Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Domedagen...

Kategori: Funderingar

Jag har halkat in på ett tv program några gånger, och jag vet inte om det är regisserat eller om det är allvar. Men jag blir så där att jag ruskar på huvudet, jag mår ganska illa.
Folk får väl samla på vad dom vill, dom får väl vara "Redo för domedagen" (som programmet heter), tycker dom att det är nöjsamt att vänta på den så är det upp till dom. Men vad är det att göra ett tv program om. När det finns så många som dras med i det mediala och skapar oro, hos en del. Jag stänger av skiten, blir nervös av folk som bygger upp depåer och vapenarsenaler, bunkrar, och stängsel, murar, ja tillochmed bygger det borgar. Ja det är i Amerika, men tror även att någon slags subgrupp har växt upp även här.
Att maniskt samla på konservburkar, frystorkat, lägger in grönsaker för hela löningen. Tränar sina barn att bli goda skyttar, barnen manas att inte dela med sig av något, ta avstånd från andra, inte lita på någon.
 
Jag skulle aldrig vilja överleva en "domedag" vad den nu innebär. För min del hoppas jag att i så fall det blir ett slut för alla. Annars blir det kris på jorden och stammarna lär kriga och kanske bygga upp ett värre samhälle i framtiden. Inte umgås utan ut och kidnappa från andra bosättningar för avel.
Jag såg en del av en film för några år sedan, den hette "Vägen", fast jag klarade inte att se mer än hälften. Den handlade om att något hänt och att det blev några kvar som försökte överleva, det blev olika grupperingar, några med vapen som fångade folk för att få mat. Nu idag låter det ju vansinne men vid en katastrof är överlevnad det så att människor äter människor, med eller utan salt.
 
Nu då, alla dessa amerikaner som samlar mat och vapen, i ett USA som snart är i konkurs. När städer som Detroit förfaller, folk inte har mat eller arbete, när nöden sprids i städer. Tänk när en stor massa försöker inta dessa "överlevnadsfästningar" för att få mat och vapen. Vad har en familj att sätta in då domedagen inte har varit på riktigt. Utan folk har sett på TV att dessa bosättningar finns, deras namn har uppgetts i TV. Dom kommer klart då ta till vapen, minor, snubbeltråd och hela familjen står som mördare. Fast i USA kanske man får skjuta för att skydda egendom. Vad vet jag.
 
Hur blir det i Sverige då, här vapenlagarna är hårdare. Vapen sägs inte vara några problem att skaffa, men kommer nu "överlevnadssekter" byggas upp.
Den här världen är alldeles för korkad för mig ibland, och jag önskar ofta att jag inte visste så mycket.
På den utannonserade domedagen önskar jag att jag dör knall och fall, vill inte ingå i galenskapen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: