Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Oförutsedda utgifter...

Kategori: Vardag

Glasögon i olika former, format och kvalitet. Detta handikapphjälpmedel som sitter på folks näsa är tyvärr inte eviga. Inte eviga inte billiga, och kvaliten inte alltid den bästa. Jag har inte en 12 åring som är vild, han är lugn men glasögonen ger upp på mitten. Nu måste jag försöka att ordna detta på förmiddagen innan jag börjar att jobba. När glasögon har ett högt pris då besitter ägaren inte en massa reservglasögon utan är lämnad till ett öde i sudd.

Jag är livrädd att fröken i glasögonaffären ska säja: "Jaaa, oj det var inte bra, dom här går inte att laga.." I det läget har jag inget att säja, det blir väl något dumt att säja att en vitvara ex. kylskåp) ska hålla i åtminstone 5 år, och dom här är bara 1 år. Jag måste försöka klura ut en rufflartaktik, för egentligen har dom gått av på mitten utan slag. (Jag menar inte fysiska slag, inga slag alls...)

Är det så att jag får förbereda mej på att köpa helt nya glasögon åt honom? Jag säjer bara pust...
"Lyckan" i det hela är dock att jag får åka till Dalarnas heliga tempel Kupolen, den västa galleria som växt upp ur en sumpmark. Där fångade jag grodyngel när jag var liten till min pappas glädje. Där körde vi skidtävling i första klass och fick köpa "Snöflingan" ett skidmärke . Och nu har det gamla skövlats och upp kom en halv ögonlob. Där ska jag ta striden om pojkens glasögon. Käre då vad jag går och längtar...

Eller så säjer fröken bara:" Det här fixar vi, ni får ett par nya." Och jag ser åter världen som god och rättvis...



" Bruksanvisning saknas..."



"Kupolen lite från ovan, mitt i träskmarken"

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Lite konstigt att man får hörhjälpmedel av landstingen om man hör illa...



    ...men om man ser illa så får man skylla sig själv!

    2008-05-05 | 18:19:48
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mia säger:

    Gubben: Visst ser man en viss skillnad på de olika handikappen...

    2008-05-05 | 21:30:14

Kommentera inlägget här: