Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

...någon nypåstigen?

Kategori: Politik

Ja en del planer för helgen har väl i kullkastats. Det där med att vara ute vid husvagnen. Snöblandat regn och 1,8 grader lockar väl inte ens en veteran som mej. Det kommer snö lite väl sent i år. Än vet man inte vad dagen har att erbjuda, det kan ju klarna upp och bli regn. Ingenting är ju omöjligt. För så tätt som alla mirakel landar i mitt liv så kan det bli en tropisk dag på eftermiddagen.

Annars är dagens planer ett torgmöte vid Wedins hörna, det finns väl inget snöfall som stoppar en vänsterpartist, men man vet ju aldrig hur frusna resten av gänget är. Får jag bestämma så finns vi där mellan 12- 14. Eller hur?

Igår läste jag min lokala morgontidning som vanligt, och det fanns ett repotage om en busstur som vallat runt kommunstyrelsen på olika sevärda platser i Falun och Borlänge.
Jag fick en sådan där flasch back och kom att tänka på de små utflyktsresorna vi hade i låg och mellanstadiet. Då vi med förväntansfulla blickar och ett glitterstänk i ögat åkte ut i vårt landskap för att se någon ruin. När vi satte oss i bussen tittade vi ner i våra väskor på matsäcken och ville börja att nalla på den innan bussen nått utanför stadsgränsen. Alla var glada och vi hade små hattar och kepsar på oss. Just den dagen var vi extra snälla mot fröken Anna-Greta. och busschauffören var på sitt gladaste humör. Alla barnen stämde upp i någon käck utflyktssång.
 Nu vänder tanken och jag går tillbaka till repotaget, där satt Borlänge/ Faluns kommunalråd längst fram på bussen iförda blå kepsar med ett tryck : Falun- Borlänge. I bakgrunden sitter lille Nils och ser glad ut och "vinkar". Ni får ursäkta men jag tycker att sådana repotage är stolliga och saknar nyhetsvärde. Samtidigt gör det makten löjlig, men det är inget att haka upp sej på. Eller så gör sej makten löjlig...
På slutet av resan delade Kommundirektören ut en Festis med sugrör till alla och de avslutade med en fruktstund.

Jag kommer att tänka på filmklassikern "Gökboet" då alla skulle ut och åka buss och chauffören frågade när de klev på  bussen: "Är ni tokiga allihopa?" och de svarade: "Ja.."

Ja må då säja långt inifrån hjärtat att det var skönt att jag inte hade bokat plats på den resan.

                                 
                                        

                                       "Här sitter det glada gänget i sina hattar, redo att visa sina biljetter..."

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Ha, ha! Buss på dom bara!

    Trevlig helg och låt inte politiken förstöra din hälsa!

    2008-05-17 | 15:14:13
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mia säger:

    Gubben: Det är tur att sådana gubbar som du finns:-)

    2008-05-18 | 10:42:29

Kommentera inlägget här: