Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Utkast, inkast....

Kategori: Politik

Jag kan bara spekulera, är det så man säjer? Spekulationer kan träffa rätt och ofta så kan magkänslan avgöra och när saker och ting efter en tid går upp i dager så visar det sig att jag hade spekulerat ganska rätt, ja ofta alldeles prickrätt.

Jag har spekulerat och haft helt fel, men har analyserat de gånger och oftast är det när det är något som jag personligen önskar, då önskar jag mer och spekulationerna blir fantasier istället.

En sak jag inte ens har spekulerat i är det som idag skrivs i Borlänge Tidning. Socialdemokraterna säjer att det inte är helt omöjligt att de vill samarbeta med Vänsterpartiet efter valet. Ändå slängde de ut Leif Lindström och vårt parti med näsan före för drygt två år sedan. Inte rakryggade sätta sig i ett möte med Vänsterpartiet som består av fler än Leif Lindström. Utan meddela detta genom en journalist på SVT. Det inte jag heller spekulerat i men väl andra är vad huvudorsakerna till denna utspark ligger i, kanske Ikea etableringen var en stor orsak, Lindström den Lilla orsaken?

Jag lever bland folket, mina medmänniskor är de som ger mej näring för att själv kunna leva. Att höra hur ungdomar har det ute i verkligheten, att se hur skolan fungerar eller inte fungerar, att veta att min gamla far har det bra på hemmet, att trygghet finns i samhälle, den stad där vi lever existerar. Att det finns en politik som fyller detta behov är viktigt för mej och många andra. Den politiken finns inte som den borde i Borlänge. Här gynnas näsringslivet i första hand, här bygger vi upp köpcentra och lockande butiker. Här bygger vi en Amerikansk småstad med ett Arbetarparti som regissör och med sig har de Moderater, Centerpartister som sadlat om till Stureplansanhängare och lämnat bönderna i sticket, en Miljöpartist som vänder kappan efter vinden för att få så mycket makt som möjligt.
Borlänge Kommun skänker bort mark till den grisrike Kampfrad, för att få ett Småländskt Mecca på Tunaslätten. Till detta skall en kombiterminal byggas på bördig jord, medan bonden äger jorden är överkörd av sitt "eget parti" Centern, och Miljöpartiet bara sippar cider och nickar på huvudet och struntar i miljön.

Grundlurade, är de partier som skrivit under den här utvecklingen för Borlänge. Man kan inte bygga ett stabilt samhälle med dessa förutsättningar. De företag som är och ska etablera sig drar inte in en enda skattekrona till Borlänge Kommun, dessa pengar går till staten. Det är våra skattemedel som betalar det här Disneylandet, Ullaredskomplexen, Älmhults Meccat.
Sedan talas det om skattehöjningar när Kommunen redan ligger över smärtgränsen, och Borlängebor redan flytt over kommungränsen till en billigare kommunalskatt och i ett stort antal arbetspendlar.

I och med Ikea skall det beredas lyxiga tomter i Torsång, och då undrar jag, vet inte politiker om i största allmänhet att vi inom handels inte har något höglönejobb. Vi har sällan ett heltidsjobb, inte heller ett fast arbete. Det som säljs ut är till de som är de högsta och har de pengarna. Alltså satsningen ligger i de som redan har.
Det är ingen arbetarpolitik, det är högersmörja.

Socialdemokraterna i Borlänge kanske kan tänkas att samarbeta med Vänsterpartiet. Hur har ni tänkt er då? Att vänsterpartiet får ett provår och om inte Vänstern  gör som ni säjer i era framtidsvisioner då åker vi ut.

Jag kan tänkas att en stor oro anas, eller spekulerar jag, jag tror tyvärr att Borlänges stora arbetarparti har fört en dålig arbetarpolitik under de sista åren, och det är inte bara andra politiker som sett det utan vanligt folk som inte innan intresserat sig för politik har öppnat sina ögon. De har varken värnat om sina medborgare eller sina partikamrater.

Något som måste bli bättre är den demokratiska ordningen, en öppenhet utan hemliga avtal och förtal av egna och utomstående. En hemläxa på vad ett samarbetsavtal bygger på. Ett samarbete skapas just genom vad det heter. Inte att någon vänder kappan efter vinden, och följer den med flest mandat. Det fungerar inte så.

Det finns mycket som jag kan spekulera i, tyvärr så finns det även så många fakta som inte är roliga att veta. Och jag säjer personligen så anser jag att fair play och demokrati är en tumregel vad som ska gälla i allt politiskt arbete. Alla sanningar kommer fram till slut.

Jag tänker inte måla fan på väggen, så fungerar inte min pensel. Däremot skulle jag kunna måla upp en fin bild över Borlänge, men tyvärr så skymmer en stor Amerikansk handelsplats de viktiga i vår kommun.

Vänsterpartiet i Borlänge har en gruppledare som sitter som den ledaren eftersom vi alla andra i partiet just har röstat fram honom som sådan. Han är ingen envåldshärskare som med sin piska talar om för övriga medlemmar hur det ska vara. Vi är en grupp som en gång i veckan diskuterar politik då främst kommunalpoitik. Allt förankras hos oss medlemmar och vi har inga tysta möten. Alla har sina åsikter, det kompromissas, vi hittar lösningar tillsammans. Vänsterpartiet i Borlänge är inte bara en, utan en demokratisk grupp.
Vi är ett parti som är på gång, dit människor kommer på våra cafér och bara umgås och vill prata. Jag lovar att vi har hittat tillbaka till politiken i Borlänge, och i vår politik hamnar det främst om människor och deras rätt till trygghet, det viktigaste är just den människan.

Den grisrika Kamfrad ligger inte alls så högt på listan över våra idoler, utan vår förebild kan heta Jonas Eriksson på Vasagatan, arbetslös, utförsäkrad från Försäkringskassan, är nu tvingad att söka ekonomiskt bistånd på Socialkontoret. Eller den mobbade killen på Forssaängskolan. Även personal som vill ha en dräglig arbetsmiljö på äldreboenden för att kunna göra sin arbetsuppgift. Vi pratar om de Borlängebor som bor här och vill verka här de är de som är de verkliga hjältar vi ska jobba med och för.

Ett samarbete vore bra, men då måste också Socialdemokraterna förstå vad ett sammarbete är och betyder. Det handlar om ett givande och tagande, komromisslösningar och en hel del till. Att samarbeta betyder även att bjuda in det partiet man samarbetar med i politiken och öppna dörrar och handlingar. Hemlighetsmakeri ingår inte i ett samarbetsavtal. Mycket skulle behöva att lösas. Helt fel vore det inte att ett arbetarparti som S i Borlänge vände sig mot folket.


Citat
"I Borlänge är Ingvar Kamfrad redan helgonförklarad, utav en liten vebod i den Småländska glesbygden och postorder på reservoarpennor, blev det ett imperium, ja en religion. Nu bugar sig de Socialdemokratiska och borgerliga politikerna för denna storhetens man som kommer att landa med sina Billyhyllor på en skänkt tomt.
Så har det alltid varit, att den som redan är grisrik, den ska inte betala, utan bara bli mer grisrik. Det kallas arbetarparti politik i min kommun."
Mia

Kommentarer


Kommentera inlägget här: