Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Jag känner mej för förvirrad just nu....

Kategori: Politik

Idag känner jag mej ganska förvirrad och detta är för att jag väntar in mej själv i mitt tänkande. Nu har nyheterna nått allmänheten att sossarna har brutit samarbetsavtalet med vänstern. Nu ska jag sitta ett tag på läktaren och få en uppfattning om läget. Drt jag tänker göra i denna morgonstund är att länka till morgonens lokaltidningar. På Dala Demokraten kommer det in kommentarer...där medborgarna reagerar, och vaknar.

Jag analyserar dagen...
http://www.dt.se/nyheter/borlange/article287275.ece Borlänge Tidning

http://www.dalademokraten.se/Nyheter/Borlange/S-bryter-med-vanstern/ (Kopierar in kommentarer ifrån DD)


Jaha ja nu har Borlängesossarna gjort det igen, de tror att de ska kunna återta iniativet i det politiska livet genom att "backa hem" och avsluta det politiska samarbete med Vänstern o det beror helt o hållet pga. vad S säger Leif Lindströms agerande. Vilka kontakter har S i Borlänge tagit med Vänsterns styrelse för att påtala det som de upplever som problem? Vilket eget ansvar har S i de problem som uppstått? Har S alltid varit ärliga? Flera av de ledande i S som både nu o tidigare haft svårt för Leif L har liksom honom varit aktiva i fackföreningsröelsen, kanseek detb skiljer sig på hur man anser att man ska jobba med medlemmar, innevånare och öppenhet?
Före detta medlem i sossarna i Borlänge 2008-03-04 07:39:12  
Det var länge sen som S i Borlänge hade ett politiskt/folkbildning initiativ i Borlänge Initiativet i dessa frågor i Borlänge har Vänstern nu haft ett längre tag, genom idogt arbete bland vanligt folk, i folkrörelserna/fackföreningsrörelserna och framförallt genom att öppet och ärligt ha medverkat till/varit iniativtagare till samtal/diskussioner om frågor i Borlänge. tex. våldet i Borlänge, högskolan mm. Framförallt S i Borlänge men även ABF har förlorat sin förmåga till ett brett folkbildningsarbete, det står numera Vänstern, andra politiska partier och folkrärelseföreningar för. Vänsterns cafekvällar med varierande innehåll är ju formidabla suceér.
Före detta medlem i sossarna i Borlänge 2008-03-04 07:41:07  
Är det bara en tillfällighet att S avslutar samarbetet med Vänstern och enbart skyller på Leif Lindström, när alla märker att Vänstern är en av flera positiva drivande krafter i Borlänges samhällsfrågor, de ökar i medlemsantal och det kommer många på deras öppna möten och sist men inte minst och att alldeles nyss blev före detta starka sossen Lars-Erik Hammarqvist invald i Vänsterns styrelse.........................??
Före detta medlem i sossarna i Borlänge 2008-03-04 07:43:05

http://www.dt.se/nyheter/borlange/article287046.ece

                   image149

Kommentarer


Kommentera inlägget här: