Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Är det dags att slå igen "Leklådan" ute på åkern?...

Kategori: Ilska / frustration

Uppgivenheten andas i väggarna, många krystar fram, "lägg ner...". Kan man försöka överbevisa nu då att överetableringens tid är här.

Tidigt denna morgon (läs Fredag) gick en person med ledande ställning ut och blåste i domedagsbasunen att ytterligare 8 stycken ska lämna sina arbeten, I veckobrevet som stoppas i pärmen i personalrummet står det ungefär så här: "Om ni tycker att det har varit stressigt innan, så är det ingenting mot vad det kommer att bli...

Jag orkar inte göra annat än att skratta, arbetsplatsen har blivit en infekterad plats att vara på där suckarna rullar mellan väggarna. När ska medlemmarna eller "delägarna" resa sej upp och reagera? De 3 miljoner medlemmar som under flera år blivit förda bakom ljuset och tror att deras inflytande verkligen betyder något. Att rensa bort dåliga och högavlönade chefer som inte klarar sina arbeten vore en stor besparing.

Det vore nog läge för Uppdrag granskning att rota i pengasvinnet snart. Och ta upp fallskärmar och organisationsbyte och övriga klavertramp under åren. Och så skyller de på att personalkostnaderna är för höga...Ja vi inom Handels som inte ens har en heltid, vi är väl de värsta högbetalda usla anställda som finns, jo pyttsan.

Idag går jag till jobbet och mitt leende på läpparna är inte till de fast anställda som måste sluta för att skolungdomarna ska få komma in, de som är billigare än oss. Utan jag flinar enbart åt organisationens tro att de kan vända en nedåtgående spiral med att ta bort kompetent personal. Tror man det, då är man korkad på riktigt.

Om man gor en ekvation på följande:

 Överetablering och Dålig personalpolitik  = Nedlagd Lanthandel (upphöjt i 8)
                Ständig omorganisation

Det nya ordet i tiden är personaldumpning..



                                       

Kommentarer


Kommentera inlägget här: