejpad på den att den var trasig. Alla maskiner går sönder, inget konstigt med det.  En bank har ju många företag, butiker och kunder som växlar där så nog ringer väl banken på service, tror man. Jag vände med min påse och tänkte att jag får ta det framöver. I Juli gick jag in igen, en likadan lapp satt på maskinen. Något sur vandrade jag ut igen med en tung pung. Idag tog jag ånyo tag i det tråkiga uppdraget, och maskinen var trasig igen trodde jag. Nu beslöt jag mej för att ställa mej i kön och bli av med mina mynt.

När det blev min tur så frågade jag om de tänkte laga växelapparaten, för den hade varit sönder flera gånger när jag varit in poängterade jag till den unge mannen. Han berättade att den varit trasig sedan i April. Jag blev irriterad och ställde frågan till banken, varför. Inget svar fanns, men han hade ett förslag att jag kunde växla in upp till 1000 kr kostnadsfritt, och på mynten utöver tog de en avgift på 2%. Ingen stor summa men en stor prestigesak. Jag häpnade, men sa att jag skulle lämna 1000 kronor och började räkna 5:or, tior och kronor. Ja det tog tid, stressat såg han på mej med några små svettdroppar som sprang fram ur pannan. När jag räknat och lagt mynten på en bricka frågade jag om det gick bra att komma tillbaka i morgon och växla in resterande 700kr kronor, och mannen sa att det gick utmärkt.  På varför de tog avgift på resterande uttryckte han sej följande: " Om du bara visste hur mycket småmynt det kommer in varje dag, vi kan inte hantera allt..." Jag sa att det är väl pengar det också och vi kan ju inte hjälpa att det finns småmynt och ska straffas ekonomiskt av vår bank för det. Det är ju bland annat på oss löntagare, småsparare och gnetare ni lever på. Jag vet inte om han tänkte på det. En bank som inte kan hantera mynt, med eller utan växlingsmaskin, vad är det för bank?

Om jag inte hade varit så fruktansvärt irriterad så hade jag tagit en ny kölapp och bettf min man eller jag växla resterande pengar, och åter igen stått och dribblat med mynten, 700kr, tagit dyrbar tid av banken medan de köande stått och stampat ,och den unge bankherr´n hade haft många stora droppar av svett i sin huvudsvål. Det finns saker som är så fruktansvärt trångsynta och dessa gör mej förbannad och detta är absolut en utav de saker som är på gränsen till smaklöst. Laga den där maskinen, och av ren principsak skulle inte någon procent få tas av sparpengar från potentiella kunder och småsparare. Eller stå där och handplocka 50 öringar tills ni gråter, och betrakta bankens policy som den dumhet det är. En arbetsmilöfråga kanske?

Swedbank i Borlänge får absolut årets största tistel av mej...break-the -bank

Krabb sjö, Finska pinnar och Perkule...*

Kategori: Allmänt

Jag läser i  morgontidningen att vi har fått 244 mm regn i Juli, och månaden är inte slut ännu, och skyarna är grå. Tre gånger så mycket som normalt. Ingenting är längre som förut, sjöng Anders Fugelstad på 70 talet, en visa som håller än, och som talar om att inget var som förr redan då. Jag tycker att sommaren har varit ruskig rent vädermässig, kanske det bara är vi i Borlänge som fått detta "vädersläpp". Vattenmängden har ökat i Ösjön med 40 cm så båtens fastsättning har fått donats om. Vid Torsångs Cafe´ute i trädgården är det rena rama träskmarken. Kraftstationerna har släppt iväg vattnet, så kaskaderna står rätt ut, för att inte det ska haverera. Det känns som jorden drunknar.

Det är kanske känslan av undergången som gjort att jag har bokat en resa med båt till Helsingfors på fredag. En Noak ark känsla, att jag vill hålla mej flytande tills räddningen anländer. Det slutliga målet blir Arrarat eller Helsinki, satana perkulator. På båten ska jag självklart äta, allt som är dyrt. Jag ska en kväll ta kommandot på skaldjursbuffen. Ett kilo räkor är inga problem, och ligger det hummer eller havskräftor på något fat, då blir jag som en galning, krabba mums. Guuud va jag längtar. Mitt resesällskap är inte intresserade av skaldjuren utan väljer det vanliga, klassiska smorgasbordet, så jag kommer att få sitta alldeles ensam i den andra matsalen. Dom får skylla sej själv. En del är galna i Falukorv, jag i skaldjur. Se så olika vi är.
Sedan har vi något annat som jag tänker göra, jag är en karaoke fantast. Det är något som jag tycker är skitkul. Och som en nykter spillevink, kan jag sjunga utan att ha ågren dagen efter, att jag gjort bort mej. Jag hoppas att dom har "Holy Diver" med Ronnie James Dio, det är en rolig karaokelåt att sjunga. Publiken om det finns någon kanske stage divar under framträdandet. Alla som känner mej vet att jag framhäver mej själv med en illmarig glimt i ögat.

I Helsingfors på Lördag blir det lite att gå omkring, kanske det finns någon fiskebutik som kränger Rappaladrag i parti och minut. En sväng till Sea Life blir det, ett akvarium där hajar, rockor och allsköns fiskar simmar runt en. Häftigt ska det bli för grabben, och mej. Micke min fisketok blir nog också i sitt esse.


Ja vad händer förutom allt regnande, jo jag strövar på stan, här och där står "Gatupratarna" med sina löpsedlar om oväder, olyckor och cellulittrosor. Ja cellulittrosor, ni läste alldeles rätt. Vi kvinnor, inte alla, rusar till affären och köper ett par trosor för 300:- i tron att celluliterna försvinner och fett. Är det inte bättre att äta riktigt och motionera om man vill förbränna fett? Sitta och uggla i ett par fånigt fula trosor och vänta på viktras och att celluliterna försvinner verkar i galnaste laget. Den kloka förnuftiga urmodern med sina stora tuttar skulle vråla rätt ut om hon fick uppleva detta. Visst tycker jag att man ska vara rädd om sin kropp, och ta doktorns order om ett sunt liv. Men att köpa trosor för pengarna, skulle aldrig jag göra. Jag tänker inte utveckla det vidare och berätta om mina celluliter, det är alldeles för tråkigt att ens ta upp det. Vilken har ont över att jag som snart fyller ett halvt sekel har en och annan cellulit och defekt. Jag som fött två pojkar, som jag är stolt över även om de framkallat ett och annat åderbrock på benen, några celluliter samt att kroppen begynner att gå in i nästa halv sekel och blir aldrig mer en ungdoms. 
Är det någon gubbe som har uppfunnit trosorna? Jag hoppas det så slipper jag skämmas av att någon fåfängd syster knåpat ihop ideén. Förvisso lär hon bli miljonär på dessa då en butik spottade ut 40.000 par på en kort stund. Ja hon kan köpa sej ett nytt kroppskinn hos någon makeover snubbe.Nej nu tar vi oss en tur till soptippen, kartonger och skrot ska slängas. Kanske hittar jag några avdankade cellulittrosor i någon container, som någon försmådd kvinna kastat. Vem vet, dagen är ung och undrens tid är annu inte förbi och ute hänger regndropparna från molnen, och jävlas...

The Bottom is - Tidernas bottenapp...

Kategori: Fiske

En sak är helt säker, i årets Gäddkamp har jag inte haft en endaste fiskegud med mej. Dessa om det finns fler har enbart visat sitt ointresse och lite vrede. Jag läste att det fanns en som hette Njos och på det fåniga namnet kan jag förstå att den Guden inte kan göra ett skvatt. Sedan vet jag inte om Moses i vassen är en fiskegud, knappast, det är nog bara en oönskad grabb som ingen ville ha. Eller så var Herodes ute efter pojkkött. Jag ska ha gäddkött, men verkar ha huvudrollen i en dålig fiskefilm, med Åsa- Nisse och hans ovänner.
Jag minns att gäddkampen började trögt förra året, men då fanns det ändå en anledning, jerkbite fisket var helt nytt för mej. Men på tredje eller fjärde vändan satt gäddan och följde med upp i båten för vägning. Självförtroendet stärktes. Men i årets tävling känner jag hur allt dalar och lusten sinar.

Igår for vi ut, en fin kväll med fina förutsättningar. Vi började med att meta med Löja (simmande), ganska snabbt fick Micke upp en Abborre på ca 300 g, strax därefter fick jag ett hugg och flötet sänktes mot avgrunden *s*, och med in till båten hade även jag en fin abborre, vips så försvann den. Jag satt kvar med den långa näsan...Micke fick en större en liten stund efter på 400g, och jag fick ett napp, där fisken försvann innan jag sett vilken sort det var. Micke kastade ut, och alldeles bredvid hamnade mitt flöte, tog några minuter och gäddan tog på...Mickes spö, och upp kom en gädda till honom som vägde 1380. Ingenting på mitt...Han hade alltså ökat ledningen ytterligare.

Sedan skulle vi Drakowitsha eller hur det stavas, heldött, slog i blyklumpen i en sten...där satt jag åter som en nolla. Inget fastnade heller på motståndarens krok, så då gick det att pusta lite...Nu var det dags för en ny taktik, nu var det drags för att släpa draget, nu kände jag att det utlimata hugget skulle inträffa. Med Johnny storfans Rappala, som han skickat till mej som mördarvapen, betade jag jerkspöet. Vi for genom kvällen, med mördarblickar. Nu jävlar Njos, gör något, sluta upp att tjafsa, tänkte jag. Då, högg det och jag trodde jag hade fått hugg av både Jona och valfiskens buk. Något lurt var det, fast ändå kände jag ingen rörelse. Micke fick ta över när vi förstod att jag hade lyckats med årets bottennapp. Han kämpade så svetten sprutade, allt för att rädda tafs och Rappala. Nu har mitt spö, tafs och Johnnys drag genomgått ett hårt och tungt prov, samt stått pall för det värsta bottennappet genom tiderna. Upp kom, haderian haddera, en timmerstock, som troligen legat sedan flottartiden, då "Snoddas" for land och rike runt och sjöng Flottarkärlek". Vilken "storfan"...


Nog måste ni ändå beundra mej lite för detta "Årets Bottennapp". Det var det grövsta genom tiderna, som hamnat på min krok, men då har jag ju inte varit i Key West på djuphavsfiske...

Efter detta avbräck för vi till en vassrugge, gjorde några kast och kände inget. Forstsatte in i en annan ruggig rugge, där kastade jag ett synes kanonkast, där jag trodde på ledning. Micke lade sitt ytgående bete alldeles bredvid min Buster och tjoff så fick han napp av "min" gädda den som jag skulle ha fått på kroken. Ja livet är inte alltid rättvist. Och att ha "Mannen som kunde tala med fiskar" till sparringpartner är inte alltid en lycka,vill jag ömt och kärleksfullt spy ur mej. Här är ledningsgäddan...2228g...

Alla äventyr har ett slut, snörpligt eller lyckat. Inte ens med de nya rosa fiskestrumporna med döskallar, kunde jag blidka storgäddan eller fiskeguden Njos (fjantnamn), denna kväll.Men stundom hade jag en en underbar utsikt, och fantasin gick igång och jag drömde jag att utsikten kunde kompletteras med stringkalsonger i gäddskinn...Skitfiske på mej själv....

En skiss av min häxa...

Kategori: SkitsnackEn förfrågan gjordes i förra inlägget vad det var jag hade på axeln. Jo en jättegammal tatuering, säkert har min häxa varit med i 20 år. Skissen som gjordes finns kvar...på ryggen har en fullmåne och en ett borgstorn också kommit med.
P jag hoppas att du såg att det var en tatuering i alla fall...hi

Spikgädda...

Kategori: Skitsnack

Nä jag tror inte att gäddor föredrar blues, rovfisk som den är. Det är bara mina lustar att få en heavy gädda på kroken och mina fantasier och urdåliga profetsior som styr tänkandet nu. Irrationellt tänkande som man säjer. Det usla vädret som åter har dykt upp på min himmel lockar fram en och annan blues i alla fall. Tungsinnet börjar att vanka mot det finska hållet, som klippt ur en finsk film med en dyster dragspelstango, och veden som eldas i bastun är i suraste laget. Då leran utanför husknuten börjar likna den regnigaste Roskildefestival i mannaminne. Nu blåser det småjävlar och jag är övertygad om att gäddan borrat sej långt in i vassen och ligger där och tjurar. Han skiter fullständigt i om nappningstabellen säjer att det är dunderfiske, för den ivrande gäddfångaren. Han står kvar och väntar på bättre väder liksom vi människor. Han "grinar" illa och visar sina sylvassa tänder...Gäddhugg, inte i dag, tänker han.

Apropå gäddtänder och gäddhugg så har jag köpt mej en spikmatta. Jaha tänker ni då efter att ha läst de stora tidningarna där man har totaldissat dessa vassa mattor. Bluff, har det stått med stora rubriker. Vi jävla hälsofreaks är lurade rätt upp i fejjan. Är det så att vetenskapen går före och alltid har rätt? Sedan om folk köper sina spikmattor, då är det väl upp till dem, antar jag. Är det bara den moderna medicinen fylld av kemikalier och biverkningar som ska och kan accepteras idag av gemene man? Är det depressionspillrens tidevarv med ett 60 tal biverkningar med allt ifrån framfall och tillochmed depressioner som biverkan som är okey. Att under mänsklighetens tidevarv funnits akupunktur och liknande former är bara bluff och båg. Människokroppen är så pass avancerad så vetenskapen som inte är fullärd ska dela ut pekpinnar till människor som inte köper läkemedelföretagens förpackningar i parti och minut.
Efter en stund på mattan....


Läkemedelsbranchen är korrupt. Jag köper mina hälsokurer jag och jag mår fan så bra, sedan om ni då börjar att små viska om placebo effekten så får ni väl tissla om det. Jag mår utmärkt, magmedicinen Losec har jag inte hämtat ut på fyra år, och har haft kronisk magkatarr sedan -82. Jag har hittat ett piller på hälsolivs som är sprängfyllt med antioxidanter och hjälper mej. Ett billigare alternativ, än att hämta ut medicin på Apotek och dyra läkarbesök, inga biverkningar.
Jag mår alldeles utmärkt.

Ja då var vi hemma i staden igen, inatt blåste det och regnade så jag trodde stödbenen på husvagnen skulle ge vika. Där låg vi som de tre små grisarna, käkade choklad, kikade på tv, och hade det skönt. När dagen grydde och rullgardenen drogs upp då var det fortfarande grått och regnigt, vi packade ihop och drog oss hemåt.
I morgon ska jag gå och kika om det finns någon 40 timmars resa till Helsingfors, då bokar vi och "seglar" en runda. Jag ska då banne mej sjunga karaoke på båten, det är så jäkla kul, tycker i alla fall jag. Vad de ändra medpassagerarna tycker vet jag ju inte. En gång vann jag hela tävlingen och vann en Ålandsresa med lyxhytt..så antingen var jag skitbra eller så var jag urkass. 
 

...riktig Blues lockar fram Storgäddan....

Kategori: Musik

Nu jädrar anåda krävs det lite blues. Igår var vi ute på ett kort gäddpass i kampen. Vi kammade hem ingenting. När inte ens min fjälliga gubbe inte får hugg, då tappar jag inspirationen. Jag fick ett hugg av en liten halvkilosgädda, han följde mej till båten, vi såg varandra i ögonen, både jag och gäddan ruskade på våra huvuden, och han drog iväg. Jag vet inte varför det inte går på någon riktigt ledningsgädda. I kväll ska jag prova ett vit/rött bete som Johnny "Storfan" har personligen skickat till mej. Jag tror Johnny hyser en viss sympati för mej.
 

Hound Dog Taylor

Rör inte min kompis....

Kategori: Samhälle
Det finns några saker som Svensken tar på sej boxhandskarna för, de går upp i ringen och försvarar till varje pris. Dessa saker väcker Svenskens vrede och får honom/ henne att öppna munnen och ta till en otrolig kamp. Då använder sin demokratiska rätt att ropa ut sin åsikt.

Det är inte när Försäkringskassan pissar på de sjuka, inte när regeringen vill skrota arbetsrätten, inte när de arbetslösa får en sämre A-kassa eller när våra ungdomar super och drogar ner sej i ett bottenlöst träsk

Det är när bensinpriset höjs, när skatten på alkohol höjs eller i vargdebatten. Då jäklar blir det fart på folk. Då höjs rösterna. Kampen för bensin och sprit står allra högst på Svenskarnas prioritetslista. Verkar det som.

Jag har läst en kolumn skriven av Anna Ekelund i Aftonbladet den 9/7, Jag personligen tycker att den är otroligt bra och ger en målande bild. Jag anser att många av oss är dåliga att se framåt och tänka på de konsekvenser som följer, med det ena eller det andra.

Jag vill berätta en liten episod som hände under Peace & Love festivalen. Jag träffade en fältassistent vi pratade en stund sittande i gräset, med oss satt en ganska drucken kille, i 40 års åldern som hade jobbat med ungdomar. Han sluddrade och frågade mej:


-Hur ska vi få bukt på alla ungdomsproblem och droger, för som det är nu är det förjävligt...

Snabbt fällde jag en kommentar:

-Först måste vi vuxna titta oss i spegeln, fråga oss själva vilka förebilder vi är för våra barn och, börja ta det där ansvaret som vi är skyldiga att ta. Gå hem och titta dej i spegeln, fundera om du är en förebild för barn/ ungdom...

  

  

 Klagar du på dyr sprit är du nog alkoholist

Socialminister Göran Hägglund vill höja skatten på sprit och hela landet går i taket. Så typiskt och i linje med den onyktra svenska relationen till alkohol. En svensk har inga större problem att låna ut frun till polaren men fan ta den som tafsar på spriten.

Vad skulle hända om alkoholen blev dyrare? Skulle folk supa mindre? Vilken mardröm.

Ibland påpekas det absurda i att alkohol är så billig att framställa men så dyr i slutändan. En haltande jämförelse. Vad kostar det att producera din tröja? Fyra kronor och några kinesiska fabriksarbetares hälsa? Ändå tvekar ingen att köpa när den hänger på galgen på H&M och kostar 400 kronor. Och vad är avansen på latten du drack i förmiddags?

Spriten i Sverige är pinsamt billig i jämförelse. För den som har råd att dricka på krogen är Systembolagets priser en västanfläkt. Jag kan köpa ett bra vin för en hundralapp, ett nästan drickbart för hälften och bjuder jag på en god middag hemma är maten fortfarande dyrare än spriten.

En drog som ger upphov till så mycket lidande och samhällskostnader ska skattebeläggas rejält. De senaste tio åren har alkoholkonsumtionen i Sverige ökat med 30 procent och kostar varje år samhället 150 miljarder, enligt nationalekonom Anders Johnsons beräkningar. Dyrast är när folk sjukskriver sig eller förtidspensioneras på grund av sitt fylleri.

80 procent av alla våldsfall är alkoholrelaterade och omkring 6 000 svenskar dör varje år på grund av drickandet. Det är mer än sexton personer varje dag. Några döda i semestertrafiken blir förstasidesstoff men alkoholrelaterad död är så vanlig att det inte ens skapar några rubriker.

I mitt föräldrahem dracks det i snitt ett par gånger om året. Ingen hade dryckesproblem, alkohol var bara helt ointressant. Visst har jag senare druckit goda och ohemult dyra viner. När jag är på humör älskar jag att snapsa vodka eller sippa whisky och ibland har jag varit rejält full men jag har aldrig suktat efter alkohol.

Inte förrän alldeles nyligen har jag via en ung väninnas alkoholiserade föräldrar insett hur alkoholism kan se ut. Rejält patetisk att se på håll och tragisk när man står nära.

Visst borde var och en ta ansvar för sitt drickande, men alltför många klarar det inte. Vore de ensamma i världen kunde de i liberalismens namn supa ihjäl sig bäst de ville, men nu har de barn, partners, grannar, vänner och fiender som de utsätter för sin sjukdom och sitt dåliga omdöme.

Vad man än tycker så visar all forskning att hög skatt sänker alkoholkonsumtionen. Min låga konsumtion kommer inte att påverkas, däremot kommer de som slentriandricker eller super hårt tvingas att ändra sina vanor. Svåra alkoholmissbrukare kommer att drabbas hårdast, enligt forskning av Gunnar Ågren, läkare och förre generaldirektören på Statens folkhälsoinstitut. Höjd alkoholskatt innebär kortare fylleperioder - även för de anhöriga.

Det sägs att "nu kommer smuggling och hembränning att öka". Låt folk smuggla, bränna hemma och riskera att åka dit. Hur desperat är det inte att köpa hembränt? Dessutom lär man inte kunna bränna och smuggla så mycket att man kan fylla hela landet, i dubbel bemärkelse. Visst, skåningarna får redan i dag tag på illegal sprit lättare än andra. Något att glädjas åt eller sörja över?

Jag påstår att de som klagar på regeringens planer att höja priset antingen har alkoholproblem av varierande grad eller är helt oförstående inför alkoholproblematiken.

Ett stort samhällsskadligt nöje ska också vara ett dyrt nöje.

Anna Ekelund

Ni får ha vilken åsikt ni vill om inlägget, men anser mej att få uttrycka mina tankar och tycka kolumnen var otroligt bra. Jag kan nog med den bakgrund jag äger tycka mej ha rätt att ha en åsikt i detta.
Jag har under mitt liv sett alldeles för mycket elände, människor som inte orkat stå emot alkohol och droger.
Jag vet för jag har varit där själv.

...skulle det pratas väder?

Kategori: Skitsnack

Just nu har jag kommit in i en fundering igen. Hur mycket regn kan det rymmas i himlen egentligen. Troligen är det hur mycket som helst, och allt det kom ner över Borlänge idag. Gator stängdes av, busstraffiken ställdes in och regnet formligen bara spydde ner, länge. Det är skrämmande, idag tackar jag alla husgudar att jag inte är ägare av en källare. För då hade nog jag sett vatten båd uppe och nere. Jag tänker på en episod i filmen Forest Gump när han är soldat och krigar i Vietnam. Där beskriver han regnet som öser ner väldigt målande. Forest förklarar otroligt bra hur regnet kommer, från alla håll.


En alldeles underbar film, en sådan som jag kan se hur många gånger som helst. Ja i Vietnam regnade det bomber, kulorna haglade och regnet öste. Det var det kriget ett krig som var ett onödigt sådant. Alla krig är inte nödvändiga, men under historiens gång har krig funnits. Nu ska jag inte börja fundera på varför och meningen med dessa, då blir det för många funderingar i kväll. Krig är egoismens vapen.

Nåväl det regnade skapligt idag som jag tidigare var inne på. Vi i familjen är ju ägare av några båtar. Inga lyxångare här inte utan små tvålkoppar varav en ligger i sjön där vi har husvagn. På kvällskvisten ringde min älskade man från sitt översvämmade jobb och sa att jag skulle åka ut dit och ösa den. -Nej f-n jag vill inte, det regnar ju, det blixtrar och mullrar, jag ser på tv, få mej inte att gråta...halvskrek jag. Han sa: -Jaha, då får den väl sjunka då...
Mitt dåliga samvete fick sej en rejäl törn, det gnagde inombords av ilska och olust. Hade båten i den stunden varit i närheten, då hade jag stuckit kniven i den och dödat den. Utan att tveka. Men en stund senare så tänkte jag på högtryck och fina båtturer så jag klev in i bilen för att åka och ösa vraket.
Färden dit gick mellan avstängda och vattenfyllda vägar, överallt låg stora sjöar, inte vattenpölar utan djupa stora hav på vägen. Dagvattenbrunnarna orkade inte halsa i sej allt vatten. Jag muttrade lite och körde ut stora kaskader av vatten i dikesrenen och sa, om det står någon kärring där så är det bäst att hon hukar sej.
Utåt vår halvö, lyste blixtarna upp himlen, åskmullrer överöstade Mick Jagger som vrålade på ganska hög volym ur bilstereon.

Där satt jag, tvärkärringen hade kört bilen ända ner till bryggan och det såg allt utom inbjudande ut att gå ur det varma fordonet. Syndafloden kved, dånade utanför bilfönstret, inte en kotte på campingen syntes till. Vilken idiot skulle föresten ge sej ut i det vädret, förutom jag då. Jag drog av mej skorna och strumporna, kavlade upp jeansen. Jag hittade en gammal regnjacka som var för liten, en av sonens gamla gick ner mot båten. Redan efter några meter så var jag genomblöt. Drog in båte, hoppade i och båten knyckte till då linan till fören sträcktes. Jag flög en bit, och tur hade jag för jag hade kunnat halkat illa. Satt mej ner på den så klart blöta sittbrädan och jeansen blev solklart våta. Öste, öste och blixten blinkade till, det dånade som av skott. Detta var helt klart dagens nära döden upplevelse. Gud va vatten du har lagt i min båt tänkte jag.

Lite sur är jag ikväll, fast långsur brukar jag inte vara, bara småsur. Denna uppoffring kommer självklart att kräva tillbaka en hel del tjänster.

Vem har sagt att vi svenskar alltid ska prata väder? Inte var det jag som sa det, utan det är jag som pratar väder.

Lågtryck...

Kategori: Allmänt

På grund av rådande väder är mitt gäddfiskehumör inte det bästa. Just nu camperar vi i stan, och min andra hälft jobbar denna vecka. Han återgår till semester igen på Måndag. Vi hoppas att ett högtryck kan pressa undan lågtrycket som satt sina klor i min del av landet.
- klart slut-