Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

De hemlösa lider Lidl...

Kategori: Samhälle

Att hålla storråttor borta ifrån affärer och stormarknader är ett problem. Även hemlösa verkar det som. Lidl i Solna har haft problem med hemlösa som rotat i deras kärl för att stilla hungern, och samtidigt har de grisat ner runt butiken  så personalen har tröttnat på deras tilltag och hällt ut giftigt rengöringsmedel över maten. Men de har ändock haft vänligheten att skriva en varningslapp till dem. Tänk om någon av de hemlösa hade varit dyslektiker och inte kunnat läsa.

Personligen tycker jag att det är en kriminell handling, att medvetet och planerat hälla ut något som denne vet är giftigt.
Jag förstår att det är en sanitär olägenhet inte bara för butiken att ha dessa oinbjudna gäster där, men man kan ju inte planera en attack av det här slaget bara för att visa de hemlösa att de fått nog.
Nu ska de fortsättningsvis sätta lås på kärlen, om inte det fungerar, då får jag hoppas att de inte häller Cobra Rax (råttgift) för att hålla de hungriga borta.

Den verkligheten som visas i artikeln är för sorglig, de hemlösa är osynliga i samhället men när de visar sej och när de stjäl kasserad mat, då uppmärksammas de med några flaskor gift. Hemlösa katter matar folk med glädje och tycker i allmänhet så synd om.

 Märkligt hur man tänker...



Jag ser i en bloggreklam att man kan bli djungelfadder, undrar om det finns något som motsvarar det i mänsklig bemärkelse? Bli hemlösfadder...

Kommentarer

  • Findus säger:

    Ta hem en hemlös ikväll och låt denne vara inneboende hos dig. Det skulle verkligen

    göra skillnad Om du nu är så medkännande?

    2008-11-13 | 16:56:16
  • Mischa säger:

    Nej vilken hemsk bild!

    2008-11-13 | 17:13:53
    Bloggadress: http://www.miischas.com
  • Mia säger:

    Findus: Vad vet du? Jag kanske har eller har haft hemlösa boende hos mej...Läs inlägget igen, jag står helt på de hemlösas sida. Jag känner flera av dem. Jag kan tala om för dej att göra så som Lidl gör är kriminellt, att medvetet förgifta maten som de vet att hungriga äter av, då har man inte riktigt rätt.



    Mischa: Det är en hemsk bild, mycket av det som finns rätt framför oss är både hemskt och verkligt.

    Men bilden ljuger inte, det finns alltför många som lever ett liv utan varken mat eller tak. Vem bryr sej i dom?

    2008-11-13 | 22:47:04
    Bloggadress: http://htttp://miajaverling.blogg.se

Kommentera inlägget här: