Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

...skulle det pratas väder?

Kategori: Skitsnack

Just nu har jag kommit in i en fundering igen. Hur mycket regn kan det rymmas i himlen egentligen. Troligen är det hur mycket som helst, och allt det kom ner över Borlänge idag. Gator stängdes av, busstraffiken ställdes in och regnet formligen bara spydde ner, länge. Det är skrämmande, idag tackar jag alla husgudar att jag inte är ägare av en källare. För då hade nog jag sett vatten båd uppe och nere. Jag tänker på en episod i filmen Forest Gump när han är soldat och krigar i Vietnam. Där beskriver han regnet som öser ner väldigt målande. Forest förklarar otroligt bra hur regnet kommer, från alla håll.


En alldeles underbar film, en sådan som jag kan se hur många gånger som helst. Ja i Vietnam regnade det bomber, kulorna haglade och regnet öste. Det var det kriget ett krig som var ett onödigt sådant. Alla krig är inte nödvändiga, men under historiens gång har krig funnits. Nu ska jag inte börja fundera på varför och meningen med dessa, då blir det för många funderingar i kväll. Krig är egoismens vapen.

Nåväl det regnade skapligt idag som jag tidigare var inne på. Vi i familjen är ju ägare av några båtar. Inga lyxångare här inte utan små tvålkoppar varav en ligger i sjön där vi har husvagn. På kvällskvisten ringde min älskade man från sitt översvämmade jobb och sa att jag skulle åka ut dit och ösa den. -Nej f-n jag vill inte, det regnar ju, det blixtrar och mullrar, jag ser på tv, få mej inte att gråta...halvskrek jag. Han sa: -Jaha, då får den väl sjunka då...
Mitt dåliga samvete fick sej en rejäl törn, det gnagde inombords av ilska och olust. Hade båten i den stunden varit i närheten, då hade jag stuckit kniven i den och dödat den. Utan att tveka. Men en stund senare så tänkte jag på högtryck och fina båtturer så jag klev in i bilen för att åka och ösa vraket.
Färden dit gick mellan avstängda och vattenfyllda vägar, överallt låg stora sjöar, inte vattenpölar utan djupa stora hav på vägen. Dagvattenbrunnarna orkade inte halsa i sej allt vatten. Jag muttrade lite och körde ut stora kaskader av vatten i dikesrenen och sa, om det står någon kärring där så är det bäst att hon hukar sej.
Utåt vår halvö, lyste blixtarna upp himlen, åskmullrer överöstade Mick Jagger som vrålade på ganska hög volym ur bilstereon.

Där satt jag, tvärkärringen hade kört bilen ända ner till bryggan och det såg allt utom inbjudande ut att gå ur det varma fordonet. Syndafloden kved, dånade utanför bilfönstret, inte en kotte på campingen syntes till. Vilken idiot skulle föresten ge sej ut i det vädret, förutom jag då. Jag drog av mej skorna och strumporna, kavlade upp jeansen. Jag hittade en gammal regnjacka som var för liten, en av sonens gamla gick ner mot båten. Redan efter några meter så var jag genomblöt. Drog in båte, hoppade i och båten knyckte till då linan till fören sträcktes. Jag flög en bit, och tur hade jag för jag hade kunnat halkat illa. Satt mej ner på den så klart blöta sittbrädan och jeansen blev solklart våta. Öste, öste och blixten blinkade till, det dånade som av skott. Detta var helt klart dagens nära döden upplevelse. Gud va vatten du har lagt i min båt tänkte jag.

Lite sur är jag ikväll, fast långsur brukar jag inte vara, bara småsur. Denna uppoffring kommer självklart att kräva tillbaka en hel del tjänster.

Vem har sagt att vi svenskar alltid ska prata väder? Inte var det jag som sa det, utan det är jag som pratar väder.

Kommentarer

  • vildhunden säger:

    Är du som skickat hit vädret idag? Blåst och stundtals skyfallsliknande väta. Skönt är att sitta inne :-)

    2009-07-09 | 09:11:38
    Bloggadress: http://vildhunden.wordpress.com
  • Mia säger:

    Jag lovar och svär att det var inte jag som satte igång syndafloden. "Sitta inne" eller sitta inne, ja visst är det skönt när vädrets makter beter sej på detta vis, men dä ä roligt å kom ut å....

    2009-07-09 | 14:26:38
  • Micke.S säger:

    Det gjorde du bra Mia.Antar att jag är skyldig dig en hel del nu, men utan din räddande insats så hade nog båten sjunkit och gädkampen varit ett minne blott. Bra jobbat!

    /Micke.S

    2009-07-09 | 15:21:16
    Bloggadress: http://fiskeborlange.blogg.se/

Kommentera inlägget här: