Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Ta mej förfan...

Kategori: Vardag

Oj vad tiden går, samtidigt väntar jag på så många svar. Men svaren dröjer. Och väntan ökas. Vad är det jag väntar på då.. Jo det ska jag bena upp nu.
För en dryg månad sedan ansökte jag om ett stipendie på en resa som skulle bära av mot Kina, då ansökningstiden tog slut den 17 Augusti, väntade jag och inget varken hördes eller märktes. Så jag fortsatte att vänta. En dag hade någon som kände någon hört att resan till Kina hade blivit inställd pga oroligheter. Vilka oroligheter då ? UD har inte kommit med några varningar, men det har ju varit jordbävningar i någon provins fast inte i Peking. Ja då skulle resan istället gå till Italien, och det anser jag vara ett rejält lappkast. Ryktet sa också att ansökningstiden förlängts till 19 september och det är ju som bekant i morgon. Så det är bara att vänta och se.

Jag måste få göra en gnällning och det är att Italien lockar inte lika mycket som Kina, det känns som två motpoler, men tyst nu kvinna (samtalar med mej själv). Varför tänkte man inte att styra om resan till Kambodja eller Vietnam... Ja hur tänkte dom? Nåväl, ingen fara för stipendiet har inte nått min hand ännu.
Svaret fortsätter jag att vänta på...

Några nya jobb ansökningar har jag också skickat in, hela tre stycken. Där väntar jag på svar. Men måste erkänna även fast jag inte riktigt förstår så är åldern ett hinder för dom. Man vill ha yngre och billigare arbetskraft. Det är något som är synd för ni vet inte vad ni går miste om Kära arbetsgivare.
En ansökan har jag hos Clas Ohlson som öppnar en ny butik i Falun. Det är ett eftertraktat jobb kan jag tro, men jag är med i alla fall. Att de blivit utsedda som de bästa arbetsgivare i Sverige på att sköta en rättvis personalpolitik är ju inte fy skam. Sådana företag vill jag se mer av. Logiskt är ju att mår personalen bra då gör de ett bättre jobb som företaget sedan tjänar på. Ja svårare än så är det inte. Jag fortsätter att vänta på svar ifrån Clas i Sjön.

En ansökning som jag gjort gäller Granngården, det är en 80% tjänst, som jag kommer att klara av alldeles galant.
Här väntar jag på svar...

Den sista ansökningen i ordningen har fallit i Falun på Colorma, där "jag" ska sälja färg, tapet, golv, kakel, klinker och dess tillbehör. Där gör de en miss om de inte väljer mej, för jag har sysslat med slikt i nio år och kan det ganska bra. Där får jag väl vänta och se för ansökningstiden går ut den 22 September.

Allt som allt under en period så har jag sökt en hel del jobb, men inte nått fram. Det kan vara så att de tror att jag har rullator och färdtjänst, för att allt i Sverige verkligen är så åldersfixerat. Här i vårt land så pratar vi om väder och ålder, som om att det är något att prata om. Vädret är ju som det är ändå, inget vi kan påverka och åldern finns där alltid, men så fort man tagit steget över 40 då tror vissa att man är en döing, som Har Fonus upplagt i sin data i mappen Favoriter.
Inte vet jag hur man tänker...

Ni lär nog få veta hur det blir, för det mesta dokumenteras här i bloggen som jag sedan kan titta på innan Fonus dragit igen luckan och dunkat i sista 4 " spiken i locket.
Hör nu alla arbetsgivare att jag lever och benen fungerar alldeles utmärkt, kan sjunga, dessutom kan jag jobba också...

Kommentarer

  • Leif Lindström säger:

    Riksdagsledamot, kan det va nå´t?

    2008-09-18 | 10:45:14
  • Astronauten säger:

    Hej! Jag undrar om du skulle kunna tänka dig att ägna en minut åt att vara supersnäll mot mig och rösta på mig i den här fototävlingen



    http://microsites.nokia.se/6220/index.php?thanks=1#/grid/1/-1/votes/5185986



    Vore hur snällt som helst och det skulle göra mig jätteglad! :D



    PS. Du kan även vinna en mobiltelefon när du röstar :)

    2008-09-18 | 10:47:45
    Bloggadress: http://astronautenochfrank.blogg.se/
  • Mia säger:

    Leif Lindström: Riksdagsledamot..? Nja, nej alldeles för långt ifrån "verkligheten". Nu när jag äntligen är hemma igen då vill jag inte vara alldeles borta. Tack för tipset. Kommunalråds...

    Austronaten:

    Ärligt vågar jag inte öppna filen, man vet aldrig vad som visar sej. Jag kanske är snällast om jag inte röstar, sen vill jag inte ha någon ny mobiltelefon, det är nog med den jag har. Och så har jag vunnit en kallas kaviar cykel det är bra nog.Men du får rösta på mej i kommunalvalet 2010 då är du snälls

    2008-09-18 | 20:05:36
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/
  • Gubben säger:

    Nej för böveln. Inte riskdagen. Satsa på fiskare i Rämen - ha ha! Då kan jag vinka åt dig varaje dag istället för att skicka dumma kommentarer...

    Sleep well!

    2008-09-18 | 20:41:51
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mia säger:

    Gubben: Ja om jag ska vara fiskare i Rämen då vill jag få fiska kräftor åxå, annars blir det inte optimalt. Jag, och alla kräftklor vinkar snällt till Gubben på stranden...Jag slipar alltid well..

    2008-09-18 | 21:44:39
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/
  • Mia säger:

    ustronaten: Jag har röstat på din bild, den var fantastiskt bra. Nu får du rösta på mej...Hihi

    2008-09-18 | 21:48:18
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/
  • Mia säger:

    Det heter austronaut inte ustronat...

    2008-09-18 | 21:49:24
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/

Kommentera inlägget här: