Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Cafe Caoz börjar att ta form...

Kategori: Arbete

Med en god förhoppning finns det nu en ljusning om att vi hinner öppna vårat Cafe innan jul, kanske inte på helfart. Efter jul ska det defenetivt hållas öppet Måndag till Torsdag. Vi har kört fik och musik på tordagar under hösten. Men nu ska det alltså bli mer på riktigt. Det har varit en hel del jobb, och inte alltid så lätt att få till saker och ting. Det har varit en tankesmedja uppe i skallen där allt ifrån Delicatos goda bollar har ingått till färg på väggar, möbler och annat bestyr. Inget som jag vanligtvis pysslar med, fast det har varit nyttigt för mej att
försöka bena ut saker och ting, och träning för tålamodet att få allt att falla på plats.

.

Väggarna har målats grå i tre olika nyanser, en ljusare, en mellan och en mörkare. Under tavlan med Bob Dylan kommer det att sitta en bänkskiva med två surfdatorer på. Med två häftiga barstolar. Ni ser dom längst bort i horisonten. På vänster sida ska vi tapetsera upp fototapeten, detta sker på Fredag.





Två stiliga soffor med kuddar och färgglad filt är ett måste, även nya sittgrupper har köpts. Ljuslyktor och sedan ska jag hitta dukar med färg.






Här ovan ser ni, ja en ganska tom vägg. Hyllan som hänger däruppe är dekorerad med färg och "kvinnlig tuch" tilläggas måste också att Rickard och Tommy slet med denna hylla så betongen yrde runt slagborrmaskinen. Roffe Wikström sjöng i en låt att allt är gjort i plåt, det stämmer inte för här är allt i betong. Under hyllan ska det upp en tavla som Henry skapat.




En hylla är ett måste i ett ungdomscafe´, eller? Här ska hyllan fyllas med böcker som de kan låna eller byta. Hoppas att den alltid blir full, och att titlarna byts ut. I bakgrunden sitter mina arbetskamrater och dricker kaffe och tuggar pepparkaka. De små linslössen.

Jag avslutar med en "titt-ut" bild, där stora och små jobbarkompisar, som vill synas. Lite småjobb återstår, här och där. Även fast det har varit slitigt så känns det skönt att vi har kommit en bit på väg och ser att det skett en klar förbättring. Det har för det mesta varit roligt, men det har funnits perioder då jag tvivlat med saker och ting. Tiden har gått och de kommunala kvarnarna har sakta malt på. Det skulle vara roligt om ni kom in med lite tips om vad man mer kan ha för att få in mer mångfald på fiket.


Kommentarer

  • vildhunden säger:

    Nu blev jag imponerad :-)

    Fiket ser jättetrevligt ut och jag hoppas att det blir välbesökt.

    Lycka till! :-)

    2009-12-09 | 20:44:41
    Bloggadress: http://vildhunden.wordpress.com
  • Micke.S säger:

    Fint de blev, får väl ta och komma ner och fika nån dag framöver.

    Lycka till! /Micke

    2009-12-10 | 18:19:09
    Bloggadress: http://fiskeborlange.blogg.se/
  • storabh säger:

    Hälsa Tommy!

    2009-12-10 | 19:27:04
    Bloggadress: http://storabh.wordpress.com
  • Mia säger:

    Vildhunden:Man får tacka, vi hoppas också att ungdomarna ska hitta dit...

    Micke: Ja ta och kravla dej hit så ska frugan bju på kaffe.

    storabh: Ja det ska jag göra, du kan också komma och ta dej en kaffe, någon dag du har lite tid över:)

    2009-12-11 | 07:30:55

Kommentera inlägget här: