Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Kappsäck full med allt, utom med pengar...

Kategori: Helgdagar

Va drygt det är att vara ett fruntimmer, dessutom ett rekorderligt sådant också. Vid minsta resa ska det packas och packningen slutar med ett helt hemman. Fattas bara att man har noterat motorsågsolja på "kom ihåg" listan också,  dessutom noterat dit vegetabilisk sådan. Man springer som en höna utan ägg, säjer till sej själv:
"Jag är inte ett dugg fåfängd..." och fortsätter "Jag ska bara till Fagersta i två dagar, och bo på ett hotell i Västanfors eller vad det heter."
Jag tror att det finns/ fanns ett bandylag där förr eller nu. Ja ni hör att alla sportintressen är nergrävda i åkern ute på Tunaslätten. Snoddas kom ifrån, ja var kom han ifrån? Bollnäs eller något?
Jag vet att jag kan inte packa ner min fönapparat för den brann upp i förrgår, min svarta lilla elektriska apparat som gett mej en sådan enorm värme under snart 13 år. På en enda ynka sekund. Det sa poff, ett illaluktande rökmoln ångade upp och snabbt som bara den drog jag ut sladden. Ingen stöt, klarade mej och håret sitter kvar, om än något elektriskt. 
Nu ska jag fokusera mej på vad jag ska packa.



I morgon åker vi de fyras gäng till Fagersta och får oss en helg och en lektion av kommunalrådet hur vi ska bestiga berg och nå den åtråvärda toppen. Om det vore så väl att det var "Klackenberget vi skulle klänga oss upp för, 23 meter över Tjänasjön.
Stig Henriksson har bjudit in ett gäng till sitt fäste, där han alldeles egen majoritet styr sin kommun och ekonomin är i balans. En enastående bedrift av honom och partiet. Det får snålvattnet att forsa i floder inne i gomseglet vill jag lova.
Tänk den dan då Kapten Leif Sparrow står vid vårat kommunhus och hissar den röda fanan med nejlikan på. Bredvid står jag hjulbent med en Granitsnus under läppen och flinar. Då blir det tider. Det är dags att det blir ordning på torpet snart...
Stora mirakel har skett förr, och nya kommer att komma. Så sant som jag är ett orakel spektakel.
Så jag har tagit två semesterdagar och ska till Fagersta. Aldrig förr har jag varit där på hollydayen, så en ny upplevelse.

Jag kommer självklart att rapportera därifrån. Eventuellt skulle jag kunna ta något mästerligt fotografi och försöka få in det i kameran som jag förövrigt tappat i golvet så jag måste tejpa igen batteriluckan med maskeringstejp emellanåt. Tejprullen är packad. Den ligger bredvid blodtrycksmedicinen. Att man ska tappa allt i golvet jämt. Hur man än försöker så ramlar allt nedåt, men en sak ska då baske mej upp å det är nejlikeflaggan.
Herre detta blir en resa som mayby perhaps kommer att bli ett äventyr, tänk då jag sitter bredvid rollatorn på ålderdomshemmet och berättar för barnbarnen om när farmor drog söderut med kappsäck och fem dosor snus. Sjungades någon gammal slagdänga som skrämmer livet ur de små.

Äh, nu måste jag packa. Ska jag fina kläder eller ska...det är lika bra att packa ner det mesta för då slipper jag ha några större funderingar om vad jag ska packa..

Jag har ju ett resestrykjärn...



Vilket ska man välja? Men var finns sladden? Går dom på bensin?
Appropå bensin så hade min gamla döda farmor i Bohuslän en bror som var ganska korkad, jo han var faktiskt så där blåst som en del uttrycker sej. Han hade en cykel med tillhörande lyse och som drevs med en dynamo. En dag då hade själva lampan gått sönder, då cyklade han till lanthandeln , steg in och bad om en deciliter bensin. Handlarn blev aningen snopen över att Adel skulle ha så lite bränsle och frågade varför. Då förklarte Adel som det var att lampan inte lyste för bensinen hade tagit slut i dynamon. Visst är jag stolt över mina gener. En del har jag sållat bort. Har en simpel metod att göra det. Den lär jag ut framöver.

Väckar klockan måste ju också med..



...det måste nog skruvas upp...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: