Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Höstfundering...

Kategori: högtid

Just denna kväll, denna höst känns det mysigt att höra spöregnet tillta. Hur mycket kan det tillta innan det slutar att just öka i styrka.
Boken "En man som heter Ove" ligger startklar och jag tycker att den nu börjar ta form. Något för snurrig ingress anpassade sig till det som jag gillar.
Jag blundar en stund och lyssnar, jag fantiserar om regn. Att ibland så gillar jag det och lika ofta ogillas det. Glad över att taket är placerat ovanför mig så känner jag mig lugn.
Lördag kväll, tv programmen växer inte på träden...nej dom växer inte alls. Undrar hur många gånger jag ska betala licens för en ständigt återkommande repris?
Var tog alla Svenska tv productioner vägen, drama och högklassiga serier? Dom försvann likt regnvatten ner i en dagvattenbrunn.
Är det reality, matprogram och förnedring som blandas med Amerikansk smörja som kryddas med en skrattmaskin. Lika sorgligt som en clown, som snart är arbetslös då inte heller han kan roa. Cirkusens spotlights släcks.
Kvällen är mörk, träden har börjat visa att löven tappar klorofyll, marken luktar jordmån. Det mesta är skördat och Sverige ska vila och gå i träda.
Jag ligger här med trötta ögon, boken Ove väntar på mig, regnet fortsätter slå mot mitt altantak och Wilhelm Moberg skrev Godnatt Jord (tror jag). 
Skänker Christian Gidlund i Kvarnsveden en stor tanke. Har inte klarat att läsa något av vad han skrivit. En dag kommer jag att göra det och senare då vi ses, då tänker jag ge honom min recension. Livet är märkligt...
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: