Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Ansvar...

Kategori: Samhälle

Ställ dig först frågan, vad är en drog?
De som svarar ger ett svar utifrån sin egen norm, om vad som är en drog för dom.
För mig är en drog allt som är sinnesstimulerande, såsom alkohol och all form av knark mm.
 
Droger och alkohol är var mans rättighet, eller?
 
Är det meningen att världen ska gå runt och vara drogade och detta är okey, missbruk och "partydrogande" ska vara en självklarhet. Att en stor folkhälsosjukdom ska få råda och sjukvården och vårdföretagarna ska stå med öppna armar och tjäna pengar på oss som missbrukar, vi får vila en stund och sedan ut och gå på finländsk sprit buffé, där vi dricker tills vi spyr och blir medvetslösa.
 
Jag säger sinnessjukt, vad säger du?
 
Krogar ska vara öppet dygnet runt, det ska vara okey att vara påverkad på jobbet och tillsammans med barn, vi alla ska ha rätt att röka hasch på gator och torg, köpa några gram på ICA för att gå hem och dra en joint med våra tonåringar.
Vi ska börja dagen med att ta en snaps, bara för att det är okey, vi ska röka en pipa till lunch, vara inne på jobbet och dra en sträng kokain, vi ska ha en egen metaamfetaminfabrik i källaren och använda för eget bruk samt göra oss en extra krona genom försäljning.
Vi ska lösa medlemskort i kartellerna i Sydamerika och stödja deras verksamhet. Och motionera för att Sverige ska få ha midsommarafton varje dag.
 
Legaliseringen av alkohol och droger ska vara okey?
 
Att vara vuxen innebär att ta ansvar för sig själv och sina medmänniskor att främja folkhälsa och kunna fungera i dagliga livet utan att ta centralstimulerande droger. Att se livet som det är, och klara livets vedemödor utan att droga. Det är det som är livet.
Hur kan man som vuxen försvara den växande legalisering och påstå att det är en rättighet?
 
Jag betalar skatt för att folk ska komma tillbaka till livet, jag verkar för att inte mina medmänniskor ska falla ner i skiten. Det är ingen som drogar varje dag för att de tycker det är roligt, och det är jag ganska övertygad om.
I dag kostar alkohol och droger, kriminalitet och svallvågen minst 150 miljoner för det Svenska samhället.
Är det en skitsumma?
 
Sluta fråga mig om jag har något fel som inte dricker - Du som försvarar legaliseringen av alkohol och droger , ge dig själv frågeställningen: "Varför försvarar jag detta?"
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: