Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Lägg ner...

Kategori: Funderingar

Jag minns när jag var liten och gick i skolan, då handlar det nog om fjärde klass. Det var fredagen innan mors dag i Maj och fröken sa: "Att idag ska alla rita en teckning till era mammor på mors dag", jag hade ingen mamma jag, hon dog året innan. Jag gillar varken mors- eller fars dag, dessa dagar förknippar jag med ångest.

Den utveckling och hysteri som sedan följt dessa dagar är riktigt hysterisk. På tv reklamen sprids budskapet, detta kommersiella syftet är stämplat. Jag får faktiskt lov att avsky mors- och fars dag.

Far, den far jag har/ hade. Lever ännu, fast sitter numer på ett demenshem och har äntligen kopplat bort all ilska han hade som ung, gift och pappa. Jag har inget att fira med honom. Jag har redan gett honom allt jag kunde, men fick aldrig någon lön för den mödan. Jag fick aldrig bekräftelsen. Jag suktar som sagt inte heller efter den, utan vill med detta inlägg påminna er alla att det finns och fanns barn som inte har någon mamma och pappa.
De kanske inte är i livet, de har sagt upp sin bekantskap med sina barn. De finns föräldrar ett stort antal som inte alls finns tillgängliga för sina barn.

Familjelycka är långt ifrån komplett. Visst kan den som vill fira dessa dagar, men tänk även på de barn som inte har någon far och mor.

Kommentarer

  • Linda säger:

    du är bra du, bra skrivet, och du har så fullkomligt rätt. Kram!

    2010-11-18 | 13:19:38

Kommentera inlägget här: