Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

En stor besvikelse bland barnen...

Kategori: högtid

Skolavslutningen för yngsta barnet gick av stapeln på Onsdagsmorgonen. Hans sista dag i mellanstadiet. Nu splittras klassen och olika skolor väljs.
Alla åren då han gått på Forsaängskolan har barnen marcherat högtidligt, med flaggor och sång till Folkets Park, en tradition som barnen tyckt varit rolig. Men inte år.
Folkets Park förfaller, vid stora scenen där vi stått och tittat på låg- och mellanstadie avslutningarna håller på att braka ihop. Borlänge Kommun har inte råd att renovera 60 tals scenen. Det finns inga pengar till nytt tak.

Skolledningen gjorde en nödlösning och placerade avslutningen för 1- 3 klass i den lilla gymnastiksalen, 4-6 klass i matsalen. Skolavslutningsstämmningen var knappt befintlig. Inga ballonger, inga björkruskor utan det hela såg ut som ett föräldrarmöte. Barnen var jätteduktiga att sjunga, avslutningen tog 20 minuter. Efteråt skulle barn, lärare och föräldrar ses på en anvisad plats i matsalen. Det var så trångt att vi föräldrar inte kunde vara med på blom- och presentutdelningen till lärarna. Vi kunde heller inte komma fram och tacka för åren. Inget kort kunde tas på lärare och barn. Barnen var riktigt besvikna. Det här var en viktig dag för dem. Det känns som den vuxna skolledningen och politiker inte har tagit hänsyn till det. När det gäller barn satsas det inte alls.
 
Om det hade varit fint väder skulle avslutningen varit på skolgården, men solen lyser inte alltid i Sverige.





Igår var jag på intervju för skolan jag sökt, Humanistiskt Behandlingsarbete. Jag tycker själv att det gick bra och gick inte därifrån med att tycka att jag slarvat mej genom samtalet. Det var inget jag sa som jag ångrade efter. Nu får jag vänta tills efter den 16/6 då svaret kommer som ett brev på posten.
Det var över hundra sökande, skolan tar in 25. Personligen tycker jag att jag skulle vara en given kandidat, nu får jag gå och våndas några dagar till. Nu är det nervöst.

Jag återkommer när andan faller på....

Kommentarer

  • malou säger:

    Jag håller alla tummar för dig!

    2009-06-11 | 12:10:31
    Bloggadress: http://www.enjoydiary.net/no/malou
  • Mia säger:

    Malou:Tack så mycket:)

    2009-06-12 | 10:28:01

Kommentera inlägget här: