Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Välkommen in i värmen...

Kategori: Musik

Gamla Elverket i Falun, IOGT: s egen lokal, de förtappades Cafe där bjuds det på värme, kärlek och bra musik. Att stiga in där i denna lokal och tillbringa en lördagkväll i nykter sällskap, skratt och gemenskap det tillhör tamejtusan inte vanligheten. Att hitta en alkoholfri zon i det alkoholfixerade samhället tillhör inte det lättaste, där stimulantia inte är en nödvändighet för att hitta glädje, det är lika svårt som att vinna på Lotto.
På De förtappades Cafe, går det. Inget fyllesvammel, eller idder, bara ärlighet rätt igenom.

Den här kvällen var "kanon", god soppa fanns att köpa, kaffebryggaren gick varm, loka korkarna smattrade och värmen puttrade och värmeljusen kvävde inget syre.
Samuel Trygger spelade visor, egna låtar, blandade med Dan Andersson. Irländaren Eamonn O`Reily från bandet Plasic Padding bjud på Irlänska visor, och några egna låtar blandade med ordentligt roliga historier. Harmageddon Band, med sitt melodiösa tungsinne.
Borlänges "Holis" bjöd upp till applåder med att sjunga ett par låtar. Trots att livet inte varit någon snitslad bana för den mannen gjorde han en praktuppvisning och jag är ordentligt stolt över att han kämpar sej tillbaka till ett liv utan droger.





"Holis"

Stina Berge, "gammal" trummis i Pink Champagne, förflutet i Tant Strul avslutade kvällen med en närhet och en puls. Hennes egna låtar är starka, och hon har en utstrålning och karisma som heter duga. Med sej hade hon Nicke och Sebastian (tror jag), som kompade henne. Stina Berge & Kärleken blev en bra stund för oss alla.
Henne vill jag absolut höra mycket mera av, många gånger.







Det var några som missade den här kvällen och vi var en del som såg den, det man hoppas är att ni inte missar nästa tillfälle. I sin ganska enkla utformning blev det en minnesvärd afton. Jag längtar då att fler kvällar som den här ska dyka upp framöver.  En lördagkväll där bensinen kostade och en kopp kaffe en tia, då snackar vi om en billig helkväll.
Tack alla...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: