Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Lappjävlar...

Kategori: Samhälle

Vårat galna samhälle är uppbyggt med skyltar och betong. Det skyltas precis överallt. Ingen ser längre alla dessa uppmaningar, för ögat har vant sej vid att det hänger "viktiga" uppmaningar" och förbud på varje stubbe.
Jag minns när jag åkte tåg på 70 talet, och när man antingen skulle gå framåt eller bakåt mot restaurangvagnen. Hade man otur då så låg restaurangen många vagnar bort. På dörrarna stod det: Tryck, skjut, drag i en oordning, det var nära förvirring och utmattning innan man fick sin dyra "trekant" (smörgås) och  kaffe.
En undersökning som gjorts, ja de gör ju sådana på allt, eller så görs utredningar eller utvärderingar, på just skyltar och lappar. Människor lägger bäst märke till den om den sitter på golvet. Då kommer den klassiska scenen fram i ögonvrån om gubben som är på promenad, och gatuarbetaren glömt att lägga tillbaka brunnslocket. Samtidigt skiter en fågel i huvudet och han tittar upp. Opps har han ramlat ner i kloaken. Där hade ingen uppmaning på backen hjälpt.



Jag tänker på alla förbudsskyltar som finns, många gäckar oss på gator, där tillfälliga parkeringsförbud råder. Datumparkering, det är något som har fallit i glömska efter alla år med körkort. Hur ska man stå? Jämna, udda nummer på jämna  eller udda datum. Så jäkla invecklat att jag inte ens besvärar mej att riskera böter. Ska samhället byggas för bilar eller människor. Och anledning till datumparkering antar jag är snöröjning och annat. Men visst står det väl alltid någon stackare på fel sida, så hela ide´n brakar. Kommer snöplogen så måste den ändå ha en plan B.
Hur många olika varianter finns det inte på parkeringsförbudsskyltarna, se bara hur långt och krångligt ordet blev, det måste finnas oändligt med olika varianter.

        

Alla privata lappar som florerar runt i trappuppgångar, på arbetsplatser, och i tvättstugor. Alltid det berömda luddfiltret dyker upp. Det spelar ingen roll om du tvättar i Skanör- Falsterbo eller uppe i Treriksröset, nog är det någon upprörd själ som tejpat dit en lapp om rengöring av luddfiltret. Tvättstugan är en krigszon. Det är konstigt med människor att de inte kan försöka lösa en konflikt utan man komminucerar (stavfel)  med lappar som blir mer och mer ilskna allt efter skriv blocket krymper. Idag ska vi tycka via lappar. Vi uppmanas att fylla i undersökningar och enkäter, som vi aldrig får reda på om de gett någon effekt. Vi kan inte prata med de stora politikerna, utan sifo och andra undersökningsinstitut frågar oss med snälla frågor vad vi ska rösta på, eller vad vi tycker. Vi får aldrig formulera våra egna frågor. Utan dessa är färdiga, Tråkigt, anser jag.

                      

Vi är ett skylt och lappsamhälle, på affären skriker en lapp att du får köpa 5 kaffe för en hundring, när jag kommer till kassan och jag synar kvittot stämmer det inte. Det stämmer inte för lappen har butiken glömt att tagit ner, och extra priset som anges var förra vecka. Lappar och skyltar har förlorat sin effekt. Det finns för många, jag orkar inte läsa alla, jag kan inte ta del av dem, det orkar jag inte. Nu sitter jag och skriver på min "Lapptopp".

Kommentarer


Kommentera inlägget här: