Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

...en snabb reflektion...

Kategori: Allmänt

Det är minsann inte ofta nuförtiden jag ens hinner in här på bloggen. Inte ens glutta. Jag tycker förstås att det är synd för jag behöver verkligen skriva av mej. Det här forumet passar mej, jag tycker det är roligt och känner inget tvång. Jag skriver för min egen skull och blir ju hutlöst glad att folk är in och läser. Så är det.

Skolan tar en enorm tid, och det visste jag ju innan. Och självklart så går skolan före bloggen. Skolan är det viktigaste steget som jag tagit i mitt liv. Ett steg som känns så otroligt rätt och en otrolig chans för mej själv att kunna nå till en betydelsefull framtid för mej och familjen. Kunna få ett jobb som jag verkligen kan trivas med och brinna för.

Min skola är betyder mer och mer för varje dag. Jag kan egentligen inte förklara på ett enkelt vis vad vi gör, därför lägger jag det åt sidan. Lektionerna är inte traditionella med bänk och kateder utan vi jobbar mýcket i grupper och sitter i ring och ämnena vävs in i oss. Utbildningen är vad vi gör den till med ämnen som styr med en otroligt bra handledning av underbara lärare. Det här känns oförklarligt bra. Det är upplyftande och tungt, lärorikt och givande. Denna vecka är vi på skolan från 8.30--till ca 20.00 på kvällarna, sedan hem de 4,7 milen direkt in i duschen och pang ner i sängen för några timmars sömn. De tre nästkommande veckorna gäller hemstudier med uppgifter och diciplin.

På söndag ja, då är det val. Jag är rysligt nervös, har inte heller varken vågat eller orkat hänga med i debatter eller i kvällstidningar. Jag har då aldrig varit så här jäkla nervös. Varje gång det knystas om opionsundersökningar skiter jag nästan på mej. Det är bara att hålla tummarna att arbetare röstar rätt och inte köper Reinfelds lögner och hans lysande retoriska språk. Högern har stulit nog från oss, nu stjäl de våra arbetskamrater med en inövad retorik. Skam, åt er.

Som sagt, nu lämnar jag för en stund politiken, pedagoger, press och stress. Väljer sängen och en bok för att sova mej pigg för en ny morgondag i Ludvika och Brunnsvik. Sov sött - Rösta rött.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: