Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Det är svårt att skita när arselet är tomt...

Kategori: Politik

Nu har En av Borlänges Socialdemokrater suttit på verandan och tittat ut på sommarens dystra väderlek, blivit en aning bitter och besviken.  Då i sin bitterhet kommer den sura uppstötningen och den måste han lägga över på någon annan, varför inte ge Lars Ohly ensam på en bänk under Almöveckan denna. Och som en dålig debattör är det lika bra att ge hela Vänsterpartiet en smäll i arselet. Ja  Håkan Castor, du är då ute på hal is, när du spyr ut din galla över ett helt parti. Du har inte ett enda ess i rockärmen att visa, det finns inte mycket som du och ditt parti kan stoltsera med om vi drar det på en kommunal nivå.

Att Don Quijote slogs mot övermakten, så gör även (v), men (s) samarbetar med de borgerliga. Däremot så väljer Socialdemokraterna att rucka på den demokratiska ordningen i Borlänge och skiter i hur väljarna lagt sin röst. De som lade sin röst på (v) i kommunalvalet fick inte alls se vänstern på sina platser i nämnderna och i politiken. Socialdemokraterna valde att  inte samarbeta med vänstern, utan istället styra med alliansen. Vad är ni för arbetarparti ? Ni styrande (s) i Borlänge borde skämmas över erat egoistiska agerande, en skam för arbetarrörelsen, ett inkompetent drag som inte alls följer några spelregler.

I nästan alla delar av landet, uteslutande Finspång och kanske något annat ställe, där fungerar samarbetet mellan (s) och (V). Inte i Borlänge för här har sossarna satt sej väggarna som stekflottet i ett storkök. Det har istrat sej fast med en hel del feldrag. Det har under dessa två sista år när jag har varit aktiv, funnits så många dumheter att jag många gånger bara skakat på huvudet åt era utspel. Jag hoppas innerligt att socialdemokraterna och dess medlare hittar tillbaka till de gamla ideal de hade och återgå till en politik som gynnar arbetarna och de mindre bemedlade i samhället. Att rida på höga hästar måste ni sluta upp med, annars kan ni snart kalla er ett högerparti.

Socialdemokraterna i då Borlänge som detta blogginlägg främst avser, måste komma till insikt vad de sysslar med innan nästa val om två år. Det finns många av era väljare som gynnade de högerextrema partierna i förra valet, och det finns bevis på. Håkan Castor jag ska spara din insändare till nästa val, och då ska jag åter titta på den analytiska "förmåga" du tycks besitta. Då ska vi se hur siffrorna artade sej i det Kommunala valet. Du borde oroa dej mer över ditt parti, och hur ni ska locka de väljare tillbaka som svek er och er politik.

Du kan fortsätta att sitta och titta ut över regnet som kommer uppifrån, nerifrån, ifrån höger eller från vänster, du kan sitta och vara bitter över att inget blir som du vill. Du kan inte styra över väder eller vind, du kan inte påverka väljarnas val. Du kan heller inte stoppa väderkvarnarnas vingar under en pågående storm. Du kan bara sitta där, för inget blir som du bestämt...

Kommentarer

 • Gubben säger:

  Kors i bomben! Tur att jag vågar räkna mig till dina vänner :)

  Hälsa M och ha en riktigt

  Trevlig helg!

  2008-07-19 | 10:59:02
  Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
 • Mia säger:

  Skratt...Du behöver inte alls vara orolig, för du är en bra gubbe du. Du slåss med "dina" politiker du uppe i skogen...

  Du är min vän, det är ju det livet bygger på, samarbete och förståelse.

  Ha en bra helg själv, hoppas att du fått använda hängmattan ännu...

  2008-07-19 | 11:11:24

Kommentera inlägget här: