Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Vatten- är lätt världens bästa uppfinning...

Kategori: Vardag

Jag tror att jag levde i ett hav innan jag blev människa. Jag är otroligt förälskad i vatten. Jag tycker om det mesta i fiskväg och skaldjur. Hade jag bott bättre geografiskt skulle jag nog helt välja bort kött. Och bara äta fisk, inte rödlistad då, men ändå. När jag var liten tillbringade jag alla sommrar hos farmor och farfar utanför Strömstad. Där stod huvudelen av menyn av fisk. Vi var alltid ute och tog upp middagen utanför bryggan i lilla ekan. Vi bottenmetade med mussla, och efter en stund hade vi en middag bestående av torsk, vittling, sandskädda och rödspätta. Det var tider det, nu om man har tur får man på sin höjd en liten ful simpa. Ja tiderna har tyvärr förändrats. Nu får man fiska makrill om det ska bli någon middag, men det fisket är roligt. Det är en kamp, och det durrar i den grova linan. Havet vid Bohusläns kust och skärgården där är min listetta på smultronställetoppen.

Nu på kvällen gick jag och maken ner till älven, en otroligt fin ledig dag har det varit. Han hade sina sexiga vadarbyxor på och dök ut i plurret med sina jerkar eller vad dom heter. Jag lufsade på i skaplig takt de 4,7 kilometrarna. Sedan sammanstrålade vi och gick hem.

Tidigare idag var vi ute vid husvagnen vid sjön Runn och ställde i ordning alltihop. Nu är det städat ,bäddat. Vill man så kan man bara åka dit och sova över. Vatten är den bästa sinnesro, utan vatten vore vi ingenting.
Kära vänner - Våren är baske i mej här nu...

image234

"Husvagnsmat- Lövbit med briketter eller kroketter, samma smak"


image238

" En Kraftig Svensk kräfta - Stor och vansinnigt goood..."

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Hej, men den väntade vårfloden är inte kul. Bilen får stå vid transformatorn och så får man gå genom skogen.En tröst är att det är ljust på kvällarna.
    Apropå vatten

    2008-04-24 | 19:10:25
  • Mia säger:

    Men då får man trösta sej med att det är tur att transformatorn står kvar...

    2008-04-25 | 07:54:10
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se

Kommentera inlägget här: