Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Huka er Gubbar och Kärringar, för nu laddar han om...

Kategori: Skitsnack

Inte ofta kan man se i tv tablån att kvällen kommer att bli späckad av intressanta program. En dag på året då behöver man inte ens bemöda sej att titta i tv tidningen. Kan ni gissa vilken dag det är? Jag tror att ni säjer aha när jag skriver den 10 December. Det är nämligen då Sveriges Elit struttar runt i Stadshusets blå sal i frackar och aftonklänningar. Nobel dagen, javisst ja.


Det delas ut priser av Kungen o Drottningen på Konserthuset. Upp på scenen kommer de kluriga Mensa figurerna, den ena ser intelligentare ut än den andra. Ibland tänker jag på att de är en bunt galna professorer som sålt sina själar för ett mikroskop.


Jag tycker att Nobels prisutdelning med middag och dans, ett jäkla pompa och ståt tilltag, som inte på något sätt tillfredställer min tv kväll. Hellre sätter jag på en tecknad film, varför inte Ice Age eller något, då får jag i alla fall fyllas av skratt.


Min yngsta son fyller år 29 Augusti, han kom en vecka för tidigt. Bråttom som mor sin, typ. Första gången jag skulle på besök hos barnmorskan för kontroll, då tog hon fram något som liknade en rund tabell och räknade ut nedkomst och tillkomst. Då fick hon fram datumet 10 December, det var alltså den dagen min man hade laddat bazokan med Stenlunds krut och brände av en kanonladdning. Alfred Nobel satt i sin himmel och applåderade av lycka. Jag med för den delen. Det var ingen bomsalva det inte, utan ett lyckat skott. Inte ett spår av blårök. Viktor Victory, welcome...


För tretton år sedan var inte vi gifta, så vi blev kallade efter födseln till en faderskapsutredning på socialkontoret. Jag var alltså modern. Där vi två och ingick i en panel, och Soss- Kalle agerade moderator. Han ledde utfrågningen av man och kvinna i 35 års åldern. Det blev nästan spännande ett tag, skulle min fästman bli fadern eller?

Soss-Kalle såg generad ut, skruvade sig obekvämt i stolen och ställde frågan: "När hade ni samkväm?"  Då svarade vi båda unisont:  "På Nobeldagen 10 december..."

Aldrig har jag väl sett en tjänsteman så snopen någon gång.

Han borde ha fått en medalj i dumhet, för de flesta frågor han ställde var mest pinsamma för honom själv. Troligen hade han ingen bra dag på jobbet den dagen, han var nog mest förnedrad.


                                                                        

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Oj då! Tillökning på gång förstår jag...

    2008-10-09 | 09:48:04
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mia säger:

    Gubben: Nej du nu har "mor Tuta" uppnått alldeles för hög ålder och örka ha tatt slut...:-)

    2008-10-09 | 10:04:06

Kommentera inlägget här: