Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Jag skiter väl i SMS och Mobiler

Kategori: högtid

"Man" pratar om olika generationers mobiltelefoni, det gör inte jag. Nej, mobiltelefoni är inget viktigt för mej. Jag har aldrig lyckats gå in i en lyktstolpe, samtidigt som jag kollat SMS. Jag upplever inte min tillvaro i ett mobiltvång. Men den yngre allmänheten kräver att alla ska stå redo, och liksom dom anpassa sina liv med och i en mobiltelefon. Men ingen kan kräva något så jäkla dumt av mej. Mitt liv ligger inte i en telefon, jag vägrar att ha en telefon som vaktar mitt liv, så att andra kan nå mig dygnet runt. Jag är inte till salu, för den mobilagenerationen eller för bolagen.

Jag skaffase en mobiltelefon för många år sedan för att mina barn skulle nå mig och vice versa. Det kunde också vara bra att ha en telefon om jag fick motorstopp med bilen någonstans ute i vildmarken. De två anledningarna är anledningar nog för mig, och ingen annan kan ta det ifrån mig. Min mobiltelefon tar jag inte alltid med mig. Jag tänker inte sitta på mitt arbete och ta privatsamtal, om någon vill nå mig så får de ringa igen. Ännu idag har jag mobiltelefonen av de ovanstående anledningarna, att mina barn ska nå mig, eller att jag blir stående med bilen.

Jag har en gammal mobiltelefon, en Nokia tror jag att det är, den kan nog vara 4 eller fem år, den har knappar, jag kan spara ungefär 8 kort. Det går att fota med den märkte jag efter något år, det går att filma, men jag minns inte hur jag gör. Jag kan SMSa om jag måste, vilket jag tycker är skittråkigt. De unga pratar om någon T9 knapp, eller vad det hete, den har jag inte hittat, och jag vill inte hitta den heller. Jag bryr mej helt enkelt inte.

Jag har sagt till alla jag känner, många unga, den nya mobltelefongenerationen, den som använder telefonen som huvudkudde nattetid och som GPS dagtid. Så här har jag sagt, om ni småste skicka SMS till mej och inte kan ringa, var noga med att ni får en återkoppling. Om jag inte svarar så har jag inte läst SMSet. Ring då upp och få en kontakt. Det finns ingen lag på att alla måste leva i sin mobiltelefon, det finns ingen lag som säger att jag ständigt måste stå på vakt och kolla av meddelanden. Allvarligt så funderar jag på att helt enkelt strunta i att ha en mobiltelefon, för fler och fler kräver att man svarar, att man kollar av SMS och meddelanden.

Kommentarer

  • Anki säger:

    Tänk att det finns en till som har samma inställning och exakt samma motiv för att skaffa mobil.

    Min mobil har lock och går inte att fotografera med!Kram på dig kloka Mia

    2011-11-23 | 11:02:26
  • Skatan säger:

    Så sant som det är bloggat av kloka Mia. Visserligen har jag skaffat en "värsting" men ändå ... jag är inte slav under någonting, allra minst en mobil. Jag är inte alltid tillgänglig och bestämde mig för att skaffa min första av precis samma anledning som du. Jag HADE fått fel på bilen mitt ute i skogen en sommarnatt och fick gå KILOMETERvis innan jag nådde en bondgård där det fanns folk som var vakna (midsommartid) och jag kunde ringa och få hjälp.

    Då är det bra att ha en. Om det finns TÄCKNING vill säga :-)



    Kram!

    2011-11-23 | 11:47:27
    Bloggadress: http://skatanstankar.com
  • Gubben säger:

    Hej Mia

    Jodu, min Ericsson T28 från 1999 fungerar fortfarande som tänkt. Jag kan t.o.m. ta emot SMS - värre då i andra riktningen :D

    Hälsa!

    2011-11-26 | 16:15:17
    Bloggadress: http://gubbens.wordpress.com
  • Mia Jäverling säger:

    Bra att jag inte är ensam i det här...Telefonen är bra, men det måste vara vi som äger telefonen som bestämmer om vi vill leva i den eller finnas tillgängliga då vi själva vill. Kram:)

    2011-12-03 | 12:54:29
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/
  • Britt-Marie Sälgström säger:

    Känner delvis igen mig i det du skrev. Man kan inte vara slav under mobiltelefonen dygnet runt. Jag har bara det senaste året råkat ut för personer som skällt ut mig något oerhört för jag inte svarat på ett SMS inom 2 minuter för jag var på toaletten eller en gång när jag var ungefär en halvtimme i skogen där mobiltäckning saknades och jag blev kallad för alla möjliga oförskämdheter att jag áldrig´svarade på SMS fast jag precis fått dem och inga tidigare.Och det inte var något viktigt eller brådskande som avhandlades utan enbart småprat. Jag vill också ha mobil för att använda när den behövs som tex. om man blir stående med bilen någonstans. När man bemöts med såna här oförskämdheter och stress tappar man nästan helt lusten att använda mobil.

    2011-12-04 | 05:20:41
    Bloggadress: http://brittmariespolitiskatankar.blogspot.com

Kommentera inlägget här: