Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Varför är Sverige så kallt...

Kategori: Politik

Jag vet att dagen efter valet 2006 var en grå och regntung dag. Jag upplevde en sorg som jag aldrig trodde skulle ge sig. Under de sista fyra åren har borgarna hållit alla löften, de har demolerat vårt trygghetssystem, de har gjort om Försäkringskassan till facistinstans, där sjuka och döende tvingas ut i arbete. De har höjt fackföreningsavgifterna de har saboterat för mej och många. Jag har fått stridit i Länsrätten för min rätt till sjukpeng - som jag vann. Tänka sej att jag fick rätt, vilket betyder att de hade fel. Jag var sjuk på riktigt, jag ljög inte som den osynlige försäkringskasseläkaren trodde, han jag aldrig träffat.

Jag är trött denna förmiddag, jag är dyster och säkert finns de falanger som njuter utav att läsa att jag känner en stor sorg. Jag är ledsen över att facisterna har marcherat in i mitt rum och finns i min tv. Men jag ger inte upp, aldrig. De blir aldrig rumsrena i mina ögon. Inte förrän de ändrar ståndpunkt. Jag vill inte och jag tänker inte umgås med dom. Jag väljer själv mitt umgänge. Att en "bakfylla" kan te sig på de mest hemska sätt vet jag, men den här dagen går banne mej till en svart bit av historien. Brunskjortor med stövlar trampar in i parlamenten. Nu gäller det att gå vidare i detta och aldrig ge upp. Onskan ska inte få äta upp mej. Kommer aldrig på fråga.

Hemska högervindar drar som en illavarslande storm in över Sverige. Det känns så fruktansvärt kallt, det känns som jag vaknar upp i ett land som jag inte vill bo i, ett land som inte tillhör mej. Jag måste släppa det och tänka framåt, gå vidare utan att stanna. Solen som ligger dold bakom ett grått dis ska lockas fram igen, och den blixtkalla kyla som omgav mej denna morgon måste stävjas.

Vi då, mitt pati och jag har gjort ett bra jobb, i min stad gick vi upp lite grann, vi vann 300 nya röster och ett nytt mandat i kommunfullmäktige. Det hårda slit vi gjort under 4 år gav i alla fall utdelning. Vi trodde kanske på mer men med det högervindar som blåst så är jag trots allt nöjd.

Nu väntar åter fyra år med en borgerlig regering, och jag lovar det är nu som den verkliga nedmonteringen av landet börjar på allvar. Nu snart finns inget kvar av den grundtryggheten våra förfäder kämpade för kvar om inte vi tillsammans hjälps åt.
Jag hoppas att detta kan bli en spark i arselet till var och en, jag önskar att folk och politiker sväljer sin stolthet och öppnar upp sig och sväljer sin egoism och maktfullkomlighet. Jag tror att det finns vägar, men inte på den inskränktheten som råder i Borlänge Kommun. Det är upp till var och en att se till att vi tar det tillbaka, det vilar på allas ansvar.

Preliminär mandatfördelning - kommun Borlänge

Förk.

Parti

Antal
2010

Antal
+/-

Antal
2006

M

Moderata Samlingspartiet

11

 

11

C

Centerpartiet

4

-1

5

FP

Folkpartiet liberalerna

2

-2

4

KD

Kristdemokraterna

2

 

2

S

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna

24

-4

28

V

Vänsterpartiet

5

+1

4

MP

Miljöpartiet de gröna

2

 

2

SD

Sverigedemokraterna

7

+5

2

Ofa

Omsorg för alla

4

+1

3

 



     

Kommentarer


Kommentera inlägget här: