Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Resedagbok Kuba 2014

Kategori: Kuba Resedagbok 2014

 
 

Lördag  6 dec

...vaknade, i ett becksvart rum, jag hade ingen aning om hur mycket klockan var, hur länge var det mörkt på morgonen på Kuba? Var jag på Kuba? Lyssnade och hörde "mannen andades bredvid" Fipplade till mej mobiltelefonen och den stod på 4.00. Herre je, smög tyst till toan. Kom ut och då vaknade han till. Sedan låg jag en stund i mörkret och väntade att det skulle bli ljust, men det hände inte. Hörde att mannen var vaken. Så jag viskade, "Hej, jag ska ta kameran och gå ut på en promenad, vill du med?"  Han stönade och vaknade till, sa "Nu, mitt i natten, Vad är klockan?" sedan sade han, "okey låt mej vakna".

 

Klockan 05.00 gick vi ut i den ljumma natten, och vi provade att hitta till stranden, jag hittade dit liksom en krabba så leddes jag av instinkten till var havet låg. Rätt som det var stötte vi på en rökande Kuban i mörkret och jag blev skiträdd. Jag hade inte sett honom. Han var nattvakt och kollade av hotellområdet.

Vi tog oss ner till stranden, och vi välkomnades av en underbart vacker måne som var insvept i skyar som lyste som guld i vattnet. Några bilder blev det men hade inte min extrablixt med så de blev gryniga. Men just då så struntade jag i det för skådespelet fick både mej och mannen att stå och gapa av häpnad, barfota i den varma sanden. Lukten av hav gör mig alltid salig.

 

 
Tidig morgon i Varandero på Kuba. Foto:Mia J
 

Vi gick upp från stranden och började leta på ett ställe där vi kunde få oss en kopp kaffe. Inga hotellgäster såg vi, vi var ensamma. Hittade på ett ställe som var öppet 24 timmar om dygnet, på hotellområdet och Kubanen var jättetrevligt och fixade ett gott morgonkaffe åt oss.

 

Från restaurangen där vi fick kaffe denna tidiga morgon. Foto: Mia.J
 
 
 
Takets lampor Foto :Mia J
 

 

Vid 6.30 började det ljusna, vi gick hem till rummet. Klockan 7 kom regnet, vår första semesterdag, där satt vi på balkongen och tittade ut på det tropiska regnet i palmskogen. Jag fick in lite Hemingwaykänsla, då en katt strök förbi utanför. Ja spöregn, på första jetleg dagen.  Vädret växlade snabbt, efter någon timme var det tropiska regnet borta.

 

 

Efter frukost strandade vi, vi gick en lång promenad, barfota i den mjuka vita sanden. Havet var turkosblått, precis som i en resebroschyr och där fanns vi. Vi hittade ett blötdjur som kanske var en sjöstjärna som såg ut att vara gjuten i betong, det låg pimpsten som måste visa att någon vulkan någon gång spytt ut den, pelikaner simmade ute på vågorna, de var inte snygga, men charmiga. De får mig att tro att de är seriefigurer, med sitt märkliga utseende. Andra märkliga havsdjur fanns ocks i strandkanten. Solen ville inte riktigt komma fram.

 

 
Foto: Mia J
 
 
Fantastiskt hav. Foto: Mia J
 
 
Sjöstjärna i betong? Foto: Mia J
 

På förmiddagen kom personal från resebolaget till hotellet, då bokade vi en resa till Havanna, och den blir på måndag. Vid 11 tiden drog vi oss till stranden, då hade solen vaknat och kommit fram och skingrat alla moln. Vi träffade ett annat par som var med på flyget, de var från Uddevalla/ Lysekil, jag berättade att jag har släkt som kom från trakterna och hon visste vilka mina två kusiner var, men hon kände dom inte. Jag badade med henne och vi pratade ganska otvunget om ditt och datt, en trevlig kvinna. Hennes man ville inte bada, för han kände sig "lite förkyld och min man ville inte heller för han hade kalsonger under badshortsen, så lägligt. Annars brukar det vara jag som är badkruka. Det vär säkert +27 grader i vattnet och jag ville inte gå upp...guppade på vågorna som Ester Williams.

 

 
Mystisk trädgårdskonst, kanske en herrtoalett...Foto: Mia J
 

 

Idag fick jag äntligen tag på svärmor på telefonen, inte var det på resetelefonen, utan det var på min vanliga mobil. Vi hade laddat ett Comviq för utlandssamtal, men den funkade inte alls. I alla fall var det skönt att vi fick kontakt. Att få tala om att vi var framme och att allt var bra, och att få hälsa till yngsta sonen kändes som en lättnad.

 

 
 
 
Palmbladsmönster. Foto: Mia J
 

 

En kubansk humla flög förbi, den var precis lik den svenska, den lät lika, och levde av samma orsak som den svenska humlan. Små kvicka ödlor fanns det också på hotellområdet. Den stora kvicka ödlan det var jag.

Den blå/svarta storken hälsade på när vi satt på balkongen på eftermiddagen och rökte cigarr. Den var cool. Alltid roligt att få se något annan än gråsparv.

 

Herr eller fru Storch? Foto: Mia J
 

 

På kvällen åt vi hummer på den Italienska restaurangen, det var inget dåligt avslut på dagen. Nöjda och mätta gick vi mot rummet. Jag sade till mannen att "Nu får du hänga in finbyxorna i kylskåpet, förlåt jag menar skafferiet..." Självklart menade jag garderoben. Nu var vi trötta.

 

Mannen jag delar min drömresa med. Foto: Mia J
 

Klockan ställs på 8.00

 

...to be continued.

Kommentarer

 • Eila Andersson säger:

  Tack för dina underbara bilder och för din trevliga resedagbok, så lätt och enkelt och så medryckande!
  Vi reser till Kuba om två veckor!

  Svar: Hek☺Hoppas eran resa blev lika fin som min. Jag bokar snart nästa som går feb 2016.
  Mia Javerling

  2015-01-09 | 16:33:44
 • DennisknIth säger:


  Часы – необходимый аксессуар для каждого человека купить в Украине в интернет-магазине с доставкой наложкой

  http://купить-часы.укр/img/m/26-manufacturer_default.jpg

  2017-02-24 | 08:51:08
  Bloggadress: http://xn----8sbwhzpef4b3bg.xn--j1amh/
 • CharlesMup säger:

  แนะนำเว็บให้บริการ sbobet

  บริการดีมากครับ พนักงานพูดสุภาพมากๆ ประทับใจมากครับ ไม่เคยคิดจะเปลี่ยนเว็ปเลย มีปัญหาโทรได้ตลอด 24 ชั่วโมง ใช้บริการกับ sbobet7x มาได้สักพัก ไม่มีปัญหาอะไร โปรโมชั่นก็ได้จริง ขอบคุณมากครับ บริการดีครับ ทำรายการอะไรต่าง ๆ ก็รวดเร็ว ขอให้บริการดี ๆ แบบนี้ตลอดไปนะครับ
  ประทับใจการฝากถอน บริการได้เร็วดี แม้จะเป็นช่วงเย็นๆ เห็นบอกว่าคนทำรายการเยอะก็ยังรอไม่เกิน 5 นาทีใช้บริการออนไลน์ผ่านหน้าเว็บไซต์ ทั้ง สมัครสมาชิก ฝากเงิน ถอนเงิน สะดวกดี ดีตรงไม่ต้องพูดคุยกับคน ผมชอบมาก มาสมัครแรกๆ ตอนแรกนึกว่าบบริการไม่ดี ไปไงไปมาบริการดีโครตครับ สอนผมตั้งแต่เล่นไม่เป็นและแทงบอลได้จนรวยทุกวันนี้

  บอลออนไลน์hd

  อัพเดตผลบอลสดๆ ทันเวลาทุกวัน ทุกลีก ไม่ต้องรอนานเหมือนเว็บอื่น มาตรฐานสากล ดูบอลสด ดูบอลออนไลน์ ดูบอล warp football ลิ้งดูบอล warpfootball บอลสด บอลออนไลน์ ลิงค์ดูบอล ดบอลสด ดูบอลสด youtube ดูบอล ออนไลน์ ดูบอลออนไลน์ cth ดูฟุตบอลออนไลน์ ดูบอลออนไล preview football ลิ้งดูบอลสด ฟุตบอลออนไลน์ wrap football ลิ้งค์ดูบอลสด วาปฟุตบอล link ดูบอล ดูฟุตบอลสด ดูบอลผ่านเน็ต ถ่ายทอดสด ถ่ายทอดสดบอล ดูบอลสดออนไลน์ เว็บดูบอล ดูบอลสด วันนี้ ดูบอลออนไลน์ hd ดูบอลสด youtube มือถือ fดูบอลสด ดูบอลไทย วาร์ปฟุตบอล ดูบอลออนไลน์ฟรี ถ่ายทอดสดฟุตบอล วาปบอล ลิงดูบอล ดู บอล สด ดูบอล cth ดูบอลสด cth ลิ้งค์ดูบอล wap football fดูบอลออนไลน์

  2017-04-29 | 11:53:56
 • STK-Monolitcek säger:

  СТК-МОНОЛИТ.рф , поставщик бетона в северо-западном регионе.

  Осуществляет поставку бетона крупным строительным организациям и индивидуальным застройщикам.

  Если Вам в кротчайшие сроки необходимо купить бетон надлежащего качества, Считайте, воспользуйтесь формой онлайн заказа товарного бетона, раствора и строительной техники на сайте - стк-монолит.рф

  Наша компания с 2008 года занимает лидирующие позиции на рынке стройматериалов. Штат компании насчитывает 35 ведущих специалиста области производства и логистики производимой продукции. Высокое качество и приемлемые цены – наше основное отличие!  Бетон в Санкт-Петербурге.

  быстро, недорого и удобно!

  Нашим основным видом деятельности, является производство и продажа бетона в Санкт-Петербурге и Ленинградской области . Помимо этого, мы предоставляем возможность аренды строительной техники, приобретения гранитного щебня, пескобетона, цементного раствора, песка, металла-проката и других строительных материалов.  Продажа качественного бетона по хорошей цене

  Обладая современным парком специализированных автомобилей, мы можем предложить Вам заказать бетон и раствор с доставкой. Миксера, ПУМИ, насосы и другую технику вы можете заказать непосредственно на сайте компании через форму онлайн заявки!

  доставка бетона и других заказанных услуг на объект, осуществляется в строго выбранное вами время.

  Это позволит Вам:  1. Своевременно получить вами заказанный товар! (мы незамедлительно обрабатываем онлайн заявки!)

  2. Получить конкурентную цену (заявка попадает непосредственно в отдел логистики ближайшего БСУ!)

  3. Избежать лишних простоев техники и бригады рабочих (мы всегда в курсе где находятся наши автомобили и знаем о дорожных ситуациях на подходе к плечу)  Вы хотите купить бетон недорого?

  Мы с огромным удовольствием можем предоставить Вам эту возможность. Кроме того, это будет товар высшего качества!

  Мы с готовностью удовлетворим все требования заказчиков, так как вся наша продукция проходит обязательную сертификацию, что отражено в документации, подтверждающей качество и соответствие ГОСТам. Поэтому купить бетон с доставкой в Санкт-Петербурге от производителя — Ваше правильное решение. Работая с нами, заказчики получают гарантию на выпускаемую продукцию и бесперебойные поставки бетона, раствора и аренду техники.

  Наши преимущества:

  • наличие в штате сотрудников предприятия аттестованного специалиста — инженера-химика-технолога, который следит за качеством производимой продукции;

  • бетонные смеси разработаны ведущими институтами данной области

  производство осуществляется с точным соблюдением всех пропорции входящих в раствор компонентов, в соответствии с маркой выпускаемого бетона;

  • продукция соответствует государственным стандартам в области качества и безопасности;

  • своевременность доставки свежего раствора бетона в пункт назначения обеспечивается, благодаря высокой производительности наших БСУ, новым автопарком строительной техники (насосы, ПУМИ, миксера) и удобной системой заказа услуг на нашем сайте - стк-монолит.рф

  Используйте возможность купить бетон в любое время. Двадцать четыре часа в сутки мы работаем для Вас!

  1. Мы гарантируем, что вся продукция обладает специальными сертификатами качества и рассчитываем на взаимовыгодное долгосрочное сотрудничество с крупными организациями и индивидуальными застройщиками.

  Принимали участие в строительстве КАД и СЗсД

  Заливка полов в Эрмитаже

  Жилой комплекс - Балтийская жемчужина

  Балтийский театр

  Порт Луга

  ЛАЭС сосновый бор

  Жилой комплекс на ул. Шкапина

  Жилой массив - Оккервиль

  Выборжец

  А так же заливка огромного количества фундаментов, стен, плит перекрытия в частном секторе!  Гарантией качества. Современные, компьютеризированные БСУ вся производимая продукция соответствует ГОСТам. Современный подвижной состав, что позволяет качественно и своевременно выполнить услуги по доставке прокачке бетона.

  2017-05-21 | 22:58:56
  Bloggadress: http://xn----ptbefeggbvki.xn--p1ai

Kommentera inlägget här: