Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Grundarbetet ska man ALDRIG slarva med

Kategori: högtid

(En del uppgifter är hämtade ur Handelsnytt, de handelsanställdas medlemstidning. Andra uppgifter är uppsnappade från nätet).

Coop Sverige ska spara en halv miljard kronor. Det är koncernens största sparpaket någonsin. Neddragningarna börjar denna gång bland tjänstemän med ca 60 anställda, för att senare drabba de anställda ute i butikerna.
Mellan 2006- 2008 var coops mål att spara 750 miljarder kronor. Det nya betinget är dubbelt så stort och det största sparpaketet någonsin inom coop.


"KF hoppar av Coop Bank

2003-06-17 10:53


KF, vars kunder utgör basen för Coop Bank, hoppar av bankprojektet innan det hunnit starta ordentligt. Coop Banks ägs av KF, Telia och Skandia, som tillsammans investerat 700 miljoner kronor. Ägarna är inte överens om projektets framtid.
Det är Dagens Nyheter som skriver om Coop Bank."

"Publicerad: 2005-10-24

Chef efter chef

Chef efter chef har svepts bort i det isande korsdrag som drog in genom Coopledningen sedan kooperationerna i Danmark, Sverige och Norge slagits samman.

På fyra år har minst nio höga chefer inom Coopsfären sparkats eller avgått och runt 110 miljoner kronor har gått till deras fallskärmar.



"Klart folk är sura"

-?De har tröttnat på att aldrig få lugn och ro. Det är den ena omorganisationen efter den andra och ständiga chefsbyten. Och det är klart att folk är sura över alla avgångsvederlag. Att vissa kan arbeta i åtta månader och sedan kvittera ut åtta miljoner kronor, säger Johnny Håkansson på Handelsanställdas Förbund.

En chef på en av kooperationens konsumentföreningar i landet säger:

- Avgångsvederlagen sticker i ögonen på både kunder och annan personal. Jag skulle också kunna stanna hemma om jag fick 20 miljoner för det. Nu måste vi "back to basic" i?stället och sälja bra varor till bra priser."


Samtidigt som det ska sparas, satsar coop på nya stormarknader och butiker. Man gasar och bromsar samtidigt.
Tv reklamen har det sparats in på, den var tyvärr inget vinnande koncept. Samtidigt hade ICA sin "Stig" reklam, där det talades om i lunchrummet om hur bra den var om man jämförde med Coops.
Alla butiker ska gå med vinst och ge avkastning. De som inte levererar läggs ner, ifrån den ena dagen till dan andra.

Coops sparåtgärder presenterades för personalen tidigare i höst med långbord och schlagershow med Erik Gadd och Lena PH i Stockholm . Jättelyftet där maten gav en bitter eftersmak. Där samlades alla koperativt anställda för att delges att uppsägningar var att vänta. Kalaset uppskattades säjer en chef. Jag följde inte med, jag stannade hemma och jobbade. Rent moraliskt tycker jag inte om ide´n med att smörja en lojal personal med schlagersörja .
Jag ser ofta kamrater som inte är nöjda med sin arbetssituation men de lockas ändå av de mutor som bjuds för att stilla missnöjet. En metod som är psykologiskt utprovad, och tyvärr fungerar den. Alla är inte lättköpta.

För att ett Jättelyft ska ske inom koperationen måste medarbetaren bjudas på en trovärdig och bra organisation. Då kan det på lång sikt växa upp ett förtroende hos kunder och personal. Konstigare än så är det inte. Men det skulle skett för ett antal år sedan.
Byt ut dåliga och psykopatiska chefer som besitter en härskarteknik som genomsyrar personalen som en sur och bitter citron. De härskar de rår och skapar allt utom en trivsam miljö.

Då det finns tre miljoner medlemmar och en stor del inte utnyttjar sitt medlemsskap, Då borde väl organisationen ta sej en allvarlig funderarare och fråga varför. Varför inte fråga sina medlemmar varför de har valt en annan butik. I en enkät kan man finna många ärliga svar, om man nu vill lyssna på det som är ärligt

Det går inte att bygga en lönsam butik genom att sätta ordinarie personal åt sidan och ta in billigare arbetskraft, liksom studenterna nu tar de attraktiva tiderna, de äger inte den kunnighet som kunder kräver. En stor del av befolkningen idag värnar än så länge om rättvisa och kollektivavtalet på våra arbetsplatser. Kunderna börjar att använda den konsumentmakt som de ändå äger i slutändan. Ni får inte tro att vare sej personal eller kunder är lättlurade, för så är inte fallet. Personal vandrar i en jämn ström ifrån sina arbetsplatser idag för att söka sej mot tryggheten. Kvar finns då studenter och slitna kvinnor. Det är en sparning som inte fungerar i praktiken. det är kunderna som en butik lever av.

Om man inte är stolt över sin arbetssituation då får man sagt att då är man inte välkommen. Ska man vara stolt över inget? Ska man stolt se på när man ser att ett skepp sjunker och går mot botten. Nej vanligt folk reagerar med känslor och stoltheten har fått sej en törn, ett slag rätt upp i ansiktet.

Om jag ska måla ett hus då är grundarbetet det viktiga. Jag måste använda grundolja, grundfärg och slutligen två lager färg för att det ska hålla och att det leverantören lovar ska hålla. Otrygghet, dålig och negativ information ifrån chefer sporrar ingen medarbetare, det fungerar inte. Det kommer aldrig att fungera. Ej heller att lägga en skuldmantel på personalen för att lönsamheten är dålig. Att det går dåligt är för att man inte rustat för kommande konkurens, och att man har gjort ett slarvigt grundarbete.
Medlemmarnas pengar har slarvats bort i dåliga satsningar. När en organisation har gjort felsatsningar och chefer lyft stora fallskärmar, då reagerar medlemmarna. Dessa fantasisummor finns inte i en vår värld. helst då när inte dessa genererar tillbaka något. Coop Bank ett minne blott, som ändå finns kvar i folks tankar.

Jag är modig som skriver detta trots att källskyddet ska täcka mej. Men är van att jag inte ska låta, för då smälls kniven in i ryggraden. En metod som inte vinner. Alla uppgifter här finns på nätet, vilken som helst kan ta fram och läsa. Att Googla runt och hitta åsikter är lätt. men man får inte ta namnet och ge repressalier. Detta hade nog skrivits om jag bara hade varit en vanlig kund också. Man är inte dum för man är anställd. Vi är många logiskt tänkande. Vi är lojala.

Det känns som om att rullgardinen dras ner rätt framför oss, är det måhända mörkläggninggardiner eller är det sådana som det sipprar in någon ljusstrimma igenom?
Skuldbeläggning genererar ingen vinst.

Än så länge har ingen Journalist börjat att gräva i detta, men troligtvis bara en tidsfråga.

"Bidde det en fingertuta?"
"Nej, det bidde ingenting..."

Kommentarer


Kommentera inlägget här: