Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Onsdag- Pytt i Panna...

Kategori: Vardag

Hjälp vad dagarna går fort, otroligt flöde på tiden. Nu är det en vecka sedan jag slutade på Coop och dagarna har rusat fram. Jag har surfat fram lite skolor jag ska söka, filat på ett personligt brev. Nu den 17/3 ska jag på information om skolan i Falun. Linjen heter Humanistiskt behandlingsarbete och jag tror att det är något som passar mej. Jag måste även vaska fram en plan B, och eventuellt en C plan.
---

Förvisso väntar jag på ett mer vårlikt väder, fast jag behöver inte ha så bråttom. Det ligger i luften och småfåglarna sitter nere i älvdalen och signalerar från morgon till eftermiddag att snart skall det göras ägg. Snön kommer i ny skepnad, i natt har den åter töat till ett tunnare täcke. Fast ännu är det för mycket snö i mitt tycke.
 ---

I dagarna har jag gått och blängt på fönstren som är riktigt skitiga, att jag försökte inspireras av George Formbys ukulele spel hjälpte föga. Föresten har jag en egen ukulele men den använder jag inte när jag putsar fönster, då är det andra medel som ska till.
 ---

Nu ska det byggas ett Skidhotell i Romme Alpin, jag kallar det friskt vågat. Jag tror inte att framtidens vintrar är särskilt mycket att lita på. Jag minns vintern 07 då ungdomar åkte till Sälen för att jobba, men skidturisterna och snön damp inte ner förrän i Januari. Innan dess hade de fått sopa gården vid Högfjällshotellet med pazavakvast och sedan fick de åka hem. Det går inte att bedriva en sådan verksamhet utan snö. Det faller på snön, liksom.


 ---

Just nu har jag inte något viktigt för mej, men det ligger mycket dolt som jag skulle kunna ta tag i. Jag har en priolista som bockas av varje dag. Det är papper som ska till, bostadsrättsföreningens ekonomikontor. Som ordförande i den så är det protokoll, skattepapper och diverse viktigheter som jag har ansvar för. Jag skulle ha tränat gitarr inför spelningen på Lördag 8 Mars (Internationella kvinnodagen) men halsen har varit i olag. Nu har jag köpt flytande honong och färsk Ingefära för att piska ut det irriterande slemmet som dröjer sej kvar. Öronen är också "igensatta" och när jag hör min röst låter den inne i huvudet. Jag hör genom huden, för öronen sitter därsom en prydnad. Bina kan väl få bygga bo där, då får jag honungen leverad snabbare.
 ---

Det har även under veckan som gått skrivits en insändare. Den riktade sej till den kommunala stian och dess shoppingberoende makthavare.De kallade mitt parti för populistisk.Allt för att rädda sitt eget skinn, skylls dålig ekonomi på allt och alla utom socialdemokrati. Det är en enkel lösning det. Jag fick svar också igår, och till 99,9% var den skriven av Mr. Riksdagsman Peter himself. Tongången och känslan jag fick visade bara hans namn på i 42" storlek i minneskortet. Han hade undertecknat den med signatur. Jag skrev tillbaka en kortis:
"Om jag skulle ringa till Nils Persson, då skulle nog även jag bli berikad med en sketch i Borlänge Revyn.
Det sista med tanke på att han gestaltades i Revyn med att ringa till Kommunledningen och ge direktiv om hur den kommunala verksamheten skulle vara. Han kan inte ta sin hand från de monumentala, han är med och spökar ända från Stockholm.
Roligt är det i alla fall, att reaktionsförmågan finns kvar hos dessa "grabbar o tjejer". Jag kan ju inte skriva Jurassic Park för där befinner jag mej själv.
Nä man får passa sej vad man säjer, man ska betala skatt och hålla käft, då duger man.


---
IF Metall är ett stort fackförbund som har tagit sej friheter av stora mått, de har satt sina medlemmar i en varggrop och snart får medlemmarna ligga där och ropa efter korv.
Klart jag är förbannad, på fackförbunden som mer och mer går ifrån det som de en gång skapades för. Nämligen solidaritet och stöd.

---

Jag har svårt att delge er hur dagen kommer att te sej, för planerna kan ändras i en handvändning. Hittar jag en bra bok, då är det lätt att vertikalläge intas, med en pläd och något sött. Dyker det upp, något intressant då kan jag genast göra en helomvändning. Det är det som är det fina i att vara arbetsbefriad. Istället för att ständigt ligga efter så ligger jag före.

---
Å så Coop och mjölken, tja vad trodde man...Roligt när firman får backa, de för i alla fall diskussionen om att de ska prova att vara rädda om kunderna. Vi konsumenter vill ha närproducerat, det ligger i tiden, liksom...
              

Dagens rätt: Gräddstuvad Pytt i panna med ett klassiskt ägg och "bäjkonsmul"...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: