Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

El (ler) hur...

Kategori: Skitsnack

Tack Borlänge Energi, tack för den feta räkningen. Så här efter jul känns det som den värmde riktigt ordentligt. Jag vill även ge er en koposttunna istället för en ros för att ni så enkelt förklarar tariffer och annan skit.
Så här är det, det är näst intill omöjligt för en pappersallargiker att kunna tyda denna hieroglyfiska skrift och översätta den till ett bruksdugligt dokument som klart och tydligt talar om för mej vad alla kiloWatter och kostnader är. Att det är dyrt att få värme och varmvatten det vet jag det ser jag om jag läser i rutan "att betala" där står det 5352 kronor. Det jag säjer att den svenska vintern är inget för handelsanställd fattiglapp.
Då jag sitter som ordförande i Bostadsrättsföreningen vet jag sedan gammalt att en del av medlemmarna brukar komma till mej då räkningarna dimper ner i lådorna. De brukar beklaga detta för mej, för jag vet inte om de tror att jag är en Messias eller att jag har underjordiska kontakter med energiverket att jag kan fixa till deras räkningar. Det är trist att höra vad grannarna har för summor på sina räkningar när man spyr på sina egna. Denna gång kanske jag ska säja:

"Men vad synd, om du vill så kan jag kanske betala din räkning också.."


---

Borlänges Aqua Nova, äventyrsbadet som har drivits av ett bolag som nu dragit sej ur, står och förfaller. Som avtalet skrevs så får Borlänge Kommun nu gå in och ta över "rucklet" som måste renoveras för miljontals kronor.
En kommun som redan ligger under isen ekonomiskt och håller på att drunkna pga otaliga felsatsningar, ska nu reda ut denna skiten. Kenneth Persson ett av alla sex kommunalråd säjer att : "Vi vet ännu inte vilken som ska betala notan..."
Det vet jag kenneth, det får vi skattebetalare göra, det kan inte vara svårt att kandidera till kommunalråd här i Borlänge, hör jag.
Det är väl klart att skattebetalarna får ta smällen, eller ska ordföranden i Bostadsrättsföreningen Graniten ta den räkningen också tillsammans med grannarnas elräkning?
Jag har aldrig satt min fot på Aqua Nova och kommer heller aldrig att göra.
Jag och mannen i dubbelsängen pratade nu på morgonen om denna felsatsning, och jag bad honom att göra ett medborgarförslag. Detta förslag skulle presenteras med ett antal ideér ur en sportfiskares synvinkel.
Den stora bassängen kunde man göra till konstfrusen, där man kunde idka pimpling och angling. Ha VM i isborrning. I forsen och rutchbanan kunde man ordna flugfiske och laxtrappor. I lilla bassängen ha en havsfiskeavdelning. Vad trollingen ska läggas blev ett problem, eventuellt sätta tak över lilla Tjärnasjön.
Varför får inte fiskare idka sitt intresse under tak när alla andra sportklubbar ska ha vinter/ sommarlokaler.
                                         
"Tjärnasjön"                                                  "Forsen"
---

Nu när jag berättar det här då ska ni inte tro att jag är en tredjedel av Göingeflickorna eller nåt. Bara för att jag nått upp till en ålder betyder det inte att jag totalt har klappat igen och söker virkbeskrivningar i Hemmets veckotidning, nej då så är det inte. Jag har ju innan sagt att jag har spelat och sjungit i min ungdom, och haft en paus på cirka 25 år, nu har jag tagit upp spelningen igen.
Jag spelar inte "Sweet home Alabama", inte ens för två kilo dyra bananer, "House of rising sun" även den uttjatade folklore låten går bort. Jag spelar mycket svenska visor, svensk pop, progg, en liten blues kan med kärlek klämmas av. Jag spelar det jag gillar och i låtar det finns texter som säjer något. Alltså låtar som jag väljer för deras kvalite´t . Jag sjunger helst på svenska för det språket kan jag, men en och anna Dylan mfl. blir det också.
Nu har jag legat i en slags träning under året, och har fått äran att dra några låtar på Vänsterns dag på Cosmos den 21/3, i dagsläget vet jag vilka låtar det blir. Nu ska jag sätta dem, för ett problem som uppstått är ju att få in texterna i skallen igen. Jag lovar er att jag kämpar och när det flyter som bäst då kommer tanken in att farsan har diagnosen Alzhemer. Det där är verkligen en blockering som måste bort i skallen.
Det skulle vara ruskigt roligt om alla mina kamrater kom dit och stöttade mej. Inte så att ni håller i mej eller kör in någon slags rollator, utan står som man gör i skidtävlingar och skriker:
"Heja, heja." 
Det blir även fler artister, hörde ni hur det där lät...fler artister. Sanna Carlstedt en ung tjej som skriver sina egna texter och låtar och i mitt tycke så är hon skitbra. Gå in på You Tube och sök på henne.
Mer info läggs ut när programmet är spikat.



"Sanna Carlstedt"                               
---

Detta är min sista lediga dag, innan jag ska dra ett arbetspass på 8 dagar. Nu ska jag sätta mej i köksfönstret och titta på när snön faller. De stora snöflingorna ska få blandas med små sönderivna bitar ifrån min elräkning (som är betald ).
När elräkningen blandas med snön, då uppstår kylan...och kiloWatt timmarna tickar framåt liksom klockan. Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen ber en bön om vår i Februari...
---
.

Kommentarer

  • Leif Lindström säger:

    Herregud Mia, vad får du allt ifrån?

    Ett alldeles underbart inlägg!

    2009-01-15 | 16:28:47
    Bloggadress: http://vanster58.wordpress.com

Kommentera inlägget här: