Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

...allt har liksom frusit fast...

Kategori: Skitsnack

Alla mina "ska göra planeringar" har gått i linda. Min kropp har gått in i ett ide och dvala läge. Varje dag jag måste gå ut känns som jag ska sätta ut foten för sista gången. Allt går i ultra rapid. Och hjärnkapacitet och frekvens är bottennoterad. Jag gillar absolut inte den här kylan som hållit oss i ett järngrepp en längre tid. Jag blir dövad i allt.
Extra elementet dundrar på bottenvåningen och motorvärmarsladdar och timrar ska i för att inte jag ska frysa röven av mej. Allt jag tänker på är sommar och sol, men främst värme. Sista minuten resor har också funnits i tankarna, med en värmeresa finns alltid bakslaget i huvudet, det är när jag kommer hem. Då är det fortfarande kallt, och med en chockeffekt. 

Tankar, bakluckan på bilen, folks vattenledningar, jag allt har bara frysit fast. Jag minns, faktiskt så gör jag det och det var i Januari och halva Februari 1985, då var det konstant kallt i 1½ månad, och livet då var ett fruset helvete. Största grabben var 2 år och skulle till dagis med buss varje morgon, och jag skulle vidare. Kallt och eländigt. Ibland kom inte bussen, där stod vi och fick vänta på nästa.
 Allt annat glöms, men den vintern har etsats sej fast i minnet. Kanske kommer den här kylan att finnas kvar i huvudet en tid framöver. Förhoppningsvis återvänder energin och lusten att vara igen.

Julgranen står där i sitt hörn, jag som alltid förpassar julsakerna till vinden strax efter nyår, har i år gruvat mej för att hämta kartonger på vinden, för att fylla dom och upp igen. Ingen motivering i kylan, vad händer när jag tinar upp?
För att åka till affären och handla så måste jag peppa mej själv.

Jag vill att Sverige tinar upp nu, mitt liv går så trögt, under medelnivåhalvfart, inte alls motiverad. Allt jag begär är -5 grader, det skulle åtminstonde kunna tina upp mej lite grann. Då kan jag då i alla fall vistas ute. Nu vill jag inte, mer än korta chockpromenader till o från bilen. Jag måste tina upp så julen får komma tillbaka upp på vinden, där den bor och hör hemma.

 Det som känns positivt i den här kylan är att det börjar bli ljusare och ljusare. Snart så, om några månader då börjar snögloppet och fåglarna att hitta tillbaka...Energin återvänder, förrhoppningsvis alldeles "strax"...




Kommentarer

  • vildhunden säger:

    Här är det "milt" idag. Bara -12°C. Igår var det -22°C och det bet i kinderna. Men det blir vår i år också! :-)

    2010-01-10 | 12:30:58
    Bloggadress: http://vildhunden.wordpress.com
  • storabh säger:

    Ja, det är skönt att ha pension när det är kallt. Hi hi!

    2010-01-10 | 22:14:02
    Bloggadress: http://storabh.wordpress.com
  • Red säger:

    Ja svinkallt och ändå inga isar som håller :(

    2010-01-12 | 17:29:31
    Bloggadress: http://byabladet.wordpress.com/
  • Mia säger:

    Nä visst är det dumt, så kallt alldeles i onödan. Isarna verkar vara förädiska på många håll. Det gäller att vara "vak"sam...

    2010-01-12 | 22:00:24
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se.blogg.se/

Kommentera inlägget här: