Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Antyda en släktforskningstidning som gick upp i rök...

Kategori: Ilska / frustration

Jag avskyr att bli lurad, helst av sådana som gömmer sig och kryper undan och far med osanning och tomma löften. En ansvarig utgivare av en tidning som står inte för sitt ord. En ansvarig utgivare som går upp i falsett och blir arg när när en premunerant (jag) ringer och talar om att hon inte får sin tidning som hon betalat för.

Nu tänker jag berätta om hur jag blivit lurad, för det gör mig så fruktansvärt arg och jag tror inte att jag är ensam. Antagligen finns det fler som sitter i samma sits och har blivit blåsta. Jag undrar om det egentligen får gå till så här. För vet man som ansvarig utgivare att man är konkursmässig då bör man kontakta sina köpare. 


Så här stod det i reklamen på en släktforskarsida:
"Det nya historiska magasinet ANTYDA utkommer
med 6 nummer om året och skriver om Svensk
allmogehistoria med inriktning mot person- och
bygdeforskning. I Antyda möter du svensk dåtid
i nutida populärhistoriska artiklar."


Det började att jag som intresserad släktforskare såg en reklam på en sida som handlade om släktforskning. Detta var tidigt på hösten 2010, aug/sept. Jag betalade in 250 eller 295 kronor, sedan hände absolut ingenting. Jag väntade och kollade om betalningen kommit fram, men allt var okey, förutom att jag såg inte röken av någon tidning. Julen kom, julen gick och världen gick in på ett nytt år som hette 2011. I slutet av februari fick jag en tidning i brevlådan "nr 6 dec", det var decembernummret. Alltid något sa jag, men blev jäkligt fundersam.
 
Tiden gick och det blev vår, och det blev Maj och ingen tidning hade kommit. Då gick jag in på deras hemsida och kollade upp så jag skulle se om det fanns något telefonnummer. Jag tänkte helt enkelt att det måste ha blivit något fel som dom kommer att rätta till. Jag provade att ringa telefonnummret som stod i reklamen, men det nummret hade upphört. Det var då jag gick in på Eniro och sökte på den ansvarigae utgivarens namn och fick tag på ett mobilnummer som jag ringde.

Hon var arg som ett bi att jag ringt på hennes privata nummer, men jag förklarade att jag måste ju försöka nå någon då inte det finns något annat nummer att nå. Hon sade till mig att något måste ha blivit fel och att jag inte fanns i registren, då svarade jag upp att jag hade fått decembernummret i februari så jag måste allt ligga i deras register. Jag sa att jag villa ha mina pengar tillbaka, då skrek hon att jag kunde inte förvänta mig någon återbetalning, för tidningen skulle komma i augusti. Jag frågade hur dom skulle hinna få ut 5 tidningar tills dess om en skulle komma i august? Då blev Ewa arg. Nej någon återbetalning skulle det inte bli. Jag tänker att redan där måste det ju ha varit en riktig fnurra på tråden.

Augusti kom år 2011, ingen tidning dök upp. Fortfarande fanns tidningen på nätet så det fanns en mailadress. jag tog åter upp kontakten om att jag ville ha mina pengar tillbaka. Ewa svarade att det skulle jag få, hon skulle skicka pengarna i kuvert åt mig. Ingenting dök upp, då mailade jag igen...och då fick jag tillbaka ett automail där det stod:


pga obetalda räkningar!

Vi kan tyvärr inte svara på denna adressen på grund av obetalda webbhotellssvgifter


Denna tidning på 66 sidor har kostat mig ca 250 kr. Troligen
världens dyraste tidskrift.

Ja vad tänker man då, jo man tänker att det var då fan hur folk kan bete sig och gömma sig, fara med osanningar och bete sig illa. Nu har jag öppnat en facebook sida som heter: Antyda "Tidningen om släktforskning?". Där kan du söka in om du också har åsikter eller blivit blåst av det här "förlaget H Man Förlag AB". Det kan röra sig om en hel del pengar, och var tog tidningen vägen. Detta är allt utom seriöst.

Jag har några sparade mail från den ansvarige utgivaren som skrevs mellan den 9-18 augusti 2011, i ett av mailen skriver hon "Du borde hört av dig långt tidigare... "Det gjorde jag med mitt samtal i maj, då hon blev arg för att jag ringde hennes privatnummer då jag ville ställa en enkel fråga om var tidningen tagit vägen, samt att jag ville ha mina pengar tillbaka.


Mail 1.


Mail2

Mail 3


Mail 4



Mail 5, autosvar den 2/1 2012.

Jag är inte ute efter att halshugga, utan jag är ute efter rättvisa och att man som kund behandlas väl och möts med ärlighet. Då jag ringde i maj så måste den ansvariga utgivaren förstått att företaget gick back. Den vetskapen måste hon haft. När jag går in på 121.nu och ser på förlagets siffror så förstår jag att det är många fler än jag som inte fått sina 6 tidningar och kanske inte heller pengarna tillbaka. Bemötandet har varit oärlighet. Jag kommer i all framtid passa mig för någon tidning eller dylikt som har har det namnet som ansvarig utgivare. Aldrig säger jag.
Om du har hamnat i samma sits som jag, sök gärna in på facebookgruppen. Jag ska sätta staus som dold så inga obehöriga kan gå in och se vad som skrivs. För jag tror att vi kan få upprättelse.

http://www.facebook.com/groups/166296363479825/?ref=notif&notif_t=group_added_to_group#!/groups/317144221650327/


Kommentarer


Kommentera inlägget här: