Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Mossiga påhopp...

Kategori: Satir

För några år sedan fick vi in ett mossmedel på jobbet. Det skulle skrivas prisskylar till detta och jag gick in i "reklamen" för att dona iordning det. Väl igång så kliade det i mina fingrar, jag ville inte bara skriva mossmedel utan jag kände för att fylla i texten med Kate. Jag hade lite beslutsångest i högst en sekund sedan började jag att göra skylten.
Jag skrev:

Kate Mossmedel
500 ml  229:-

Efter det monterade jag den i den plasficka som skulle använda till skyltar. Det blev inte någon större reaktion på detta, och ingen kund verkade reflektera över personalens tilltag (mitt). Men efter en vecka ringde det en morgon strax efter vi öppnat. Och en kvinna talade i hög ton att så där kan ni inte göra, ni är oförskämda. Just då fattade och förstod jag inte ett skvatt. Till slut kläckte hon ur sej att vi inte fick skymfa Kate Moss genom att skriva hennes namn på skyltar som avsåg mossmedel. Jag funderade en stund och försökte komma på vad det var för lag eller om den ingick i brottsbalken. Jag såg ingensom helst förbud mot att skriva så. Det var ju inte ens kränkande. Och att likna Kate vid ett mossmedel kan ju tolkas som om att hon är  lite mjuk och skön. Vad vet jag.
I alla fall efter en smärre utskällning fann jag mej och talade om denna tidiga morgontimme att Kate inte var namnet på den kändis som vi alla läst om i tidningen i samband med droger och modellande, utan Kate var firman som hette Kate& co (lögn). Därför stod det Kate Mossmedel. Då lugnade kvinnan ner sej och talade om att hon hade blivit jätteupprörd över att se skylten.
Då undrade jag varför, och jag undrar det fortfarand varför hon blev så upprörd denna dam. Det där går över mitt förstånd. Är det elakt att bli uppkallad efter ett mossmedel? Själv skulle jag då kanske sätta dit firman som använder mitt namn på sopsäckar.
Sug på den här: "Latrinsäcken Maria", "Sopsäcken Maria". Det är väl aldrig fel att bli förknippad med något så simpelt.

Jag tycker att kunden har för det mesta alldeles fel...



        
                    Kate Mossmedel

Kommentarer

  • Johnny säger:

    HAHAHA!

    Kate Mossmedel... Sånt är min typ av humor!!! Kul!!!



    Det spelar nog ingen roll vad man gör för att "hotta upp stämningen" , alltid nån humorlös varelse som tar illa upp...

    Själv kan jag inte hålla mig ibland heller och brukar då skämta till det på skolans "info tv" där skolmatsedeln snurrar...

    Saker som, "roadkillhare med äggsås", "komprimerad grävlingfile i rödvin, "Ugnsstekt kråka i sky", Vatten och hårdbröd, hårdkremerad iller med lök...osv, brukar dyka upp på matsedeln lite titt som tätt... :D

    Kul att se reaktioner! :D

    2008-11-14 | 20:58:28
    Bloggadress: http://johnnysfiskeblogg.blogspot.com
  • Mia säger:

    Jonny: ja lite måste väl folk tåla. Jag gillar att göra sånt galet. Små oskyldiga skämt roar åtminstone mej. Roligt med din hemkomponerade matsedel, något för tv programmet Matakuten att tugga på.

    Hoppas att du fått ut hela kroken ur foten, Jonny Depp blir kapten krok...Ja det blev en ful fisk..hihi

    2008-11-14 | 22:30:09
    Bloggadress: http://htttp://miajaverling.blogg.se

Kommentera inlägget här: