Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Eu är ett skithål (rectum)...

Kategori: Politik

(Källa: En Eu kritisk Tidning)

Vem blir vinnaren i EU eller The winner is:
Ture- Gabriel Gyllenkrok på Björntorps gods i Genarp, Skåne är en av Eu:s verkliga vinnare. Förra året (2008) kammade han hem drygt 6,8 miljoner kronor i jordbrksstöd.
Med ett jordbruk på 24000 hektar är Gyllenkrok en av Sveriges verkliga storbönder. Slottsherre Gyllenkroks förmögenhet råkar vara lika stor som dom samlade bidrag han hittils fått från EU, omkring 40 miljoner kronor. Häpp...

And the looser is:

22 åriga Carolina Hagström i Stockholm är en av många förlorare. Caroline är en av dom som med sina skatter har varit med och betalat dom drygt 300 miljarder kronor som Sverige hittills bidragit med till EU. Men hon har aldrig fått något tillbaka.
-Jag har inte haft någon nytta av vårt medlemskap i EU, Sverige har inte blivit bättre. Vården är fortfarande inte bra och dom kommunala skolorna har definitivt inte blivit bättre, snarare sämre.

EU stödjer katastroffiske, en stor del av de ofantliga summor som medlemsländerna betalar går dit. De gör så att det skall kunna köpas större fartyg som dammsuger haven effektivare. Detta drabbar de fattiga folket som fiskar för att överleva, nu när haven dammsugs finns inte den näringen kvar.

---

Margot Wallström är mer än fyra undersköterskor, hon får 21 miljoner kronor i pension och avgångsvederlag när hon lämnar sitt jobb som EU kommissionär. För att en undersköterska ska kunna få ut lika mycket pension måste hon leva i tvåhundra år.

---

Lär dej gå i minikjol. Den Italienska tidningen Corriere della Sera skriver att EU har beslutat att ge 14 miljoner kronor till ett utbildningsprojekt. Pengarna ska användas till att lära 97 unga kvinnor att posera i minikjol och behå. Kvinnorna ska sedan fungera som utsmyckning i TV- programmet Quizlotto.
Jag undrar om det är Berlosconi som äger tv kanalen och beslutet?????

---

Under 2008 spenderade EU 26 miljarder kronor av skattebetalarnas pengar på att marknadsföra sig självt, enligt tankesmedjan Open Europe. Det innebär att EU satsar mer pengar än Coca Cola på reklam.

---

Det myglas, stora pengar försnillas varje år från EU. Antibedrägeriroteln räknar med att EU förlorar mer än 20 miljarder kronor om dagen på bidragsbedrägerier. Oftast går bedragarna fria. Här är några av årens bedrägerier:

"Städaren": En EU anställd i EU kommissionen lyckades dammsuga sin arbetsgivare på stora pengar. Detta genom att upprätta falska kontrakt med en Belgisk städfirma lurade han till sej 500 miljoner kronor mellan åren 2003- 2007. Häpp...

"Silkesspinnaren" Den dåvarande ordföranden för den Italienska regionen Basilicata tog emot en stor summa pengar i EU- bidrag till sitt silkesspinneri. Problemet var bara att silkesspinneriet aldrig existerade. Häpp...

"Bordellmannen" Den nuvarande spanske EU- parlamentarikern Ramon Romera fick en halv miljon kronor för att starta en ridskola. Han byggde en vägbordell istället. Hoppla...

"Cancerkliniken" 2006 inspekterade EU ett hem för cancerdrabbade barn i Italienska Avellino som fått 60 miljoner kronor i EU- bidrag. Man hittade inte en enda sjuksäng.

"Backbyggaren" En Dansk företagare mottog en miljon kronor från EU för att bygga en skidbacke på ön Bornholm. I en kommentar sa han: " Jag trodde aldrig att dom skulle stödja nåt så galet".

---

EU parlamentet höjde nyligen politikernas löner till 145 000 kr i månaden - efter skatt. Men ändå är det en liten utgift för oss skattebetalare om vi jämför vad vi betalar för alla byråkrater. Att jobba i EU är lönsamt. Snabbt blir jag som parlamentariker miljonär på din bekostnad. Häpp...Grundlönen är 86 000/ månad. Sedan tillkommer en rad skattefria arvoden. Snabbt blir EU parlamentarikern medlem i miljonärsklubben.
Tjänstemannaantalet går inte ens att överblicka, någonstans mellan 50 000 - 100 000 befolkar EU:s olika instanser och myndigheter. Det finns byråkrater och "experter" som avlönas. Tusentals expertgrupper och kommiteér men dom är hemliga. Varje byråkrat i Bryssel kostar omkring två miljoner om året. Vi skulle kunna få fyra dagisfröknar till priset av en Eurokrat. Häpp...

---

Kan det finnas mutor inom Eu, undrar jag. Tror ni att företag försöker köpa politikerna?
EU parlamenetet är ett demokratiskt valt parlament med folkvalda politiker. Men deras röster köps och säljs varje dag. Varenda större företag i Europa betalar slipade lobbyister för att dom ska påverka, övertala , intressera och smörja politikerna. Man tror att det finns ca 15 000 lobbyister i Bryssel, långt fler än det finns politiker. Alla  bidrar dom till att EU är ett ställe där man kan köpa sej makt.
Byråkratin och kapitalet går hand i hand och är djupt sammanflätade. Har lobbyisterna äntrat tröskeln då blir de kvar.
EU - parlamentsledamot Eva- Britt Svensson (v) hade ett kort möte med företaget som tillverkar godiset Kinderägg. Dom ville att hon skulle rösta mot en lag som förbjöd leksaker i godis:
"-Tre månader efter mötet så närmade sig jul. När jag kom hem till Växjö ringde ett leveransföretag sill mej och undrade om jag var hemma för dom hade en stor leverans till mej, säjer Eva- Britt".
Det kom en mindre lastbil med en stor låda med alla sorters choklad, kakao, fruktkakor och annat. Överst låg ett kort från företaget. Eva- Britt skänkte bort varorna som var en muta. Sedan när påsken kom då hände samma sak igen, en låda med samma innehåll. Hon ringde och ville bli struken från listan, men kartongerna kommer ändå.
Kinderägg dom har tre överaskningar i ett...eller?

---

Vänsterpartiets parlamentariker skänker bort stora delar av sin lön, Eva- Britt Svennson ger en halvmiljon till kvinnojouren, samt till andra organisationer. Jens Holm skänker också en halv miljon till olika föreningar.

---

Jens Holm, vänsterpartiets parlamentariker har skrivit en bok den heter EU Inifrån- En berättelse från EU parlamentet 2006- 2009 (Nixon/redplanet.se). Den handlar om hemliga möten, dom köpta besluten.
Den innehåller säkert en hel del mumsbitar eller vad man ska kalla eländet för.

---

Lyxiga Bryssel, bland frackar och massörer i EU:s Huvudstad. Varje år reser 785 europeér till Bryssel för ett liv som EU parlamentariker. En manlig reporter gjorde samma resa för en dag och fick uppleva ett dygn som en EU politiker.
Ett bilföretag bjuder på ostron, bilföretaget vill att utsläppsnivåerna skall höjas. Med färd i limosin till hotell Amigo, där stjärnor som Madonna och Britney Spears kan dyka upp i lobbyn. Journalisten möts av inställsamhet och behandlas som ovärderlig avelshäst, tilltalas med herr ledamot, monsiuerur le´ de´pute´.
Dagen efter väntade arbete. Frackklädda herrar delar ut papper till de möten som journalisten lyser upp på. Damer serverar kaffe. Vakterna vid ingången lär sej utseendet så han inte behöver använda passerkortet. Efter mötet ber han sin chaufför vänta för att besöka ett exklusivt gym i anslutning, där vankas en lyxig massage med oljor, talk och puder. Ett bad i 20 meters poolen, därefter ångbastu.
Presenter, presenter, champagnefrukost, champagnelunch, champangemiddag. Coctailparty, gratisresa, choklad, gåslever, Armagnac. Lobbysisterna har godisregn. De vill bjuda på en resa till Maldiverna eller en konferens. På kvällen överöses journalisten med mer champgne, hummer, tryffel, konjak.Hoppla...

---

I vårt demokratiska Sverige vill alla partier utom vänsterpartiet deltaga i EU. Däremot ger vänsterpartiet sin kritiska röst till EU. Att de blåblodiga väljer detta är inte ett dugg förvånande, men att ett arbetarparti som Socialdemokraterna är anhängare av detta  är förvånande. Den perfekta tummelplatsen för de rika och mutbara .Sossarna röstade även ja till Lissabonfördraget, vilket kommer att försämra vårt kollektivavtal, som våra förfäder har kämpat för.
Det här är en värld som inte alls är för oss vanliga människor, en uppdiktad lögn, ett parlament där man bygger murar och cementerar in sej i en fantasivärld långt utanför massans verklighet.

---

Varför ska vi då gå och rösta den 7 juni ?
Nu är vi inne i EU degen, och ingen verkar villa lämna denna glamorösa koloss, då måste vi välja in motståndare till detta spektakel, några som kan vara med och skrika stopp, stanna. Några som kan rösta emot i dåraktiga frågor. Några som kan visa att det inte är okey med EU.
Om du vanligtvis röstar rött i riksdagsvalen borde du även lägga din röst i EU valet, göra allt för att förhindra att de blå pingvinerna blir starkare.

---

I EU:s Bryssel hittar inte jag något som passar mej, jo det skulle vara hummern och ostronen då, men det kan jag köpa på annat håll om jag skulle få råd.
Skicka upp EU ideén i rymden, långt bort, sedan rätt in i ett svart hål. Häpp...
Varför röstade vanligt folk ja till detta skithål, inte för att det behövs fler sådana, uan att de trodde väl att det skulle bli ett bra sådant. Ett stort demokratiskt skithål ville ja säjarna ha, och det fick dom.

Kommentarer

  • Pierre säger:

    Jag var iallafall emot och röstade NEJ till denna dårskap.

    Skulle rösta likadant om det var val idag.

    Jag vill ut ur skithålet......

    2009-05-04 | 20:11:20
    Bloggadress: http://team-nappet.blogspot.com
  • Mia säger:

    Pierre: Dårskapen inom EU är som 1:a aprilskämt fast på riktigt...

    Då är vi i alla fall två som vill ut ur skithålets

    2009-05-05 | 08:08:33

Kommentera inlägget här: