Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Soppinlägg - blandade ingredienser...

Kategori: Allmänt

Den här veckan susade iväg som alla de andra veckorna i år. Och som vanligt har det varit något att passa varje dag. I måndags var jag på (v) möte, där vi diskuterade Ikeas ankomst till staden och vad det innebär. Som sagt var så är inte det huset helt gratis för Borlängebon, många pengar från våra skatter kommer att läggas i infrastrukturen.
Och då kommer jag snabbt in på det som jag varit på nu och alldeles nyss hemkommen. Jag har varit med T. Meijer från Matupproret-Borlänge på Tjärna Skolan och tillsammans med barnen gjort en enkät undersökning om vad barnen tycker om skolmaten. Skolköken läggs ner, och maten ska transporteras o en vag tro att det ska bli billigare. Ungefär att: " Det är skit samma hur nyttig eller vad maten smakar, bara den är billig."
Det är inga problem att hosta upp pengar till Ikea och dess krav, medan barnen ska äta dålig mat. Det rimmar så jäkla dåligt.
Jag fick reda på utav en personal att på en skola i Kvarnsveden, som nu är under renovering. Där fick eleverna stå och äta maten, den räckte inte till alla och den smakade väldigt illa. Men hur är det ställt egentligen. Varför tillåts detta, varför uppmärksammas det inte. Varför reagerar inte alla föräldrar och kräver en ändring.
Det har gått tv program "Matakuten" som belyste problemet som är "unikt" i hela Sverige. Tänk att det serveras dålig mat från norr till söder, med undantag. Jag tycker nästan att det är en "bedrift" att kunna misslyckas så fatalt. I matakuten bevisade de att det går att laga bra och nyttig mat i ett eget kök för en billig peng.

Som vanligt så jämför jag månresan 1969, det gick att åka med en raket till månen, det fungerade utmärkt för Aldrin och grabbarna att kliva ur farkosten och gå på månen, för att sedan åka tillbaka till jorden. Det var en bedrift.
Att laga mat med rätt råvaror och med resurser och motivation, det ska även det fungera. Om man nu ställer resan till månen och kokkonsten/ organiseringen mot varandra, vilket kan vara svårast.

I veckan ordnade jag en praktikplats, i en ungdomsverksamhet och där börjar jag på Måndag. Jag söker jobb under tiden, men känslan av att inte bli jagad med blåslampa av Arbetsförmedlingen känns lugnare. Jag är i en aktivitet nu och kanske är jag raderad ur den öppna arbetslösheten. Regeringen har gett pengar, som utbetalas av Försäkringskassan ( mitt favorit ställe:), så vi får se om jag hinner få pengarna tills jag slutar om ett halvår. Nåväl, nuförtiden när man har arbetspraktik så tickar ändå A- kasse dagarna iväg, alltså inte som förr att man sparade dem. Det var bättre förr...

Som ni ser har jag fått en ny design på min blogg. Jag gillar den. Under lång tid har jag önskat att få hottat till den, men jag själv kan inte det. Plötsligt dök Penny upp och hjälpte mej, på sitt sätt. Och hon fångade in mej och satt mej i en blogg som jag kommer att trivas i. Jätte tack Penny min bloggängel.

Helgen är i antågande, vi får väl se vad som kan dyka upp...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: