Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Kuba 2016

Kategori: Resor

Nu är nästa resa till Kuba bokad för mig och gubben. Nu är det bara att se fram emot nästa resa och mer utforskning av den gästvänliga ön i Karibien. Den 8 februari 7.45 2016 då lyfter planet från Arlanda och vi åker iväg två veckor denna gång. Jag hade velat ha 3 veckor, det hade varit drömmen.
Det kanske låter som om det är lång tid kvar, men rätt som det är så är vi där, står där med resväskorna nedpackade med tunna sommarkläder och flipp-flopp tofflor.
 Den här gången hoppas vi innerligt att djuphavsfiskeresan blir av och inte inställd pga för hård blåst. En dag av 14 dagar måste ju fungera. Klart vi båda var lite besvikna efter förra resan då turen blev inställd, vi hade verkligen sett fram emot den så det blev ett plattfall.
 
 Vi har bokat samma hotell som vi hade, ett hotell för vuxna, inga skrikande barn, utan det är mogen publik där inte Svenskarna utmärker sig utan det är skräniga Kanadensare. Dom var Kungarna över Kuba. Dom roffade åt sig alla solstolar vid polen, de bokade upp dom redan på kvällen. Ibland får man blunda och skita i det, undrar hur det blir om Amerikanarna om några år åter träder in på manegen Kuba och etablera sig igen. Det vill jag egentligen inte tänka på.
Nåväl, hotellet vi bokat är ett trevligt hotell med god mat, mycket mat, skaldjur i överflöd, det som jag verkligen gillar. Att bli serverad hummer varje kväll om man vill, att få äta det jag gillar är underbart.
 
När vi kommer tillbaka till Kuba ska vi också boka en tvådagarstur till Trinidad och kolonialtidens byar, Cianfuegos och Santa Clara. Det blir en djungelvandring till ett sånt där vattenfall som man bara ser på "bild". Jag ska också simma med delfiner. Om vi har ork och tid så vill jag tillbaka till Havanna och vandra runt mer än jag gjorde sist.
Kanske en tur med katamaran ut till den "vita ön" Cayo Blanco. Ja jag har lite tid på mig att fundera och det känns underbart att ha den här resan att se fram emot, tillsammans med min vän och make. Först ska vi uppleva en lång sommar, en kort höst, och lite av vintern, sen blir det ett kärt återseende av underbara Kuba.
Hola...
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: