Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Skottland, nu kommer jag...

Kategori: Skottlandsresan 2012

I morgon bitti klockan 05.18 bär det av till Arlanda, mot Skottland. Vilken härlig känsla att få göra en drömresa, som säkert är full av utmaningar och beslut och kompromisser oss 3 tjejer emellan. Jag har tittat på prognoser för vädret, och det ser väl inte alldeles ljust ut, men det kvittar. Efter sommaren i Dalarna då är jag van med de värsta vädret. Klart att det inte hade gjort mycket om solen kunde hitta fram någongång, ja det kan jag i alla fall önska.
 
För mig är Skottland, ett drömland, fyllt av mystik och romatik. Nu är ju inte jag någon romantisk person, men ändå. Naturen, det jag sett på tv och foton är ju bara så underbar och hoppas att jag får många fina minnesvärda bilder under resan. Jag skulle kunna tänka mej att ha en stuga där, den dagen jag fick pension, om jag hade pengar då förstås.
 
Vi tre som åker, sammanstrålar i Edinburgh, på vårt hotell, två av oss anländer på torsdag den andra och en dam anländer den 4:e och flyger från Österike. Kul att ses på ett hotell i ett annat land än Sverige. Vissa saker kommer vi att göra tillsammans, andra saker gör vi inviduellt. Jag själv eller om någon vill haka på kommer fullständigt plöja sevärdheter i Edinburgh, jag har en hel lista och jag vet att jag kommer inte ensa att hinna med hälften. Men jag prickar av och spar listan tills nästa vända som jag ska försöka göra så snart som möjligt.
 
Jag har en känsla att Skottland kommer att bli mitt andralands val. Kanske har levt där innan,det känns som om ja  har en sådan "ruskig" koppling till kulturen och det keltiska. Jag hoppas att jag får prova på att spela säckpipa, det är en gammal dröm jag haft. Ja visst är det konstiga drömmar, men ändå ganska realistisk i alla fall.
 
Det har varit bestyr med packningen, jag har packat om ett otal gånger. Det är stövlar, regnkläder, tält, sovsäck och gummimadrass som ska med, och de sakerna är inte helt viktlösa. Om sanningen ska fram så har jag fått packa ner mycket mindre kläder än jag tänkt från början. Men det funkar, jag har klarat 23 kilos gränsen, och i handbagaget har jag mina kameror och objektiv. Är grymt sugen att fota ett nytt land, nya vyer och få nya intryck.
 
Nästa resa är nästan planerad, och den blir tillsammans med familjen, för jag tror att jag kommer att vilja visa dom Skottland. Och jag antar också att de vill se landet, som är fullt med magi och skönhet.
 

Kommentarer

  • frktjatlund säger:

    Lycka till! Och ni får säkert trevligt.

    Svar: Tack, jag hade det riktigt bra, nu ska jag försöka summera allt. Och det är inte lätt :D
    Mia Javerling

    2012-08-01 | 20:28:02
    Bloggadress: http://frktjatlund.wordpress.com

Kommentera inlägget här: