Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Nöjd, glad och taggad...

Kategori: Politik

Hemkommen från Vänsterpartiets 38:e kongress i Gävle. Helt slut, men tillfredställd. Det är alltid en sådan otrolig upplevelse att få tillbringa tre fullspäckade kongressdagar med likasinnade kamrater. Vi gjorde ett grymt bra jobb och röstade så att vi fick in den så viktiga miljön i valplattformen. Ja, några beslut fick ombuden igenom som inte gick i linje med partistyrelsens. Miljö- och klimat är en viktig fråga och jag tycker att det är skönt att folk ser att vi verkligen är ett stort "miljöparti". Arbetstidsförkortning....

Kongressen inleddes med Gävles Symfoniorkester, en sådan otroligt duktig orkester jag satt och häpnade över deras skicklighet. De avslutade med ett eget arr. och en av de mest fantastiska och grymmaste versionen av Internationalen jag någonsin hört. Känslan i deras arr kan faktiskt inte beskrivas, live var den obeskrivlig, jag hittade dock ett klipp, fast inte hela  på YouTube, lyssna och njut så länge det varar. Min förhoppning är att den en dag ska komma ut på en cd. 


 


Kongressfesten bjöd på god underhållning av stå-upp-komikern och estradören Ronny Eriksson. den så jäkla roliga Norrlänningen som får en väl inövad show låta som en monolog av direktpåkomna spontan kommentarer. Hade jag haft löständer då hade dom blåst rätt ur munnen på mej, för ett liknande skrattanfall var det längesedan jag hade. Dansen orkade jag inte vara med på. Föresten så dansar jag som en skit också. Jag varken kan eller vill, dessutom så skämms jag när jag ska dansa. Nej det finns andra som gör det bättre än mej. Jag tog bussen till hotellet för några timmars sömn.

Nu lägger jag ut lite redigerade och oredigeradebilder från kongress och fest, orkar inte mer, jag känner att jag stupar snart. Tack alla kamrater i från alla håll och kanter i sverige, ni har förgyllt min helg och ingett mej mer hopp än någonsin om att vi lyckas att få ett alliansfritt Sverige. Nu ska rövarna bort. Dom har redan ställt till tillräckligt.




Lasse Ohly sjunger Rock`n Roll, någon sångare blir han aldrig...





Christer uppe i talarstolen.



...i väntan på maten, den vanliga kycklingen...




På söndagen kom Maria och Peter och hälsade på, även Mona kikade förbi...







Thomas Ylven, Dalarnas nya ersättare i Partistyrelsen steppade loss...



Jag och delegationsledaren Thomas...



Det glada dalagänget...



Ohly! Håll i hatten vi är på gång....

Godnatt Kamrater, politiken får vila för en stund, även så jag, en ny dag stundar i morgon...


Kommentarer

  • storabh säger:

    Kul!

    2010-05-10 | 22:27:54
  • alf säger:

    ja jävlar vad häftigt det var med symfoniorkestern....



    hörs alf

    2010-05-14 | 19:32:44
    Bloggadress: http://alfnorberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här: