Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Makten, härligheten i evighet?

Kategori: Politik

Jag fattar ingenting, socialdemokraternas väljare fattar noll. de socialdemokratiska politikerna är uppe i det blå. Under en längre tid har jag inte fattat att sossarna valt den högra medelvägen i tron att deras väljare skulle låta sig luras till en högerpolitik. Varken på riksplanet eller i Borlänge Kommun har jag sett att de håller. Nej de är blå politik som de glidit in i, det är högerpolitik.

Jag ställer frågan till sossarna, för jag förstår att det inte går att komma ur de gamla hjulspåren för (S) i Borlänge. Här där jag lever är det så uppenbart, jag pratar med folk som aldrig varit intresserade av vad som sker innaför Fort Knox (kommunhuset) de förstår att något är illa galet. De undrar hur sossarna kan förstöra sitt eget läge som de en gång hade i kommunen. Det är inte väljarnas fel, det är de som sitter/ suttit vid makten som är de som utfört denna soppa.  Heller vill de inte se, de blundar och gräver upp allt som kommer i deras väg, de skövlar.

Samarbetet med alliansen förra mandatperioden, ut åkte Vänsterpartiet så det yrde. "Vi tycker inte om Lindström...", nej ni tycker inte om något utom er själva och ni vistas i en kokong där intrycken och åsikterna utifrån studsar bort från er. Ni vill inte ta i verkligeheten. Det värsta är att ni tror att ert parti gynnas, men ni har inte längre någon trumf på hand. Öpnna ögonen, vakna, kom igen. Svälj förtreten och ta ansvar.

Nu väljs det in högerpartier på vice ordförandeposter i kommunen, istället för att ha gjort en uppgörelse med (V) som består i fler än Lindström som sprider skräck i erat parti. En gruppledare som sitter på en stor kunskap, vilket ni inte kan anamma, stoltheten och egoismen står er upp i halsen. Så fruktansvärt sorgligt för väljare och det Socialdemokratiska partiet, ett förfall gjort av ovetande? eller? Varför lyssnar ni inte på massorna istället för att bekräfta er själva.  I dalademokraterna säjer Hultqvist att sossarna inte ska bli något högerparti, hur menar han?
Är Socialdemokraterna eniga på riks och kommunalt? Hör ni inte hur galet det låter?

Att ni inte vill samarbeta med ett vänsterparti står klart, och att jag skulle vara ledsen över det, nej inte i nuläget. Däremot är jag fruktansvärt ledsen över att ni har grävt en jättegrop åt er själva, ni står i gropen medan skopan skyfflar ner grus över er och ni förstår inte vad som händer. Det tycker jag är beklagansvärt. Er arrogans mot personer, väljare är ett sorgligt kapitel. Tyvärr faller oskyldiga med ner i gropen.

Jag kan ärligt säja, om mitt eget parti skulle förintas, då hade jag inget parti att rösta på. Så jäkla illa är det.

Mycket skulle jag kunna orda om detta, men blir så ledsen över att ni vägrar öppna ögonen och inse sanningen som den är, ni håller varandra hårt om ryggen. Krampaktigt och förtvivlat, vägrar ge vika för maktfullkomligheten har tagit över och raderat allt sunt förnuft. Det är många som skulle vilja skaka om det socialdemokratiska partiet och säja "Lyssna", men ingen varken hörde eller såg...

Ta er i kragen och lycka till, jag menar det verkligen...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: