Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Arg?...:)

Kategori: Funderingar

Kvinna som skriver blogg om livets orättvisor, saker som jag tycker är fel i samhället, händelser som är sanna och ryckta ur verkligheten eller ur någons liv. Ja sådant skriver jag. Inte för att jag är så förbannat arg, utanför att jag är frustrerad och vill uppmärksamma. För att alla orättvisor och elände sällan uppmärksammas i media. Min blogg är mitt livs dagbok, och som jag troligen kommer att trycka som en bok till mig själv i framtiden.
Jag pudrar och sminkar inte verkligheten, utan är rak och det står jag för. Mitt liv är inte glättigt och ytligt och det kommer aldrig att bli. Jag förställer inte mig själv. Jag klär mig inte i olika kostymer, jag är naken.
 
Vill man läsa om trädgårdstips, hemslöjd, mode och trivialiteter så får man välja en annan blogg. Jag vet att en del har synpunkter på min blogg, men det struntar jag i och jag förstår inte heller varför de få som klagar, läser den. Ingen är tvungen att logga in, det är bara att hoppa över.
Vad är normen, ska vi kvinnor vara glada, skriva inredning och läppstift, om ytligheter och vad jag anser är tråkigt. Jag skulle kunna skriva en blogg som hade tusentals besökare varje dag om jag ville, men det har jag ingen avsikt att göra. Jag skriver inte för andras skull, jag skriver för min egen. Detta har jag ältat sedan september 2007 då jag startade blygsamt min blogg. Självklart kan man ha synpunkter om min ståndpunkt och mina åsikter. Du får gärna tycka annorlunda, men ämnen väljer jag.
 
Under åren har jag fått in en hel del kategorier i bloggen, jag har varit engagerad i olika saker, och mitt liv har förändrats. Idag verkar det inte finnas plats för kvinnor som är kritiker, då är "man bara gnällig". Vissa anser att jag kanske ska skriva om vårens krokusar, om all glädje. Nej det får andra göra. Jag vill ha mina filosofiska teorier i min blogg och jag vill självklart trivas med mig själv.
 
Idag startar dagen med ett regnväder, och jag tycker det är kanonbra, Därför då regnar snön bort. Om det regnar på 1 maj då blir jag mindre glad, för snön är redan borta och då vill jag ha sol. Alltså jag kan tycka olika om ett regn utan att vara arg. Kvinnor är arga och män är bestämda. :) Ja Jesus, sitter här och fnissar i min ensamhet. Jag sitter gärna i ensamhet, det är då jag får tänka, och tankar håller mitt liv igång. Tankar gör att möjligheterna föds, att dessa blir väl genomtänkta och att alla spontanidiotiska infall går om intet. Precis så som jag tränar mig. Jag tränar tankar, någon annan tränar på något annat.
 
Idag i Sverige finns det mycket att bekymra sig över, och just samhälle och historia är ett av mina stora intressen, jag är aktiv och delaktig i samhället, jag har tagit ställning, jag för en kamp mot orättvisor och försöker dra mitt strå till stacken. Jag har inte tid att gnälla på er, utan har fullt upp i mitt liv. Jag har heller ingen tid över att läsa bloggar som absolut inte intresserar mig. Jag sitter inte bara och gnäller över hur allt ser ut, jag har även gjort ett val att vara aktiv.
 
Det jag har förstått i alla fall att det är kvinnor som är mina motståndare, finns inget systerskap. För det mesta handlar det nog om avund. Jag går vidare, jag ler, jag reagerar, jag gläds åt andras lycka, jag tröstar, jag gillar människor, jag läser situationer, jag är nöjd med mitt eget liv, för där har jag det bara bra.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: