Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Renovering...

Kategori: Miljö

Jag gillar att greja och hålla på, att måla och dona. Ibland när jag verkligen känner för det då är det roligt. Jag, eller kanske vi har pratat om att göra om lite på utealtanen. Mest jag, för Micke kvittar det, det är bra som det är. Men efter att ha haft altanen som en slags sjöbod. Den har sett ut som en sådan så ville jag fixa om den så man kunde sitta och ha det skönt, läsa en bok, och bara relaxa. Sakta har jag plockat ner attiraljer, molijoxer och mojänger, sålt iväg prylar på Blocket. Och nu har jag ca 10 flyttkartonger till en Loppis. Faktiskt så har det varit mysigt innan på altanen, men efter 10 år har jag tröttnat.
Funderingarna kom vad jag skulle välja för möbler, de vi hade satt inte min långe man skönt i, han ville också ha en soffa eller något. Kollade lite på utemöbler, funderade ett tag på fuskrottingen men insåg snart att det var svindyrt, rappligt, och att alla ryggar var låga. Vi skulle inte sitta så skönt för 10.000 kronor. Det var mest "flådigt". Då kom jag på den geniala idén att helt enkelt köpa soffor. Jag gick in på Blocket och hittade Ikea:s Ektorpsoffor 3+ 2+1 + puff för 5000 kr i Falun, slängde mej på telefonen och köpte det. Nu så står det här och har varit ute och provlegat och blundat och den fyller alla mina krav.



Trädgårds möbeln ovan sålde jag på Blocket. Kolla på den gamla "trötta" furubyrån till vänster, den donade jag upp med lite färg, kopior på gamla släkt fotografier och lite parkettlack. Ska köpa några fina beslag i morgon.



Här är nu sofforna. I morgon ska jag börja att måla väggarna vita, jag ska också ut och kolla om jag kan fynda en altanmatta i svart. De ser ut som nålfiltsmattor. Under den ska jag lägga lite förhydringspapp (tror jag det heter) så att det inte drar upp genom golvspringorna, taket skall kläs i panel som jag ska måla vitt. Den gamla brudkistan som står där försökte jag sälja på blocket förra våren. Inte kotte ringde, ingen vill väl ha en kista, förr eller senare är man ju ändå tvungen att köpa en...Den ska jag i alla fall ha kvar nu, men målar den svart.




Det här blir nog helt perfekt, när det blir klar. för att ha en matplats ha jag tagit fram mitt gamla slagbord som är över hundra år. Jag vet att det är det bord som stod i huset på Krokholmen, (knatten), det hus som Johan Martin (amerikafararen ni vet) och Elisabeth Ottilia bodde i. Det blir roligt att få använda det igen. Konstigt är att Johan Martin finns med som en röd tråd i mitt liv...Kurra gömma mannen. Men snart så...



Ja ni kan skymta slagbordet under den gula texten på bilden, i bakgrunden står loppisprylarna. Det blir bra när det är klart.

Här under har jag fler saker till försäljning...

   

Åror utan båt, dessa hade jag som gardinstänger innan, nu borde de få känna på vatten.



Gamla burkar, har fler också. Här står dom ju på Martin och Elisabets slagbord från krokholmen...




Kommentarer


Kommentera inlägget här: