Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Klappträ...

Kategori: Samhälle

Ett klappträ är ett redskap som man förr i tiden hade då man tvättade kläder. Man tog klappträet och smällde till utav bara fan på sattyget och fullständigt urskiljningslöst ur skiten ur tyget. Tvättgummorna satt på knä på någon brygga i varje stad i Sverige, de jobbade som tvätterskor, och när det kom hem så hade de tvätt som väntade. Klappträet blev en symbol för att banka å slå skiten ut ull och klädestyg. Klappträet var ett bruksföremål för att göra nytta, innan tvättmaskinens tidevarv.
 
Idag, i nutid, i vår tid, finns det fullt av klappträn, det ena klappträet kan vara värre än det andra. Om dessa klappträn slog i hop sig och urskjiljningslöst bankade skiten ur varandra så blev inget av klappträna ett uns vettigare.
 
Vad är det för tidevarv vi lever i egentligen, jag tror inte att jag passar in i egoismens samhälle, i det känslokalla, i det elaka och det onda. När tidningarna skriver om personer som har det svårt eller har behandlats orättvist, då kommenterar klappträna utan ödmjukhet, utan medkänsla och tror at personen stjäl något av dem. Den onda girighet som vissa personer visar får mej att spy. När någon agerar för någon annan skull, då blixtrar påhoppen, anonyma och elaka. När någon får något, då lyser avundsjukan hos vissa och ögonen lyser röda av avund.
 
Egoismen har fått ett ansikte, jag ska ha, allt. Jag får gärna stjäla, men fan om någon annan ska ta mitt. Jag får såra, men fan om någon sårar mej och min familj. Jag får kränka, men fan om någon kränker mej och min familj. Några blir tokiga att samhället ställer upp för personer som har det svårt, men fan om samhället skulle röra deras bidrag.
 
Idag så kan diagnosen ställas på många personer, den diagnosen kallar jag "De sju dödssynderna" och den stämmer fantastiskt in på vissa personer som lever i dagens samhället, de är de som är som fästingar.
  • Högmod/ Storhetsvansinne...
  • Girighet/ slukar åt sig vad man kan få, men kan inte ge ett skit, bara ska ha av andra...
  • Vällust/ eller man kan också säga begäret..."Jag ska ha först..."
  • Avund / man är avundsjuk på andras egenskaper, lycka, liv...m.m
  • Frosseri/ frossar över andras olycka, mår riktig bra över att det gått åt helvete för någon frossar i mat, äter godis så chokladen rinner i mungiporna. Gnider in ansiktet med en kyckling så nunan glänser, och är rädd att någon sedan ska stjäla de avgnagda benen.
  • Vrede/ den ilska över att själva ha haft negativa tankar och inte är önskvärd av samhället, för den ilska missnöje den personen sitter på (detta pga av sitt eget dåliga mående) Då hämnas man, man hämnas till man är blå i synen.
  • Lättja/ den likgiltighet man visar inför andra. Helt enkelt man skiter fullständigt i sin omgivning...Aldrig i hela livet ska jag hjälpa någon som är i kris.
Ja det finns dessa personer i vårt samhälle, nu som då. Dom finns men klicken är inte så stor, men otroligt så är de experter på att utmärka sig. Dessa grandiosa personer försöker sig härska, ta makten och spelar ut sin taskiga retorik. De gör sig själv till hatobjekt och ser sig inte alls misslyckade, som andra kan se.
 
Nu tycker jag att det är en fruktansvärd tur att den stora delen av världens folk är hyvens personer, bara vetskapen att veta det är och känns verkligen befriande. Därför tänker jag inte ge dessa klappträn mer plats än vad jag gjort nu. Nu har jag sagt det, och det känns bra.
 
Om jag någonsin tänker skriva om klappträn mer, då blir de dessa som tvättgummorna hade och bankade skiten ur sattyget.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: