Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Försök att rimma på sop...

Kategori: Ilska / frustration

Denna morgon får jag läsa tidningarna om nedskärningar och besparningar inom Coop. Igår visade TV4 ett nyhetsrepotage  vid 22.00.
På Jobbet igår eftermiddag lade chefen 3 kopior på ett pressmeddelande på borden i lunchrummet, han sade ingenting, gick ut, så kunde vi läsa själv. Har man inte stake att ge en muntlig information?
1000  heltidstjänster ska bort, och nästan alla jobbar deltid, hmmm...
Nu tror jag att det är dags att medlemmarna ger sin åsikt och ställer krav. Det är dags att kräva en organisation som kan leva upp till de värderingar som en stor del av medlemmarna kräver.
Det är många som inte accepterar att mångårig och kunnig personal kickas ut på backen för att ge plats åt studenter/ skolungdom och billig arbetskraft.
Som handelsnytt skrev i sin sista medlemstidning: "Coop både gasar och bromsar. "
Låt oss anta att 10 fast anställda går på Coop i vår stad, samtidigt ska Coop Extra öppna vid kupolen, en ny mataffär.
Det som inte har svikit koperationen ännu, lär nog snart reagera, fler jag talat med anser att värdet i medmera kortet inte längre står för ett koperativt föreningskort. Många har sagt att medlemsskapet snart är historia.

Jag ska inte lägga min energi på detta utan efter en natt i soffan med den Amerikanska valvakan med en seger för Obama så går jag och lägger mej, drar täcket över huvudet och sover en stund. Jag har en ledig dag idag.
Nu så kan jag väl snart bli "ledig" varje dag.

Jag meddelar även att jag är riktigt förbannad denna morgon. Vi faller tillsammans som dominobrickor, vi har inte ett uns av värde. Men fan det är vi ju vana med så varför gnälla...

Några länkar där anställda kan läsa om sin framtid:

http://www.dalademokraten.se/Nyheter/Dalarna/Coop-drar-ner-pa-folk/

http://www.dt.se/nyheter/borlange/article368937.ece

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_1990299.svd


Kommentarer

  • Micke.S säger:

    Du verkar ha en riktig fjolla till chef du.

    2008-11-05 | 10:37:32
    Bloggadress: http://fiskeborlange.blogg.se/
  • Mia säger:

    Micke.S: Han får vara vad han vill bara att han är ärlig. Men vi har inte sett ärlighet på länge det var väl kanske för 6 år sedan, då fanns arbetsglädje.

    2008-11-05 | 13:05:14
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/

Kommentera inlägget här: