Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Politik är lika roligt som Rock´ Roll...

Kategori: Skitsnack

Ja musik är något som mejslas fram, när jag skriver en låt då ska melodin vara slagkraftig och texten ska fylla mina mål, den ska visa vad jag känner och tycker. Den ska ha basgångar, den kan gå i dur eller moll, den kan sjungas med känsla, eller kan ilskan varieras i ens tonläge. Men den ska ha ett budskap som kan tillfredställa någon, som kan ge de orden som lyssnaren kan och känner att den vill höra.

Politik är också som musik, något jag vill,  jag vill att mitt budskap och att det ska nå fram. Musik är roligt, och får ens sinnen att komma igång, lika mycket som politik kan göra för mej. Olof Palme sade en gång att: "Politik är att vilja." Det var klokt sagt av denna man. För viljan kan faktiskt förätta berg. Jag kan nå människor och beröra genom att spela en låt, eller att prata om orättvisor som finns i samhället.

Idag var jag på ett politiskt strategimöte, det fans basgångar, det gick i dur och moll, så nära det som jag tycker är bra musik. Musik är vardag för mej, med en tuch av lyx. Att få sitta på ett möte med partikamrater och diskutera är lika lyxigt för det är även en del av mitt liv.

Allt som sker i vardagen är för mej viktigt. Det är mötet med en annan ny bekantskap och kanske en framtida kamrat. Hela livet byggs ett nätverk runt omkring mej upp, för att föra mej framåt. Inte då i vinningssyfte utan för att ge något för en själv. Att hålla sej väl med alla är inte det lättaste, men att bygga upp en relation med en viss distans är viktigt. Kontakten och mötet kan ändå ha något syfte, kanske inte idag, men i framtiden. Att inte skjuta sej själv i ryggen är en stor konst. Det har jag tyvärr lyckats att göra, både en och säkert fler gånger. Det är dessa vådaskott jag måste passa mej för, men ändå inte backa. Det gäller att hitta den balans som jag måste ha. Balansgången är aldrig enkel. En konst som kräver träning, liksom att ta ut en låt på gitarren med massa av krångliga barre´ akord.

För mej är politik rock´n roll och musik är politik. Sedan får ni sjunga på eran vers, om den handlar om att ni måste ringa Kristina, då är det en annan kärlek. Inte kärleken till politiken utan just till Kristina.

Det gäller att hitta sin genre, och för min egen del har jag hittat alldeles rätt...



Kommentarer


Kommentera inlägget här: