Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Idiotmycket att göra - hela tiden...

Kategori: Vardag

När ska jag ha tid med allt? Man är som en vandrande service verkstad med jour dygnet runt. Som ordförande i vår bostadsrättsförening så ska lappar skickas ut till alla medlemmar om allt dom inte får göra. Som att inte köra F1 rally inne på gården eller idka långtidsparkering utanför sin egen dörr. Ja sånt tjatar vi ifrån styrelsen om varje år. Ett gräsklipparschema ska till för att allmänningen ska bli klippt. Inte undra på att dom inte älskar mej:-). Allt i vår lilla förening är ett kollektivt ansvar som tyvärr hänger på några få personer och någon tror att när man är ordförande då blir man automatiskt gårdens vaktmästare. Märkligt läge. Jag har tänkt säja upp min ofrivilliga ordförandepost i två år nu, men ingen vill ta över. Ingen attraktiv förtroendepost som ni förstår.

Igår kväll kom jag på att det är vår och sommardäcken måste på nu, ja va bra, och det är jobbhelg. Däcken ligger hos en firma som brukar montera dessa och dom har säkert en hel del att göra idag och om dom har en tid till mej just idag då ska jag kyssa fälgkorset med läppstift. Nu när man är så här gammal som mej känns det som att däcken bara suttit på i 7 veckor, tiden går så snabbt.

Igår var jag till bilverkstaden och fick en tid till måndag morgon, spindelleden måste bytas eller fixas. Jag vet ungefär vad den sitter och jag vet exact vad det kostar. Vi hade precis bytt bromsskivor och sånt för 2.600:- sen åkte jag till besiktningen och dom satt en 2:a på något som man inte ens vet vad det är. Visst ter sej saker och ting lustigt. Besiktningsgubben sa också att positionsljuset fram på vänster sida var trasigt. Så jag gick väl in på statoil i Kvarnsveden och frågade efter en lampa till position fram vänster. Och han skrattade till och frågade om det måste vara just vänster. Jag tror dom vill driva med mej, fast jag inte är blondin längre. Men det märks väl.
Bilar ligger inte i min intresseavdelning, ett nödvändigt ont, som är bra när det fungerar. Nu snart åker moppen fram, den är en härlig kompis. Dricker lite och ger mej en frisk fläkt.

På måndag ska den stora återdebuten ske på vänsterhörnet, med sång och strängaspel. Jag tror att det kommer att funka trots att jag inte har övat flitigt. Nu dessa dagar när jag har varit ledig har som sagt andra måsten legat som prio ett. Sedan har gubben jobbat nattskift så det hade väl inte varit så populärt att sitta här hemma och gala.

Till sist vill jag gratta polisen att dom har fått fast de inbrottstjuvar som har gäckat i vårat kvarter den senaste veckan. Det känns skönt att man kan lämna gubben ensam hemma. För hur det än är så vill jag inte att dom stjäl honom. Han är bra, och kan ta tag i saker mest då när han inte jobbar eller fiskar. Men denna gången ligger däckbyte och spindelleder på mitt ansvar.

Läser idag i BT att jag har vunnit biljetter till huset gungar. Jag skickade in i en tävling att gissa en gammal bild. Och jag visste att det var det gamla andelsslakteriet vid Folkets Park. Jag vann. Priset var två biljetter till huset gungar, det var ju passande för mej som inte orkar gå på krogen, inte kan dansa, gubben säjer likadant. Men tävla ska jag göra...Nåja det är alltid någon av flickorna på jobbet som är intresserade av dom. Jag ska göra ett deal, jag kräver en hundra Harry på V75 och den som är öppen för det förslaget får dansa natten lång.

             image240

               "Skriet: E. Munch"

Kommentarer


Kommentera inlägget här: