Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Envägskommunikation har aldrig funkat...

Kategori: Politik

Ja vi har det roligt på våra möten. En otrolig sammanhållning och alla kämpar mot samma mål. Ett mål som vi är eniga om för att människor som knappt har något ska få ha det drägligt. Som idag så har regeringen åtsidosatt så många svenskar och folk som förr hade något står rådlösa och medellösa, utan något. Det är så vår regering vill att vi fattiga skitar ska ha det. (En liten parantes efter första meningen.)
Nå våra möten är ingen samling dysterkvistar som vrider sina pannor så pormaskarna ser dagens ljus. Utan de består av vettiga människor som andas humanism, konstriktivitet och ärlighet. På våra möten kommer alla till tals, och fungerar som en kugge i hjulet. Ingen är mindre värd än någon annan och alla beslut som tas är förankrat hos hela partigruppen. Det är väl så rågången ska vara?

Våran lokala partigrupp andas framgång, och medlemsantalet växer i en bra takt. Folk söker sej till vårat parti. Tyvärr är situationen i Borlänge mellan de röda partierna infekterad. Och kanske inte rätt belyst. Det borde finnas ett mer vuxet förhållningsätt mot varandra  Då i ett läge då vi egentligen är beroende av varandra för att skörda den framgång som vi vill nå, vi vill ju återta vår position i politiken. Vi vill vinna valet.  Alla vill att den sittande regeringen får backa och lämna över till den röda/ gröna alliansen.

Vi lär våra barn att visa hänsyn och att god ton tillhör grundbegreppen och att uppföra sej. Att ha ett korrekt förhållningsätt mot sin syster/ broder. Hur i hela fridens namn ska detta gå till när vuxna människor inte kan klara detta. Ett samarbete är faktiskt viktigare än något annat just nu. Det är förhållningsättet mot varandra som kan avgöra det så viktiga valet.

Samarbete för mej är att alla i en demokratisk ordning säjer sitt och varje partis företrädares åsikt är lika värd. Och kan inte en överenskommelse nås då får man jobba för att nå en lösning, genom en godtagbar kompromiss. Ett samarbete kan aldrig vara en envägs kommunikation. Då kan det inte kallas samarbete. Om kommande riksdagsval skulle säja att socialdemokraterna fick 35% Vänsterpartiet 10% och Miljöpartiet fick 10%, skulle då socialdemokraterna bestämma mest eftersom de fick flest röster. Det skulle aldrig fungera, att i ett samarbete kunna fatta ett demokratisk beslut för att någon fått fler procent.

I det här läget så finns det ingen annan lösning än att sansa sej. Ta sej en ordentlig funderare på hur vi vill att vår framtid ska se ut. Vill vi släppa fram krafter som inte har i vårt samhälle att göra. Vi borde nu tänka väldigt mycket längre än var vår näsa räcker. Inte från ett håll, utan även från det andra och det tredje.

Det är väl aldrig försent att svälja stoltheten och knöla ihop hatten, sadla av den alltför höga hästen och placera den i stallet när den bli trött. När den vilat en dag, då ger vi den lite havre, så där lagom.  Då den blir just så pigg och alert som vi vill att den ska bli. Inte för mycket så den stegrar sej och vilt ger sej av med skygglapparna  i vilt sken.

Varför ska det vara en omöjlighet, vill man nå en lösning och lösa en konflikt, då finns det sätt. Att samarbeta är en lösning, men helst då med ett parti som ligger i samma färgskala. Vi vill alla åt vänster vinna valet mot alliansen. Men lokalt väljer man att samarbeta med borgerligheten. Däri finner jag ingen logik eller förståelse. Det som vi måste inse är att ingen av oss blir någon herre på täppan av egen kraft, därför behövs vi alla. För att få bort de vid makten som inte för den politik som gynnar arbetstagare, sjuka, arbetslösa och gamla. Det är ingen nyhet.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: