Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Festival och funderingar...

Kategori: Funderingar

Nu i veckan så kommer jag att arbeta lite, samtidigt så drar Peace & Love festivalen igång. Jag har ett festivalpass, så jag går nog och kikar tors, fre och lördag. Jag såg i spelschemat att Magnus Uggla spelar på onsdag, honom hade jag velat se, men då jobbar jag kväll. Men så kan det bli, att vissa saker går bort. I alla fall så ska jag se den "gamle" ikonen billy Idol, han går ju inte av för hackor. Annars så är det inte så särskilt mycket som drar.
 
Jag väntar fortfarande på att Neil Young ska få komma, jag har väntat och väntat. Jag väntar och väntar. Det är faktiskt han som fattas i "mitt vilja se" album, sedan kan jag koppla av. Han står sist på min önskelista. Young är min husgud. Ett annat band som jag är lycklig över att hinna få se var Queen, men det är en annan historia.
 
Jag som äldre och ömsint moder, går och tänker på alla nyanlända festivalbesökare som får ligga där i sina tält i spöregn och 13 graders Kyla/värme. Jag har glömt mina egna festivalbesök på Roskilde där regnet öste ner vissa festivaler och allt var en enda lervälling, det enda man kunde göra var att stå vid något öltält och dränka regnet med Kirsberry eller annat dåligt fruktvin.  Andra festivaler på Roskilde var stekande heta och urinstanken låg tät över campingen. Inte gick det någon nöd på mej, nejdå. Jo en gång då det var ett riktigt busväder då gav jag upp på lördag middag. Tog tåget till Köpenhamn och bokade ett billigt hotell och fick duscha sedan vidare hemöver.
 
Jag har gjort mina festivaler, men det är skönt att festivalen i Borlänge också ligger himla nära hem, till ett varm
hus och en skön säng. Campingens tid är för längesedan förbi
 
 
.
 
Jag får i alla fall hoppas på att vädret kommer att stabiliseras och att solen och värmen kommer tillbaka, för som det är nu så tänker jag på hur tråkigt allt blir. Det blir liksom så grått och trist och en del stannar av. Vi är så beroende av solen och vi vill så gärna att den ska få vara när det är sommar. Jag önskar att den skulle vilja komma för att stanna...länge.
 
Festivalen är igång och självklart ska jag gå ut och titta mej omkring, fota och se alla glada. Alla som vill njuta av musik och fest. Rykten går om att Rhianna eller hur det stavas inte ska komma, men just det bryr jag mej inte så värst mycket i. Jag har ingen relation till den musik hon spelar, inte heller hennes man, han var ju här för ett par år sedan, jag såg 2 minuter, gick hemåt i den fina sommarnatten och var nöjd över att ha ett bra liv.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: